Cherry: Az elveszett ártatlanság (2021) 32

Cherry
140' · amerikai · dráma, krimi 17

Cherry (Tom Holland) kimarad a főiskoláról, majd az élet a hadseregbe sodorja, ahol szanitéc lesz Irakban – ezalatt egyetlen támasza igaz szerelme, Emily (Ciara Bravo). A háborúból visszatérve a poszttraumás stressz nyomása alatt élete a drogok és a bűnözés spiráljába kerül, miközben azért küzd,… [tovább]

angol
angol

Képek 11

Szereposztás

Tom HollandNico Walker
Kelli BerglundMadison
Ciara BravoEmily
Jack ReynorPills & Coke
Adam LongGreene
Bobby SchofieldClover
Jose Pablo CantilloDeco
Fionn O'SheaArnold
Michael GandolfiniCousin Joe
Zac ZedalisMurphy

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 138


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Röviden?
Brutális történet, brutális jó színészi játékkal. Tűrhető rendezéssel és egész korrekt színésznői játékkal.

Hosszabban?
Nos, hogy teljes őszinteséggel indítsak: A Végjáték óta semmi jóra nem számítok Russóéktól és a téma sem a kedvencem. Viszont Tom Holland miatt számomra akkor is kihagyhatatlan volt. És nem bántam meg.

Emily az elején egy hisztérikus rinyagép volt, ami naaaagyon idegesetített. De szerencsére utána megváltozott. És elképeztő, mit túlélt a kapcsolatuk. Nem hittem volna…. Nico pedig… Olyan változásokon megy át, hogy ha egy-egy jelenetet kiragadnának és elmondanák, nem mondanám meg, hogy ugyanaz a személy.

Nagyon tetszett a vége, spoiler viszont eléggé zavart, hogy Nico szüleiről nem tudunk semmit. Egyszer kerültek azt hiszem szóba, spoiler de ennyi. Se előtte se utána. Vagy csak én voltam figyelmetlen?!

Egy biztos. Tom Holland tökéletes választás volt. Alapból is babaarcú tehát totál hihető volt, hogy 22 évest alakít. Valakit, akinek hirtelen kellett felnőnie… Bár a végén kicsit vicces volt bajusszal. xd Jó volt látni, egy komolyabb szerepben is. Ciara Bravo viszont… Nem tudom. Igazából eléggé ott csücsül a világfájdalom az arcán… De ehhez a karakterhez nagyon passzolt. Bár, nem jött át, mikor volt boldog… Egyszer sem.

Hogy ajánlom-e azoknak akik nem szeretik a háborús filmeket? Végülis igen, hiszen nem csak arról szól. Azok, akik visszont nem szeretik a függőséggel foglalkozó filmeket, azok már lehet nem élveznék. Egy-két jó poén is volt a filmben, de egyértelműen nem vígjáték.

Újranézős? Határozottan. Sokszor? Azért ne túlozzunk…

SunflowerSz 

A történet maga szerintem nagyon érdekes és közben brutálisan durva, a rendezés nekem tetszett, az erős piros szín a részek elején egy kicsit képregényessé tette a hangulatot. A történet épitkezése szerintem jó volt, tetszettek a narrációs részek is. Mindemellett pedig Tom talán egyik legjobb alakítása volt, Nico nagyon összetett karakter volt, ráadásul a PTSD-t nagyon hitelesen jelenítette meg. Ebből is látszik, hogy Tom tényleg egy igazán tehetséges színész és nagyon remélem, hogy lesznek még hasonlóan komoly filmjei, mert habár tényleg olyan kis babaarcú, mégis valahogy jól áll neki ez a szerep vagy legalábbis számomra nagyon hiteles tudott maradni végig. Összességében szerintem elég nyomasztó film volt, de azt hiszem, hogy érdemes megnézni, leginkább Tom miatt. De az biztos, hogy nem túl jó érzéseket hagy maga után az egész.

monokrom22 

A Cherry egy fontos alkotás is lehetett volna, de üzenet hiányában csak egy remekbeszabott könyvadaptáció, egy élettörténet bemutatása, a lehető legrealisztikusabb módon. Szörnyűségből nem lesz hiány, a feszültség lüktet, a zene pedig az egészet tökéletesen finomhangolja. Ügyes operatőri munka, vágás és rendezés, brillírozó színészek és jól adagolt humor. Igaz hogy túlnyújtott és néha túl művészi, de sokkal több minden szól mellette, mint ellene, így én a helyetekben mindenképp adnék neki egy esélyt.

H_Anita

Nagyon jó film volt. Nehéz lélegzetvételű, de nagyon zseniális alkotás. Jó íve volt a történetnek, érdekes és elgondolkodtató. A színészek is egytől egyig kifogásolhatatlanok voltak, olyannyira, hogy szerintem Tomnak ez volt az eddigi legkomolyabb alakítása.

Patyolatpitypang 

Számomra nagyon felkavaró, komoly film volt. Vagy 3 órája néztem meg, de még most sem tudom kiverni a fejemből, és valószínűleg egy jó ideig nem fogom. Engem Tom Holland kifejezetten taszított ebben, vagyis megmutatta mennyire sok oldalú, hiszen a Pókemberben meg oda voltam érte a cuki, visszafogott karaktere miatt. Na ez abszolút az ellentéte. Jó hogy megmutatta a világnak ezt az oldalát is. Bármennyire beteg és furcsa kapcsolat volt Nico és Emily között, szerintem romantikus, szenvedélyes eleme lett a filmnek. Biztos hogy meg fogom még nézni az életem során, bármennyire durva is. Elgondolkodtató, merész, és őrült.

Gábor_Ale

Egy már többször látott történet. Semmi újdonság. Talán felnőttebb színészekkel jobb lett volna, illetve realisztikus. Ïgy egy gyenge ötös.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Néha olyan, mintha a szerelem nem létezne. Csak a feromonok szívatják az embereket.

agnieszka 

23 éves vagyok, és még most sem értem mit művelnek az emberek. Mintha ez az egész a semmire épült volna, és a semmi tartaná össze.

agnieszka 

Néha olyan érzés, mintha már láttam volna a jövőt. És kész rémálom.


Hasonló filmek címkék alapján