Kedvencelte 9

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Victorious 

Bár most sem voltam teljes mértékben megelégedve a zárással,eléggé összecsapottnak érződött, de mindenképp jobban sikerült, mint az előző.
Az évadot úgy általánosságban véve pedig marhára élveztem a kisebb hibái ellenére. spoiler

Összességében véve nem bánom, hogy elkészült.

LoneWolf 

Meglepően minőségire sikeredett. Kb. egészen a végéig úgy éreztem, hogy méltó módon tért vissza e rég látott „kedves ismerős”, hisz a fő széria első (erősebb) szezonjait idézte, majd az utolsó rész ismét egy csúnya pofon volt. Ugyan lehetett volna pocsékabb lezárása is, de a finálé bizonyos logikátlanságai és kihagyott ziccerei (spoiler) miatt sajnos ez sem a legkorrektebb búcsú. Egyébként érdemes megnézni, mert a 8. évadnál mindenképp jobb.

NaNa_88 

Leginkább keserédes volt nekem ez a 10 rész.
Erősen indult, maximálisan hozta az eredeti sorozat kezdeti évadainak a hangulatát, emiatt gyorsan rá is pörögtem. A lezárást mondhatni korrektnek érzem, de amiatt, hogy újra nagyon beleéltem magam Dexter világába, sajnáltam, hogy nem szántak neki többet.
spoiler
Összességében én is ajánlanám ezt a röpke 10 részt azoknak, akik csalódottan köszöntek el először Dexter Morgantől. Kaptunk egy kis kárpótlást. :)

Th3DarkKn1ght 

Az eredeti sorozat befejező évada finoman szólva is hagy némi kívánni valót maga után, ezért a legtöbb rajongó örömmel fogadta a hírt, hogy Dexter visszatér még egy utolsó alkalommal. Dexter már 10 éve él egy északon elhelyezkedő kisvárosban, de ismét rátör a szokásos késztetés. Már ez is elég bonyodalmat okoz, de ekkor megjelenik a rég magára hagyott fia, Harrison. Dexter karaktere a szokásos, Michael C. Hall még mindig remekül alakítja. Az új aktuális nemezis sem marad el tőle, akit Clancy (Kurgan) Brown parádésan formál meg. Debra feltűnésének is örültem, és nem tudom mit csinált magával Jennifer Carpenter, de nagyon jól néz ki! A történetnek vannak gyengébb és sablonosabb pontjai, de így is fényeket ver a 8. évadra. Bár nekem ez az apa-fia szál nem jött be, és kicsit „vérszegény” a cselekmény, de legalább kaptunk egy vállalható lezárást az egész sorozatnak és Dexter karakterének, aki nagyon a szívemhez nőt az évek során.

Kino

Mindenképp jobb lezárás, mint az eredeti széria vége, bár azt nem nehéz felülmúlni. Viszont Dexter továbbra is sloppy, mint az utolsó évadokban volt és azzal sajnos nem fokozzák a feszültséget, vagy teszik érdekesebbé a forgatókönyvet, hogy a helyzetek amikbe kerül azért meredekek, mert elkopott a precizitása és hasonlók. A mellékszereplők cseppet sem nőttek a szívemhez, sem Harrison, sem az évad főellene, elég szomorú, hogy azért még így is mérföldekkel elviselhetőbbek, mint az inkább comic relief Miami vibe-os társulat Anhellel az élen akik nagy részét a semmiért betartották 8 éven keresztül (és akit valamiért muszáj volt ide is becsempészni). Mindent összevetve egy közép-vállalható évad ami nagyjából el is varr mindent mire eljutsz oda, hogy még nem kaptál eleget Dexterből, talán sosem lenne elég.

Junes 

Mi van? spoiler Hát, kicsit csalódott vagyok ebből a szempontból :(

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Th3DarkKn1ght 

– Talán te vagy a Megtorló, vagy mi?
– Kurvára paráznának tőlem, ha az lennék.

3. rész – Smoke Signals
Th3DarkKn1ght 

Az átlagemberek olyan furák.

6. rész – Too Many Tuna Sandwiches
Th3DarkKn1ght 

Rendszerint olyan bűnözőkkel végzett, akiket felmentettek. Ez már-már Batman szintű önbíráskodás.

6. rész – Too Many Tuna Sandwiches
Th3DarkKn1ght 

Akkor te olyan vagy, mint Batman.

9. rész – The Family Business

Hasonló filmek címkék alapján