D, a vámpírvadász (1985) 13

Vampire Hunter D · 吸血鬼ハンターD (Kyuuketsuki Hantaa D)
80' · japán · akció, fantasy, anime 15

A híres, vagy inkább hírhedt vámpírvadász „D” elsőként filmre került ütközete a gonosszal, aki ezúttal nem más, mint Magnus Lee gróf, a vámpír.

A helyszín a távoli jövő, ami csöppet sem olyan barátságos hely, mint ahogy páran gondolnák. A bolygó arculata megváltozott. Nem az előnyére. Az… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Shiozawa KanetoD (hang)
Tomizawa MichieDoris (hang)
Katou SeizouLee (hang)
Sogabe KazuyukiRei Ginsei (hang)
Kiyokawa MotomuFeringo (hang)
Yara YuusakuGreco (hang)
Yanaga KazukoOlder Snake Sister (hang)
Sakakibara YoshikoYounger Snake Sister (hang)
Toda KeikoDan (hang)

Kedvencelte 2

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

ChEebor 

Egész korrekt fantasy-posztapokaliptikus vámpíros film. Nem bonyolult, a horror inkább téma, mintsem műfaj benne, cserébe egy relatíve pörgős akciófilm, amit mindenképp végig tud szórakozni az ember. A karakterek sajnos egy kicsit buták, idegesítőek tudnak lenni, de a 80 percbe ennyi is belefér.

2 hozzászólás
Kiskakukk 

Ez az anime Kikuchi Hideyuki legelső Vampire hunter D regényét dolgozza fel, elég korrekt módon,sőt… Emlékeim szerint a regények komondottan dögunalmasak voltak (kettőt vagy hármat olvastam összesen), csak az dobta fel őket kissé, hogy csodálatos Yoshitaka Amano tusrajz illusztrációk voltak bennük.
No de a film. Ez és a 2000-es folytatás is mérföldekkel jobb az írott verzónál. Azért ezen a darabon eléggé meglátszik az idő vasfoga, a karakterdizájn kissé béna, a hangulata viszont egész jó. A sztori? Szódával elmegy, de hát D történetei amúgy sem a csavarosságukról híresek… A 2000-es verziót azért jobban csípem, ott Yoshitaka Amano-s a karakterdizájn is és egy „csöppet” komolyabb vizuális élmény.

Andro 

Nem rossz, jó kis vámpíros anime, de nekem valamiért annyira mégsem jött be. A Vérszomj sokkal jobb.


Hasonló filmek címkék alapján