Cselezd ki Szókratészt (2014) 2

Shooting For Socrates
91' · egyesült királysági · dráma, vígjáték, sportfilm

Dávid és Góliát története Belfastban, az 1986-os labdarúgó-világbajnokság árnyékában. A vallási alapon megosztott Észak-Írországban él a tízéves Tommy, aki a világot a szenvedélye, a foci, illetve az apja görög filozófia iránti szeretetén keresztül szemléli. Eközben az ország… [tovább]

angol

Szereposztás

John HannahBilly Bingham
Conleth HillJackie Fullerton
Art ParkinsonTommy
Richard DormerArthur
Stephen HaganPhil Hughes
Barry WardJimmy Quinn
Nico MirallegroDavid Campbell
Ciarán McMenaminSammy McIlroy
Chris NewmanNorman Whiteside
John TraversFrankie

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Emerson 

A mexikói vb-ről annyi emlékem van, hogy gyerekként volt egy sapim, amin a vb emblémája volt és páran mondogatták, hogy nem nagyon kéne viselnem (mit nekem hat nullás vereség, örültem, hogy van egy tök jó sapkám, rajta egy szép focilabdával). Na de nem csak mi bőgtünk le, hanem az írek is. Persze a brazilok ellen mégis hogy rúgtak volna labdába?
Simán megérdemelt volna egy hosszabb filmet is a történet, szinte alig volt idő megismerni a karaktereket, de a hangulat nagyon átjött. Egy-két archív felvételt is kaptunk, bár az néha bezavart, amikor váltottak a „normál” filmre.
Kegyetlen hangsúlyos volt, amikor a meccsek idején mutatták Belfast kiürült utcáit. Senki nem lőtt senkire, mindenki ült a tv előtt és kizárólag az érdekelte, hogy az a 11 holt sápadt fickó mit produkál a pályán. És az, hogy a válogatott is elég vegyes tagokból állt… hát kit érdekelt? Jó lett volna, ha itt ráébrednek, hogy tök fölöslegesen gyilkolják egymást.
No mindegy. Ami zavart (a filmben), hogy miért kellett egy skót színészt berakni edzőnek? John Hannah-t napokig képes volnék hallgatni, mert imádom az akcentusát. De hát ő nem ír, hanem skót! Ha meg se szólal, akkor is. De itt ráadásul meg is szólalt… emiatt 3 csillag levonás, de plusz egy jár a viszonylag sok bringás jelenetért :-)


Hasonló filmek címkék alapján