D, a vámpírvadász – Vérszomj (2000) 58

Vampire Hunter D: Bloodlust
103' · japán, amerikai, hongkongi · animációs, anime 12

D, a vámpírvadász és társai egy lány kiszabadítására indulnak, akit egy vámpír rabolt el az otthonából.
A film egy fantasztikus japán anime film, melynek hangulata egyszerűen bámulatos, a rajzok művésziek, minden tökéletesen ki van dolgozva, és a zenei aláfestés is remekül illeszkedik a… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Tanaka HideyukiD (hang)
Nagai IchiroBal kéz (hang)
Yamadera KoichiMeier Link (hang)
Hayashibara MegumiLeila (hang)
Shinohara EmiCharlotte Elbourne (hang)
Otsuka ChikaoBarbarois (hang)
Yara YuusakuBorgoff Marcus (hang)
Ootsuka HouchuuKyle Marcus (hang)
Ootomo RyuuzaburouNolt Marcus (hang)
Seki ToshihikoGrove Marcus (hang)

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Wow. Ez a film csak a hangulatával a mai horrorok egy jelentős százalékát kenterbe veri. A misztikus, sötét zene, az ismeretlen ténye – a világról, a szörnyekről, magáról D-ről is alig tudunk valamit, teljesen elveszettek vagyunk, sodródunk az árral, és pont ezért hátborzongató. Nem tudjuk, melyik szörny milyen trükköt kap elő következőnek, nem ismerjük a hősök határait sem.
És részben ez, részben D karaktere érte el, hogy borzalmas mértékig Mononoke utánérzésem volt. Ahogy ott a Vajákos, itt a jelenlegi főszereplőnk sem igazán mond nevet, itt konkrétan kimondják, ott csak sejtetik, hogy félvér, mindkettő badass, talpraesett, van stílusa, és a történet maga nem sokat mutat konkrétan az érzelmeikből – de ha figyelünk a reakciókra, a döntésekre, akkor hamar kiderül, hogy azért messze nem annyira érzéketlenek, mint elsőre gondolnánk.
A szerelmi szál működik, érzékeny, szép, át lehet érezni mind a vámpír, mind a lány helyzetét, a két karakter kommunikál, együtt gondolkodik, küzdenek egymásért, nagyon szerethetőek. Gyakorlatilag oda merném tolni Stephanie Meyer elé a forgatókönyvet, hogy „na, így írsz minőségi vámpíros szerelmi szálat”. A másodlagos, épp csak sejtetett kötelék D és Leila között is nagyon jól működik, a jeleneteik szépek, dinamikusak, a zárásuk pedig szívszorító, Leila pedig önmagában is szerethető, vagány figura.
Az animáció elképesztően szép, pont annyira sötét, ami a hangulat fenntartásához kell, a zene pedig ugyanúgy megtámogatja a remény pillanatait, mint ahogy a feszültséget fokozza. Csak egyetlen film, de beránt a világ, és a néző többet akar… én bátran merem ajánlani bárkinek.

2 hozzászólás
Zakuro 

Az egyik kedvenc animém, annak idején nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megszeressem ezt a műfajt :3 Ha jól emlékszem, első gimis lehettem, amikor kedvenc vloggereim egyikének méltatására, adtam neki egy esélyt.
Utána meg megnéztem vagy fél tucatszor, a mai napig tudom majdnem kívülről :DD
D egyike a kedvenc anime szereplőimnek (anno, egy blog bejegyzésben, fel is tettem a listámra): profi, hidegvérű, karakteres, akiből csak úgy árad a melankólia; és ez sajnos, nem is csoda. Mint félvér, két oldalhoz is tartozik ugyan, de egyiknek sem a része igazán: a vámpírok megvetik, de ő se nagyon húz hozzájuk (apropó, csak emiatt el fogom majd olvasni a mangát, érdekel az apjához fűződő kapcsolata), az emberek meg kihasználják. Ez utóbbira az idős férfi története világít rá nagyon szépen: amikor szükségük van a szolgálataira, felbérlik. Amint elvégezte a dolgát, és már nem látják hasznát, elűzik őt, mert félig vámpír. Emiatt pedig tulajdonképp örök életére magányra van kárhoztatva (ha nem számítjuk bele a bal kezében élő kis parazitát…), és ez iszonyatosan szomorú. Nagyon meghatott egyébként az a rész, amiben az egykor elrabolt, öreg férfi kiállt mellette, és megvédte őt :3
Maga a történet egyszerű, de olyan látványos, jól koreografált harci jelenetekkel toldották meg, valamint ütős párbeszédekkel, hogy ez tulajdonképpen mindegy is. A karakterek nagyon érdekesek, és vegyesek; Leilát a történet elején még nem kedveltem, de a végére szépen kiforrott a személyisége. Másik nagy kedvencem volt még a farkasember, Mashira – habár nem tagadom, ilyesfajta megjelenítését a farkassá válásnak még nem láttam (avagy új értelmet nyert a férfi szívéhez a gyomrán… Ehem, a hasából előtörő farkasfejen keresztül vezet az út). spoiler.
Avagy: na, EZEK vámpírok, kérem szépen! Meier Link hasonló búskomorságot áraszt időnként, mint D, de ez, az Alkonyat-beli picsogásokkal ellentétben, tényleg átérezhető, és cseppet sem idegesítő. spoiler
Mindent összevetve: ez egy remek film. Nem tudom, hányszor láttam már, de még sokszor fogom, az biztos :3

Kemiviki 

A rajzolás valami hihetetlenül gyönyörű (szerintem emiatt mindenképpen érdemel egy esélyt) ! És a zenéket is nagyon jól válogatták össze.
Maga a történet nem nagy szám, főleg úgy hogyha előtte nem ismertük D-t. A történet érzelmi része nagyon jó lett, és a spoiler ábrázolva.

dulkap 

A kivitelezés az valami fantasztikus. Gyönyörű képek és kiváló rendezés. Sajnos a történet számomra nagyon sablonos és kissé unalmas volt, de érdemes megnézni, mert tényleg nagyon látványos.

Dia9117

Az alaptörténet tökéletes, a rajzolás gyönyörű, a zene kiváló. Egyes történetszálak mégis annyira vér egyszerűek és kiszámíthatóak, hogy nem tudok rá max pontot adni.
Nagyon sajnálom, hogy a végén a crush-párosomból, nem igazán lett kánon.

krlany 

Egy kicsit másként nyúl a vámpírokhoz, mint megszokott, éppen ezért tetszett.
Van benne egyfajta western utánérzés, a magányos hős lovas, aki egyedül száll szembe a gonosszal-motívummal, ami bennem jóféle húrokat pendített meg.
A másik dolog, amiben más, hogy érzelmes, de még éppen nem csöpög. Szinte költői, lírai.

Elhaym

Régóta megakartam nézni a filmet, mert sokan ajánlották nekem.
Csalódás volt. Untam, többször is elaludtam rajta pillanatokra. A Sault is este 11-kor néztem, annál ez mégsem történt meg, pedig akkor is fáradt voltam. Csak harcról szólt az egész, karakterkidolgozás nem volt.
Olyan pocséknak azért nem tartom, hogy 1-2 pontot adjak rá, de tőlem az ilyen sztorik nagyon távol állnak.

10/3

negoti 

Nagyon régen láttam, nem emlékeztem rá, hogy milyen, aztán a felénél minden beugrott. Még mindig tetszik a történet, a grafika és a régi jó szinkron. A nem klasszikus történet, főleg a vége, is érdekessé teszi a filmet.

Kiskakukk 

A sztori egyszerű, mint egy faék. Feszültség? Nem sok van. Mindegyik szereplő idegesítő és rettenetesen pózőr – élükön a „szószátyár” főszereplővel és a szőke motoros spinével. Viszont a látvány mindenért kárpótol és a szörnyek is egészen mutatósak benne. Vizuálisan az egyik legszebb anime!

Popovicsp87 

Egy fantasztikusan megrajzolt vámpíros történet.
D, a vámpírvadász esetében minden paszol, a zene tökéletes, a szinkronokis jól el vannak találva.
Meier Link sem az a tipikus őrült gonosz.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Leila: What have you done to me?
D: I treated and bandaged your wounds.
[…]
Leila: What are you, my mother?
D: You called out to her unconsciously… I thought you might need one.

Valentine_Wiggin 

Bal Kéz: Nem is vagy te olyan trehány ember! Csak úgy öltözködsz.
(Utolsó mondat)

Valentine_Wiggin 

Polk: Listen to me, whether you want to hear it or not. You weren't even born when this happened. Do yourself a favor and listen to the story. I'm going to tell you about the time when the children were kidnapped; there were 10 children all together.
Sheriff: Yeah, I heard about that time.
Polk: Kidnappers turned out to be vampires; of course. And so the townspeople pooled their money to hire a vampire hunter. They wanted the best. And when the hunter came, he was a very strong and quiet man; and he did his job too, which was to return the children safely back into their parents homes. It wasn't easy, but many vampires died by his hands before this job was over with. And when it was over, and the children were back home, the people attacked the man. They said he was a Dunpeal, half vampire, himself. So they punished him.
Sheriff: Can't say I blame them for doing that. You can't trust 'em! That's all that's about. You're right about that part, Polk
Polk: He did the job. I see then I'll have to take matters *pulling up a large gun* into my own hands. Let him go! I can tell you, I won't think twice about using this weapon. I might even enjoy it. *to D* Get on your horse, stranger.
D: Thank you.
Polk: No, it's only fitting I Thank you. It's the least I can do. I may be just an old fool now, stranger, but I can never forget a face like yours. And I'll never forget what you'd done for me back then.

Zakuro 

Bal kéz: És ha már szóba hoztam, ugye nem feledkeztél meg a gyenge pontodról, igen, a hőségre célzok! Amikor a legutóbb megfeledkeztél róla, nem sokon múlt, hogy azt az esetet…
D: Ne. Izgulj!
Bal kéz: Utálom, amikor ezt mondod…

Valentine_Wiggin 

Meier: You can't understand it! You never loved a human.
D: I've never killed one either.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján