Dan, Hanaui Sarang (2019–2019) 24

Dan, Only Love / One and Only Love / Love of My Life / Angel's Last Mission: Love · 단, 하나의 사랑
30' · dél-koreai · dráma, romantikus, sorozat
1 évad · 32 rész

1 díj · 0 jelölés

Yun Soo egy vállalatcsoport gazdag és szép, de tragikus sorsú örökösnője, aki egy váratlan balesetben elveszítette a látását, ezért fel kellett adnia álmát, hogy balerina legyen. Azóta jéghercegnőnek hívják, mert éles nyelvű, mogorva, és nem hisz a szerelemben. Ezzel szemben Dan egy optimista,… [tovább]

koreai · angol

Képek 24

Szereposztás

LKim Dan
Shin Hye SunLee Yeon Seo
Lee Dong GunJi Kang Woo
Kim Bo MiGeum Ni Na
Do Ji WonChoi Young Ja
Woo Hee JinJung Yoo Mi
Kim In KwonHoo
Jang Hyun SungJo Seung Hwan (1-3 epizód)
Kim Seung Wook (1963)Geum Gi Chun
Lee Je YeonGi Joon Soo

További szereplők

Dan, Hanaui Sarang (2019–2019)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
KBS2

Kedvencelte 11

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Shad 

Megérkezett a 7. 10 csillag a hét értékelésből:P Igazság szerint elég sok mindenbe bele tudnék kötni, ha akarnék, de nem akarok. Végén azért elég sok volt a szenvedés, amit értettem is, de azért picit el is lett húzva. Mégis mitől van az embernek olyan érzése, hogy a tonnányi apró hibája ellenére képtelen vagy rá 10-nél rosszabbat adni? Három oka is van: gyönyörű zene, még gyönyörűbb képvilág (a balett részeket gyönyörűen megoldották…bárki volt is a vágó, mestere a szakmának. Simán el lehet hinni, hogy Shin Hye Sun táncolt végig) és nem utolsó sorban a kettősünk. Ez a kettő egyszerűen zabálni való volt együtt, az elején a hisztis örökösnő és az optimista bajkeverő angyal a nagy szájával, aztán ahogy szép lassan Dan rájön a hisztis hercegnő miért is olyan hisztis és Yeon Seo is lenyugszik, hogy végre van vele valaki és miután rájönnek az érzéseikre egyiket sem lehet eltántorítani. Mindig féltem, hogy jön a szokásos klisé, de kitartottak. Amit hozzátennék azért, hogy nagyon jó volt nézni Ni Na-t és Kang Woo-t is, ahogy szép lassan mindegyik megnyugvást talált. Ahh és Jang Komornyik vagy Titkár vagy mi is volt a beosztása, imádtam a nőt!:)
Kinek? édes, borús, szomorkás,vicces,gyönyörű,hangulatos, néhol zsepis keserédes sztori. Romantikus lelkeknek kötelező darab:)

scheszti 

Tulajdonképpen 9 és háromnegyed csillag, mert a végével nem voltam maradéktalanul elégedett spoiler, de azt hiszem, jó is, hogy ezt nem tudom jelölni, így megkapja a 10 csillagot :D

Shin Hye Sun a Mr. Queen óta nálam első számú kedvenc színésznő, ebben a sorozatban is csak megerősítette a pozícióját. :)) Olyan gyönyörű és annyira tehetséges! ❤ Imádom az arcjátékát – amit abban a jelenetben csinált, amikor először megmutatta Kang Woo-nak az ő Giselle-ét, az egyszerűen fantasztikus volt! ❤

L is tüneményesen hozta a figurát, a bajkeverő kis angyalt, a tépelődőt és a nagyon emberit… nagyon szerettem a karakterét és nagyon szerettem párban Hye Sun-nal :)
Bár most nagyon-nagyon-nagyon szeretnék egy történelmi drámát, amiben Joon Gi és Hye Sun a fő páros :)))))

Olvasgattam tegnap este az értékeléseket – tényleg nem ő táncol?? Akkor még ez a része is zseniális a filmnek, mert egyetlen pillanatnyi kétely nem volt bennem, hogy igen, ez a lány még táncolni is tud! XDD

Régen annyi angyalos ifjúsági regényt olvastam (és imádtam őket :D), de most hosszú idő után ez volt az első ilyen sorozatom. Örülök, hogy a vallás-részébe annyira nem merültünk bele, és bár Hoo karakterét sokáig nem tudtam hová tenni, a végére őt is nagyon megkedveltem. Ráadásul ugye Kim In Kwon is Mr. Queen-es XDD

@Andilány, köszönöm szépen, hogy ajánlottad! ♥

20 hozzászólás
Gwener 

Aludnom kellett rá egyet…. és így nyugodt szívvel 10☆

A történet remek, a színészek elképesztőek, az OST gyönyörű – és hát ❤❤balett❤❤
Szerettem a humorát nagyon – és azt, hogy nem volt benne sem „ügyeletes idióta”, sem „őrületesen undokul gonosz” szereplő.

A színészek közül nem is tudok kiemelni senkit, mindenki tökéletes volt. Akit a legjobban szerettem: YeonSeo asszisztense, Jung „komornyik”
Tökéletesen oldották meg a balettos jelenteket, simán elhittem, hogy végig maga Shin Hye Sun vagy Kim Bo Mi táncol.

Tulajdonképpen a végével volt csak bajom. Mármint nem azzal, ahogyan befejezték a történetet, hanem a „kivitelezéssel” … nem is lett volna dél-koreai, ha nem bambulják el az utolsó pár részt. Érzésem szerint kicsit kifulladtak a 27-28-ik részre – szerencsére nem nagyon, gyakorlatilag alig lehetett észrevenni – de onnantól kezdve azért érezhetően jöttek az üres(ebb) járatok és a „csak nyavalygunk a semmin” jelenetek. De szerencsére azért voltak izgalmak bőven, még a körmömet is rágtam rendesen – ezért nem sajnálom a 10 csillagot.

Na meg a sorozat Isten-képével volt néha bajom – de ez egy másik történet…

Subika 

Gondolkodtam hogy most írja e értékelést de már egy párszor meg tapasztaltam ha várók vele netán el kezdek újat nézni már nehezebb meg írni .Mért 9 csillag .??? Akárhogy is akartam nem tudtam meg kedvelni a színésznőt .Ezer bocsánat mindenkitől aki szereti .Pedig általában én vagyok aki ki áll értük és volt rá példa ajánlottam sorozatot mibe játszik talán ott aranyosabb szerepe van stb . Lehet hogy nekem is ezt kéne tennem megnézni egy másik szerepbe . A nagynénit se kedveltem sőt már az íritált ahogy megjelent pedig a lánya rosszabb volt .Tudom kell játszani gonosz utálatos szerepet is .Sajnos mindig ők az utált személyek . Viszont aki a lány mellett volt hölgy őt nagyon bírtam és Hoo angyalt is .Meg persze a férfi főszereplőket . L miatt néztem meg és most jobban IMÁDOM mint előtte .Olyan mint egy kis bájos cicuska ahogy mosolyog .Cuki szerepeket kapott amit nagyon jól eljátszott . Vannak kedvenc jeleneteim is .És amit még megemlítenék az a balett rész .Én tényleg el tudtam hinni hogy ők táncolnak . FANTASZTIKUSAN ÜGYESEN ÖSSZE LETT VÁGVA. Drukkoltam még Kang Woo nak és Ni Na nak hogy ne legyenek gonoszak .
Rettentő sokat nyomot a sorozaton a kiválasztott dalok . Csoda szép dalokat választottak és ugyan tudtam hogy L énekes ( lassan már az lesz a furcsa ha valaki nem tud énekelni )de azt nem hogy a sorozatba is megmutatja ének tudását . https://www.youtube.com/watch…
Igaz maradtak kérdéseim is de nem fontos mert ez egy angyali sorozat amibe minden megtörténhet .

Lucy 

Tegnap láttuk a Gisellet az Erkelben és ekkor jutott eszembe, hogy ez a sorozat sem kapott rendes szöveges értékelést, habár nagyon megérdemli!
Egy jó sorozat már rögtön az első epizód alatt beszippant és hát az Angels Last Mission sem volt ez alól kivétel. A balettos szál, ahogy betekintést nyerhettünk a próbákba a színházi életbe mind-mind olyan jó nosztalgiával töltöttek el (régen színjátszóztam és balettoztam is), egy pillanatra én is a történet egy szereplőjévé válhattam.
A szerelmi szál, azt hiszem az egyik legjobban kidolgozott és legszebb azok közül a (koreai) sorozatok közül amiket eddig láttam.
Végre a negatív hősök is reálisak voltak, nagyon szerettem, hogy érthető és követhető volt, hogy egy-egy karaktert mi motivál a cselekedeteiben. Az utolsó két órában a 100as zsepi fele biztosan elfogyott, de megérték a könnyek, imádtam minden percét. (A végén volt amit vissza kellett tekerni mert annyira elhomályosodott a tekintetem, hogy nem tudtam elolvasni a feliratot >< :D)

3 hozzászólás
Melanii 

Tépelődtem, gondolkodtam, de végül csak megadtam azt a jól kiérdemelt 10 csillagot.

Nofrit

Ez az a dráma, amit nehezemre esik értékelni. Mindenki oda volt érte, szerintem sem volt rossz, voltak szép és jó pillanatai. Imádom a balettet, szeretem a zenéjét. DE NEM lett az én filmem…

2 hozzászólás
b_vivi 

A teljes ismertető a blogon olvasható: https://koreaekkovei.blogspot.com/2019/09/angels-last-m…

"Nagyon nehéz úgy elfogulatlannak lenni egy sorozattal, hogy a kedvenced játszik benne, ráadásul nem is akárhogyan. Ez már megint egy olyan sori, amit Kim Myungsoo miatt kezdtem el nézni.

A sorozat alaptörténete nem valami egyedi, vagy különleges, igazából ezer sorozatban, ezer fimben, ezer könyvben találkoztunk már ezzel a történettel. Egy angyal beleszeret egy emberebe, és a végsőkig küzdenek a szerelmükért, ami persze tiltott. Tényleg nem valami újszerű ötlet, de valljuk be: mindannyian szeretjük ezt a történetet. Még ha ezelőtt már ezren el is mesélték, kicsit másként, kicsit más szemszögből, akkor is: ez olyan, mint a Rómeó és Júlia. Hiába ismerjük a sztorit, attól még ezredszerre is ugyanolyan jó tud lenni; persze, ha jól van megcsinálva, és ha ad valami újat, amit előtte a többi ilyen nem adott. Szóval a lényeg, hogyha ugyan ezerszer-elmesélt is a történet, akkor is szerethető. És ebben a sorozatban nagyon sok dolog volt, ami különlegessé, egyedivé és mássá tette a történetet.

Meg kell mondjam, a sorozat igazi bája a kémia volt a két karakterek között. Mint a molotov-koktél két alapanyaga; robbantak, hacsak egymásra néztek. Hogy fér meg egy fedél alatt egy ateista lány meg isten egyik angyala anélkül, hogy le ne tépjék egymás fejét? Arról nem is beszélve, hogy Kim Dan optimizmusa és bizalma az emberekben nem egyszer verte ki a biztosítékot a gyanakvó és pesszimista Yeon-Seonál.

Yeon-Seo stílusa már az első részben hanyatt vágott. Nem is tudjátok, mennyire szeretem ezeket a lázadó, (kissé) ellenséges karaktereket. Már iszonyúan unom a kis ártatlan, mit sem sejtő, alázatos kislányokat a sorozatokban (főleg akkor ha ezek a tinédzserként viselkedő nők már harmincon túl vannak). Szóval már az első részben fellélegeztem. A dölyfös Yeon-Seo egyébként nagyon szerethető volt, jól átjött, amit képviselt, amiért és ahogyan harcolt. Volt tartása, voltak nagyon szerethető és elismerésre méltó pillanatai. Nem hisztizett, mindent ésszel és érvekkel próbált megoldani, nem adta fel, nem várta el másoktól, hogy megoldják a problémákat helyette, hanem igenis ment, és a kezébe vette a dolgokat. Nem volt hajlandó beletörődni az elkerülhetetlenbe, és ezt nagyon tisztelem benne, Nem hozott hülye döntéseket, amiktől a néző szerette volna kivágni a TV-t az ablakon, és ez iszonyú sokat dobott nem csak a karakterén, hanem az egész sorin is. Sajnáltuk is őt, meg nem is, szerettük is meg nem is, de azért a végére mind megkedveltük, és szurkoltunk érte/értük." Az értékelés a blogon folytatódik: https://koreaekkovei.blogspot.com/2019/09/angels-last-m…


Hasonló filmek címkék alapján