Bu Bu Jing Xin (2011–2014) 7

Scarlet Heart, Startling by Each Step · 步步惊心
45' · kínai · dráma, romantikus, sorozat 16 !
2 évad · 70 rész

Egy fiatal lány 2011-ből hirtelen a Qing dinasztiabeli Kanxi császár uralkodása idején találja magát egy autóbalesetet követően, és egyre jobban belefolyunk a palota belső ügyeibe.
Fontos:
A sorozat második évada Bu Bu Jing Qing vagy Scarlet Heart 2 (2014) néven fut ezt jelöltem… [tovább]

kínai

Képek 2

Szereposztás

Liu ShishiMa'ertai Ruoxi / Zhang Xiao / Lan Lan
Nicky WuYinzhen / 4th Prince / Yin Zheng
Kevin ChengYinsi / 8th Prince
Yuan HongYinxiang / 13th Prince
Lin GengxinYinti / 14th Prince
Damian LauKangxi Emperor / Kang Zhentian
Sun YizhouKang Sihan
Jiang JingfuKang Siyu
Chen XiangHuang Di
Ye Zu XinYin'e/10th Prince / Jack

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

Lin

Jó sorozat, kellemesen indul és fokozatosan válik egyre kegyetlenebbé, mégis teljesen kielégítő végét tudtak kerekíteni. A színészek nagyon jók, a díszletek szépek, hihetők, jelmezek is korrektek (itt értettem meg, miért raknak annyi kínai drámát a korai mancsu dinasztiába: a kis helyes cipőik miatt, a többi korban ui. gyakorlat volt a lábelkötés, amit most már eléggé nehéz lenne reprodukálni, itt nem, itt kicsi, magasított patákon tipegtek a nők)
Nagyon tetszett, hogy sorszámozták a hercegeket, egy-két részen belül be lehetett azonosítani mint a sokat, aki megjelent (a koreai változatnál kicsit nehezebb volt megkülönböztetni őket). Tiszta romantikus film, csak történelmi korba van időutaztatva.

A második rész egész jó, kellemesen ironikus paródia, bár az a gyanúm, eredetileg nem annak szánták.

1 hozzászólás
EloiseBlack

Én nagyon ajánlom mindenkinek. Anno ez volt az ismerkedésem a kínai sorozatokkal. A mai napig az egyik kedvencem, ráadásul ennek a sorozatnak köszönhetően nyitottam ki teljesen az ázsiai sorozatok felé. A kínai vagy épp tajvani, thai sorozatok másabb hangulatúak nekem mint az elcsépelt koreaiak, persze nem azt mondom, hogy a koreaiak rosszak lennének, de néha az az érzésem, hogy nem tudnak meglepetést okozni.
Az első évadban a románc mellett főként a politikai intrikák, törtélnemi cselszövések kapnak szerepet. Míg a második évadban sokkal inkább napjaink problémái mutatja be. Nekem a két évad adja ki az egészet, de önálló sorozatként is megállják a helyüket.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján