Coffee Prince 1hojeom (Coffee Prince) (2007–2007) 57

The 1st Shop of Coffee Prince / Coffee Prince · 커피 프린스 1호점
65' · dél-koreai · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat
1 évad · 17 rész

Go Eun Chan egy fiús kinézetű lány, aki számos részidős munkából tartja el magát és családját. A véletlen útjába sodorja az Amerikából hazatévedt, az élet örömeit hajszoló vállalatörököst, Choi Han Kyul-t, akit a családja mindenáron ki akar házasítani. A srác természetesen fiúnak hiszi Eun… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Gong YooChoi Han Gyul
Yoon Eun HyeKo Eun Chan
Lee Sun KyunChoi Han Sung
Chae Jung AnHan Yoo Joo
Kim Chang WanHong Gae Sik
Kim Dong WookJin Ha Lim
Kim Jae WookNo Seon Ki
Lee EonHwang Min Yeop
Kim Young OkHan Gyul nagymamája

Kedvencelte 21

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

Dreamborder

Update: De furi két év után visszaolvasni az értékelést, főleg úgy, hogy azon gondolkodtam, át kéne csillagoznom 10-esre. :P Az idő megszépítette ezt a sorozatot, már korábban is újranéztem és úgy látszik, minden alkalommal egyre jobban szeretem. :)
Azon gondolkodtam, hogy ha valaki itt nem zúg bele Gong Yoo-ba, az nézze meg a Goblinban és ha úgy sem, na akkor az fura. :D :P Ajjj ez most jól esett! :)

Először 8 csillagot adtam, majd 9-et, de még nem vagyok biztos benne, melyik lesz a végleges eredmény. Sajna úgy éreztem, hogy ott van a lehetőség a sorozatban, de nagyjából a 10. részig nem mutatkozott meg ebből sok minden. A későbbi részek sem voltak tökéletesek, és az utolsó epizód után is éreztem egyfajta lezáratlanságot. Nekem kicsit kevés volt. DE: ami miatt érdemes megnézni a sorozatot, az a karakterek. Merthogy én imádtam ezeket a figurákat! :))) A Hercegeket, Eun Chan családját, Nagyit (hát ő nagyon nagy arc Honggal együtt :D), Han Sungot és természetesen Eun Chant és Han Gyult is! *-* Hát ez a pasi aztán nagyon aranyos volt! Azt hiszem, megmutatta, hogy kell valakit igazán szeretni. Eun Chan is kedvenc lett! Még annak ellenére is, hogy nem mindig értettem egyet a döntéseivel. Akit kicsit nehezebben értettem meg, az Yoo Joo volt. Az ő Han Songgal való kapcsolata nagyon érdekes volt! spoiler
Na jó, maradjon az a 9 csillag. De csak azért, mert nagyon sokat lehetett nevetni a sorozaton. :)

7 hozzászólás
Shad 

Noh nézzük:)
Történet szempontjából mondhatnám, hogy egy szokásos félreértésen alapuló sorozat. Igazi nagy „dráma” nem történik, ami van azzal azért lehet számolni az első perctől kezdve, mégis valahogy visz a sztori. A helyszíneket imádtam, a kávézó szép lett, Han Sung háza és kertje viszont abszolút kedvenc♥♥ Azt azért hozzá kell tenni látszik, hogy több mint tíz éves a sorozat, mind a kamera mozgás, de a színészek játéka is:) Itt még nem annyira ment a „könnyes tekintet” és gombnyomásra még nem megy a sírás sem:P (Hála az égnek) Viszont nagyon érdekes, hogy már 10 évvel ezelőtt sokkal szabadabban kezelték a szexualitást ebben a sorozatban, mint sok mai doramában. Feszegetik a kérdést, mennyire elfogadott csak együtt élni házasság nélkül, maga a félreértés miatt a férfi-férfi kapcsolatstb. Ebből adódóan hiába 2007-s a sorozat, sokkal jobban tűnik aktuálisnak, mint napjaink doramái.
Karakterek: nah itt el lehet időzni:)) Van két férfi főszereplőnk és az ember nem is tudja melyiket szeresse jobban. Han Gyul-ban az volt az érdekes, ahogy fejlődött a karaktere. Nem lehet egyszerű ráébredni, hogy egy másik férfi iránt kezdesz el érdeklődni, viszont mégis képes ezen átlépni és rajongani Eun Chanért. Nagyon cuki, ahogy olvadozik és nem mellesleg nincs rossz ének hangja sem:) Másik oldalon ott van Han Sung, nem tudom miért, de imádtam a hangját. Annyira egy egyedi hangzása van és nem mellesleg cukin énekel:) Egy igazi szerethető karakter, kedves, romantikus, végletekig szeret talán már-már túl tökéletes:) Igazi „Santa”:) A két nő főszereplő hmhm Eun Chan igazán fiús lány volt, de úgy rendesen:) Néha nehezemre is esett megérteni, hogy esett szerelembe Han Gyul:) Han Sung mellett sokkal inkább megértettem, ő miért lobbant lángra a lány iránt. Yoo Joo-t viszont valahogy nem tudtam megszeretni…annyira tökéletes volt és mégis néha olyan önzőnek tűnt. Végül a Hercegek♥ mindegyik a maga nemében imádni való volt…Min Yeom igazi nehézfejű , mégis nagyon szeretni való fickó, aki bármit még a büszkeségét is félre dobja a lányért akit szeret.Seon Ki az igazi japán szépfiú, mégis kiderül neki is kemény háttere van, és hát Ha Lim az igazi „rosszfiú” közöttük:) és hát az öreg♥ Brutálisan játszik és imádtam:D
Azt hiszem itt befejezem, mivel nem is nagyon akartam értékelést írni, de már lassan novella lett belőle…nézzétek és nevessetek:)

7 hozzászólás
Röfipingvin 

Nagy, nagy kedvencem! :)(:
És nem mellesleg az első „hot scene”-t tartalmazó dorama, amit koreaiaktól láttam.

2016 március – újranézés
Vicces.
Nagyon vicces.
Fejlődő karakterek.
Remek mellékszereplők.
Több érdekes történetszál.
Több szempontból nem hagyományos.*
Az egyszerű romantikus történet, ami mögött sok-sok férfi-nő társadalmi kérdést érintő dráma lapul.

*koreai sorozat-szemszögből persze

krlany 

Ez egy igazán jó kis dél-koreai sorozat volt (és ez abból is látszik, hogy nem akartam egy női karaktert sem felpofozni;)).
A központi téma a szerelem volt nyilván, de egyéb fajsúlyos témákat is felvetett… pl. hogyan birkozik meg azzal egy férfi, hogy heteroszexuális létére beleszeret egy másik férfiba, vagy hogy milyen nehézségeket és érzelmi viharokat kelthet egy örökbefogadás, milyen a szülővé válás folyamata, a párkapcsolatok miben léte, a család, családfő és felelősség kérdésköre és még sorolhatnám. Ezek a témák nemcsak felbukkannak a sorozatban, de valamilyen értéket és életvezetési tanácsot, megoldásokat is közvetítenek beszélgetések/cselekvések mentén, ami nekem például kifejezetten tetszett, mert több közülük rá is húzható a való életre, nem pedig extrém módon kifacsart, ahogy már az csak a sorozatokban lenni szokott.
A színészek nagyon jók, a mellékszálak szereplői is, és ez üdítően hatott minden részre.
És bár a fiús lányt alakító színésznő is remekelt, nekem azért belőle hiányzott az a kis nüansznyi plusz, ami például a másik három főszereplőben megvolt. Egyszerűen nem látom benne azt, amitől bele lehetne zúgni. Sem a mosolyában, sem a szeme csillogásában nincs meg az a „valami”, kisugárzás, nemt'ommi. De ahhoz kétség sem fér, hogy pazarul helyt állt a szerepében.
köszi @Röfipingvin, jól esett.:)

3 hozzászólás
pormacska

Uh, amikor véget ért ez a sori, azt hittem belecsavarodok a szomorúságba. :D
Úgyhogy meg is szereztem DVD-n, és már láttam párszor :D

Naagy kedvenc, csak sajnos azért itt-ott már látni, hogy elég régi. De nagyon-nagyon nagy élmény. Han Kyul meg hát álompasi :)

Betűfaló 

Jobb lett volna a sorozat, ha van érezhető kémia, vonzódás a két főszereplő között.
(A Special-t is megnéztem.)


Népszerű idézetek

kkata76 

– Hey, reading comic books all day while lying around is the best. What else is rebellion? This is it.
(12. rész)


Hasonló filmek címkék alapján