Csip-csup csodák (1983–1984) 55

Mrs. Pepperpot · スプーンおばさん (Spoon obâsan)
10' · japán · animációs, kaland, fantasy, sorozat, anime 6
1 évad · 130 rész

Kalán néni, aki férjével, Paprika bácsival él egy kis faluban,nyakában varázserejű kanalat hord, aminek segítségével bármikor a kanál méretére csökkenhet, miközben a kanál megőrzi eredeti méretét, amelyet aztán az összement Kalán néninek a hátán kell magával hordania. Kalán néni egy idő után… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Seno ReikoKalán néni (hang)
Inoue KazuhikoPaprika bácsi (hang)
Shimamoto SumiLili / Piff, Puff, Nyik, Nyek, Nyak(hang)
Yokozawa KeikoLú / Piff, Puff, Nyik, Nyek, Nyak (hang)
Genda TesshouBjörn Halken (hang)
Yamada ReikoTyúkanyó (hang)
Chiba ShigeruZim / Kleó (hang)
Gouri DaisukeGombóc (hang)
TarakoCsöpp (hang)
Inoue YoSapó, Turcsi, Andi (hang)

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje, amiről nagyon sokáig nem tudtam, hogy japán. Sőt, azt sem, hogy van több része is, mert nekünk csak is DVD volt meg a négyből (de talán azon sincs rajta az összes rész). Viszont annyira hozzászoktam a magyar szinkronhoz, hogy amikor nem szinkronizált részhez értem, mindig furcsa volt japánul hallani őket. Nekem Kalán néni nagyon egybeforrt Tolnay Klári hangjával és az OP is nagyon cuki magyarul.

Juci

Jaj, ez akkora kedvencem volt tízévesen! :D Viszont azt nem is sejtettem, hogy japán mese, a szereplőkből kiindulva azt gondoltam, valami skandináv :)

4 hozzászólás
Zoja009 

Óóó, a Kanálka néni, hogy ezt mennyire szerettem annak idején. Ma már csak arra emlékszem, hogy a néni mindig összement, és mintha a kanállal lett volna újra normál méretű.

GentleRain 

Hogy én ezt hogy imádtam annak idején. Még fel is vettük a részeket videóra, vettük a képregényeket, meg mindent hozzá. Még ma is simán megnézek egy-egy részt youtube-on, mert annyira aranyos és magával ragadó mese. Minden kisgyerekes szülőnek ajánlom, hogy mutassa meg a gyerekének ezt a bűbájos kis mesét.


Hasonló filmek címkék alapján