Creed II (Rocky VIII.) (2018) 70

Az élet kötéltánccá vált Adonis Creed számára. Személyes kötelezettségei és a következő nagy meccsre való felkészülése között megtalálni az egyensúlyt komoly kihívásnak bizonyul. Az, hogy ellenfele családja és a sajátja közös múlttal bír, csak feszültebbé teszi a közeledő megmérettetést a… [tovább]

Magyar
Magyar

Képek 11

Szereposztás

Michael B. JordanAdonis Johnson
Sylvester StalloneRocky Balboa
Tessa ThompsonBianca
Dolph LundgrenIvan Drago
Wood HarrisTony 'Little Duke' Burton
Florian MunteanuViktor Drago
Phylicia RashadMary Anne Creed
Russell HornsbyBuddy Marcelle
Milo VentimigliaRobert Balboa
Brigitte NielsenLudmilla Drago

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

_Norbi 

Ha valaki felül a nosztalgiavonatra, akkor nagyon fogja élvezni a filmet. Egyébként átlagos, sok tekintetben a régi Rocky hagyatékból táplálkozik.
Hát én felültem! :D

carragher 

Tavaly végignéztem az összes Rocky filmet de ez kimaradt és vártam és vártam már Blu Ray-en is megjelent most már a Mozi+-is leadta egy párszor de ma rászántam magam és végignéztem. És olyan volt mint a többi és még mindig nagyon szórakoztató volt számomra.

Gothic01 

Az előző részhez képes valamivel gyengébb lett, amiért elsősorban Adonis viselkedése volt okolható, másrészt pedig az, hogy ennek a viselkedésnek köszönhetően Rocky valamicskét inkább háttérfigurába ment át még a mellékszereplők között is, de még mindig dübörög a hamisíthatatlan Rocky-hangulat, a nosztalgia vonat… ennek a sorozatnak egyszerűen lelke van. Minden rosszindulat nélkül a bokszfilmek kimenetelének a tekintetében úgyse létezik annyira sokféle forgatókönyv, ha a készítők azt akarják, hogy a hősnek meg kelljen szenvednie a végkifejletért, egy sorozat 8. részénél meg végképp nehéz totálisan újfajta nyulat előhúzni a kalapból… de voltak azért itt érdekességek.

A cselekmény fő vonalától tehát nem kell nagy durranást várni, aki látta már az előző részeket, az tudja a Victorral való összecsapás felvetésekor, hogy Rocky nem akarja majd elvállalni a felkészítést amiatt, ami Apolloval történt, mikor egy Drago ellen állt ki, Adonis mégis belevág, mert hajtják az érzelmei, és laposra verik, utána meg a vereség miatti mélypont közepette feltűnik Rocky, odanyújtja a mentőövet, felkészíti Adonist, aki ezúttal sikeresen győzelmet arat. Viszont az a gyönyörű az egészben, hogy noha aki most csöppen bele a Rockyverzumba, az valószínűleg csalódottnak érezheti magát ezért a kiszámíthatóság miatt, aki már látta a korábbi filmeket, az ezt egyáltalán nem tartja hibának, nem érdekli. A hangulat érdekli, a karakterek, és az üzenet, hogy ha valaki K.O.-t kap, annak igenis fel kell állnia, és mennie kell tovább, mert aki igazán, belül hagyja magát térdre kényszeríteni, azt az élet nem engedi többé felállni.

Adonis a korábbi teljesítményekhez képest szép karaktervisszafejlődésen ment keresztül. Eddig, ha másnak a szavára esetleg nem is adott, a Rockyé nyomatékkal bírt előtte a szakmában való eredményei, tapasztaltsága okán, most viszont nem csak fejjel ment előre, mint egy ökör, hanem még neki is állt feljebb ezért. Annak a kérdéskörnek a feszegetése tetszett, hogy mennyire éri meg kockáztatni, hogyha az ember már elért valamit, jelen esetben nem csak a szakmai elismerésre, az egészségügyi következményekre és az anyagiakra értendő ez, hanem azokra is, akik otthon várnak. Ha meg még valaki úgy is közelíti meg, hogy az idősebb családtagjai, a párja még valahogy túlvészelik a katasztrofális kimenetelt… az is megáll azért egy percre akkor, ha ott van egy gyerek is. Elgondolkozik rajta, megéri-e kesztyűt húzni valami olyannak a bizonyításáért, amit még ő maga sem körvonalaz teljesen magában, csak egyféle „csinálni kell” hév vezeti, azért, hogy ha balul sül el a dolog, akkor ugyanúgy apa nélkül nőjön fel, mint ő maga, ráadásul ugyanabból az okból.

Csak sajna Adonis nem igazán hallgatott a jobb eszére, ha megteszi, akkor nem lett volna persze film… de nagyon úgy festett, hogy minden észszerű érvre csak még jobban felcukkolta magát. Vezette a sértettsége meg az afeletti haragja, hogy az ellenfelének az apja ölte meg anno az ő apját a ringben, és ennek az érzelmi káosznak meg is lett az eredménye. Dühös voltam rá, amiért annyira elvesztette a hidegvérét, hogy egy kis beszólásra már a sajtótájékoztatón nekiment Victornak, dühös voltam rá, azért, ahogy Rocky-val viselkedett, amikor bement hozzá a kórházba. Nézte a meccset, látta mi várható, azonnal indult, hogy megnézze, mi van vele. Amit speciel a mostohaanyja nem tett meg, mégis Rocky volt a rossz, akit el kellett hajtani a fenébe. Jót tett neki, amikor a kislány születése után Rocky kiosztotta, utána szerencsére végre-valahára elkezdte magát összekaparni.

Annak a megemlítését is érdekeltem a Bianca és Apollo felesége közötti beszélgetésben, amiről sajna el felejtenek szót emelni a legtöbbször… Arról, hogy noha az adott pillanatban a sportoló a versenyen egyedül van, a felkészülést is ő végzi, amiben az edző ugyan rengeteget segít neki, de mindezt csak úgy teheti meg, ha áll mögötte valaki. Aki biztatja, kicsit megbökdösi, ha arra van szükség, aki segít neki abban, hogy feldolgozza a vereséget, az esetleges félelmeket. Adonis küzdött, viselte a sérüléseket, tette ki a lelkét is a ringben, de Bianca végig mögötte állt, és enélkül nem érhette volna el, ami a rivaldafényben látszott.

Rocky hozta a maga nagypapás báját, azon jókat mosolyogtam, amikor felelevenítette a lánykérését ( Megkérdeztem, nem esne-e nehezére hozzám jönni. ) , vagy amikor rászánta magát, hogy átlépje a fia és közé került éket a végén, és elutazott hozzá ( Csak erre jártam, és gondoltam, benézek. ) , de a legjobban talán most Ivan Drago öreg kiadását bírtam. Abban a részben, amiben Rocky megmérkőzött vele, egyértelműen ő volt a rosszfiú, megölte Apollót meccs közben, ráadásul olyan volt, mint egy érzéketlen gép… Ezek a bélyegek most is ott lebegtek a karaktere feje körül, elvégre ő ment el Rocky-ékhoz, hogy a fia megmérkőzzön Adonisszal, ő húzta fel Adonist. Azonban a végső nagy mérkőzésnél megmutatkozott egy egészen megindító oldala; felmérte, hogy mikor kell megállni, ( spoiler ) és nem helyezte a fia állapota elé, hogy az ifjabb Creed-et is földbe döngöljék, hogy bizonyítsanak valamit három évtized után a nagy Oroszországnak, vagy akár Rockynak. Egy józan ésszel rendelkező, tapasztalt profiként, nem utolsósorban pedig normális apaként viselkedett – ami jobban belegondolva Adonisról spec. nem volt elmondható, mert a gyerek születéséig nyalogatta a sebeit ( Tudom-tudom, nem könnyű elviselni a papát. ) , utána meg csak az újabb küzdelem volt a fontosabb, Bianca meg otthon maradt vele egyedül.

A készítők úgy látszik, meghallgatták az első Creed film utáni fohászomat, ugyanis ebben a részben visszatért a megfelelő pillanatban a régi nóta, az ikonikus Rocky zene, ami sokkalta magasztosabbá teszi a győzelmet, a győzelmet megelőző hihetetlen erőfeszítéseket. :3

balika88

Kiszámíthatósága ellenére nekem bejött, bőven lekötött arra a 2 órára! :-) De aki látott már Rocky filmeket, azoknak a sztori sok újat nem takar :-)

Pistee66 

Ez a film önmagában nem rossz, de semmi újat nem mutat, csak a régi jól bevált történet újra tálalása. Rocky 4. újratöltve.
Lehetett volna a történetben némi változtatás is, mert itt is ugyanaz a dramaturgia mint az elödjében; elöször kikap, de aztán legyözi a gonosz oroszt (a nem amerikait). A mai kor „követelményeinek” megfelelően Rockyból afroamerikai lett. Meglepő, hogy nem derült ki róla ki, hogy biszexszuális, az lett volna az igazán „politikailag korrekt”!
Próbálkoztak Adonis jellemfejlödését ábrázolni, de szerintem ez nem jött be. Jellemfejlödést Ivan Dragónál lehetett látni; itt megmutatkozott, hogy ő sem gép hanem szerető apa is. Az ő párosuk volt sokkal érdekesebb bár Viktor Drago is elég egysikú figurát kapott; hallgatag és mérges. Lehetett volna más is, de igaz ez a Creed 2. nem a Drago 2. című film.
Michael B. Jordan szerepe annyi volt, hogy mérgesen szenvedett, volt már ennél sokkal jobb is! Tessa Thompson jó volt, jobb mint a párja. Stallone papa a háttérben maradt ez nem az ő filmje, de minden jelenete szerethető volt. Dolph Lundgren nagyon ritkán próbál színészkedi itt megpróbálta és nem is volt olyan nagyon rossz. Ő eddig inkább csak verekedni és lövöldözni láttuk.
Az sem tetszett nekem, hogy a régi Rocky filmekből sok karakternek szerepelt valami rokona. Miért kellett Apollo régi edzőjének fia ide? Felesleges volt, nem volt jelentösége, bár aki akar ebbe a kijelentésembe könnyen beleköthet.
Összegezve; nem rossz film két órát megért, ennél sok rosszabb filmet is csináltak illetve láttam mostanában.

Junes 

A Creed filmekkel szerettem meg a Rockyt. Azt hiszem, ideje lesz elkezdeni elölről a sorozatot és végignézni. Szeretem a Stallone szájába adott bölcsességeket. Öreg, megtört, sokat megélt karakterként hitelesen hangzanak a szájából.

a_girl92 

Az idei év első mozija, a karácsonyra kapott ajándékjeggyel. A film nagyon jó volt, de az emberek hát hagyjuk, hogy viselkedtek a film alatt, aminek az lett a következménye, hogy végére a film is kicsit élvezhetetlenné vált, a sok viselkedni nem tudó amúgy felnőtt ember miatt…..-.- majd még 1x tuti mmegmézem itthon is, és ez egy dbig tutira elvette a kedvem a mozizástól..

Mr_Catharsis91 

Nem is tudom, hogy volt-e különbség az első részhez képest. Bár ha belegondolok, azt se tudom mi volt az első részben, annyira nem emlékszek rá. :/
Nézette magát, szóval annyira nem volt rossz, de annyira eredeti sem, szóval inkább nevezném közepes iparos munkának. A zenéjét majd jobban fül-ügyre veszem, mert az tetszett.

StAngela 

Mozi helyett kamerás változatban néztem online.
Nos igen, mint az ilyeneknél lenni szokott volt itt is néhány köhécselés a nézőtérről, de a filmélményt nem rontotta különösebben. (Igaz az orosz beszélgetések alatt felirat se volt, amit azért hiányoltam.)
Viszont a film maga szenzációs volt! Minden amit a Rocky filmekben szerettem valamiképpen koncentrálva volt itt jelen. És hát beismerem ezúttal sem bírtam csendben maradni és ezerrel szurkoltam. :) A vége kicsit tipikus, de összességében tökéletes az egész.
Na és Rocky. Ő egy igazi, szó szerinti túlélő!
Nagy-nagy kedvenc lett!


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

Rocky Balboa: In the ring, you got rules. Outside, you got nothing. Life hits you with all these cheap shots. People like me, we live in the past. You got people that need you now. You got everything to lose, this guy has got nothing to lose.
Adonis Johnson: I ain't gotta choice.
Rocky Balboa: That's the same thing your father said, and he died right here
[motions]
Rocky Balboa: in my hands. Listen to me, this guy… he's dangerous.
Adonis Johnson: But you don't think I can beat him…?
[Rocky doesn't say anything]

Christinewinchester 

Rocky Balboa: I asked if she would not mind marrying me very much, which is kind of a dumb way of saying she's my world, and she made me better than I deserved to be.

Christinewinchester 

Rocky Balboa: Listen, why don't you just turn off your brain and let your heart do the talking.


Hasonló filmek címkék alapján