Bóta Café (2012–) 1

Bóta Gábor portréműsora főleg ismert művészeket, tudósokat, közéleti embereket szólaltat meg. A műsorban olyan híres személyiségek fordultak már meg, mint Alföldi Róbert, Tompos Kátya, Gálvölgyi János, Péterfy Bori, Vecsei H. Miklós, vagy Czeizel Endre.

magyar

Képek 58

Szereposztás

Bóta Gáborházigazda
Alföldi Róbertönmaga
Gálvölgyi Jánosönmaga
Stohl Andrásönmaga
Csankó Zoltánönmaga
Spiró Györgyönmaga
Bálint Andrásönmaga
Rónai Egonönmaga
Lakatos Márkönmaga
Vecsei H. Miklósönmaga

További szereplők

Bóta Café (2012–)

Várólistára tette 1


Népszerű idézetek

Londonna 

– Nem romlott nagyon a szinkron minősége?
– De.
– Ugye?
– Igen. Azért, mert én nem szinkronizálok már olyan sokat.

. évad 95. rész
1 hozzászólás
Londonna 

– Emlékszem, a Rob Royt szinkronizáltam, a Liam Neeson volt a Rob Roy, és egész csapat jött oda, hogy ellenőrizzék, hogy milyen lesz ez a szinkron. Hát hogy a Bobby fogja szinkronizálni?! Annyira beazonosítottak, vagy azonosítottak a szereppel, meg a hanggal. […]
– Bele is szólnak ilyenkor, vagy csak ott ülnek?
– Nem, nem szólnak, csak ott hátul sétálgatnak, mint az állatkertben a plexi mögött a hiénák.

. évad 95. rész
Londonna 

– Ami nagyon nagy kedvencem, az Az egy gésa emlékiratai, ahol Watanabe hangját… Hát, nagyon érdekes, mert a szinkronszínésznél gondolom nem nézik az emberi karaktert, de Watanabe és az Ön karaktere nagyon hasonló.
– Aha, igen, ezt más is…
– Nem tudom, hogy ez számíthat-e valamit, amikor szinkronszínészt választanak. Mert gondolom, hogy Alec Baldwin vagy Nicolas Cage annyira azért mégsem hasonló személyiség. […]
– Minden szinkronrendező másképp dolgozik. Valaki hajszínre oszt.
– Tényleg? Hajszínre?
– Igen. Hajszínre. Hogy például egy szőke nő, akkor az legyen szőke nő. Hát, a mai világban, amikor már festetik a hajukat, nem is értem. De volt, volt ilyen… Akkor valaki a hasonlóságot keresi. Valaki csak a… Nem érdekli a hasonlóság, csak a hangkarakter hasonlósága érdekli. Tehát ez nagyon sok mindennel összefügg. Valaki, hogyha olyan a szerep, hogy lírai, akkor kifejezetten egy „barna hangot” keres, aki erre a lírára alkalmas. Tehát… Sokféle szempont van.

. évad 95. rész
Londonna 

– Hát a Hókuszpókra állítólag valami két hónapig keresték a megfelelő szinkronhangot, […] mindegyiket visszadobták, hogy nem, nem, nem, és akkor valakinek eszébe jutottál…
– […] „Hogyhogy a Csankót még nem hallgattátok meg erre?” És beültem, mivel akkor ülni kellett éppen, beültem, csináltam magamnak egy ilyen fogat, mint a Hókuszpók, és láttam, hogy ez én vagyok! Ráadásul ezt a Hank Azariát én már szinkronizáltam többször, és karakteres szerepekben. Úgyhogy nem volt nekem ő egyáltalán idegen. És én éreztem, ahogy megcsináltam ezeket a pici etapokat, éreztem, hogy nekem komoly esélyem van, hogy megkapjam. Mert hát nagyon rajta voltam abban a pillanatban. És eltelt egy hét, és jött a visszaigazolás, hogy „Na, őt kerestük!”
– Na. Hát megtaláltak!

. évad 95. rész
Londonna 

– Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon örülök, hogy látom Csankó Zoltánt. […] Én kínaiként láttam őt már a Holdbeli csónakosban is! Ahol kínai császár volt. Csodálatos volt!

. évad 95. rész
Londonna 

– Te azért alapvetően prózai színész vagy, nem?
– Igen. Hát igen. Most elkezdtem énekelgetni. Ami… Ami persze hízelgő is, meg jól érzem magam benne, de hát nekem 30 valahány évig ebbe az irányba nem volt képezve a hangom. Egyáltalán.
– És akkor elkezdtél rémülten énektanárhoz járni?
– Dehogy kezdtem. Majd lesz, ami lesz! Ha nem megy, akkor elkezdek.
– Mert azért más a prózai hang, mint az énekhang. Nem?
– Más, persze. Itt nem kellett a Menyasszonytáncnál, nem kellett. Majd meglátjuk, itt az Olivérnél lesz-e rá szükségem, vagy sem.
– Meg hát táncolni is kell! Az megy?
– Én szeretek úgy… Hát, ööö… Hogyha rám szabják a koreográfiát, akkor jól el tudom adni. De…
– Az mit jelent az a, az a… Beszélgettem például Bodor Johanna – kiváló – koreográfussal, hogy ilyen mindenféle trükkök, ugye… hogy te nagyjából rázod magad, és körbetáncolnak. Ez, körülbelül, ez?
– Az is van, olyan is van, igen. De nem, nem, nem, én szívesen táncikálok, de idő kell, amíg megtanulom. Viszont, ha megtanulom, akkor nagyon el tudom adni. Tehát… Kifejezetten kapok jó kritikákat arra, hogy milyen jól mozgok. De például Bakó Gábor csinált nekem egyszer egy koreográfiát, és akkor ott pirgett-pörgött, és mondom: Gabi, ez nem jó. Azt mondja: Miért nem? Há' mondom, elesek! […] Olyat csináltatnak velem, ami nekem jól áll. Tehát, ha látják, hogy nekem nem áll jól, akkor azt kiveszik. De általában, ha megtanulom, akkor tényleg el tudom adni. Jó, hát balettot nem tudnék megtanulni nyilván, de ilyen egyszerű lépéseket, vagy… Ilyesmiket, azt… Nem, nem félek tőle.

1. évad 273. rész – Csankó Zoltán
Londonna 

– Rólad egyébként mesélik, hogy neked is van egy olyan tulajdonságod, amit a Szervétről most elmondtál. Ilyen láthatatlan energiának, meg összetartó erőnek, meg nem tudom, minek is szoktak téged nevezni, hogy… Hogy úgy tudsz! És állítólag még amikor Alföldi kirúgott, akkor is érv volt ez melletted, hogy „Te nem látod azt, hogy a Csankó az milyen összetartó erő!”
– Hát… Igen.
– De ez miben nyilvánul meg?
– Hát, én nem tudom… Talán… Figyelem. Hát odafigyelek a többiekre. Nem tudom. Így magamat nem szeretném, egyáltalán nem szeretném dicsérni, de ez valóban így van. Kétszer voltam ugye…
– De tudod, hogy mit csinálsz, hát azért csak tudod?!
– Igen. Neeem tudom…
– Hát ez nem dicséret… Ez lehet ténymegállapítás!
– Nem… Nyilván nem véletlenül jelöltek, és kerültem be a háromba a Kaszás Attila-díj kapcsán, sajnos egyszer se kaptam meg…
– Há' majd a harmadik…
– És most már kértem, hogy ne, most már mondtam, hogy nehogy jelöljenek most már, mer'… Mer' már…
– Pedig ezt te nagyon meg akartad kapni! Hogy te jóba' voltál…
– Hát én nagyon jóban is voltam Attilával, és egyszer felhívott a Szarvas Jóska, nagyon édes volt, ugye másodszor, mikor nem kaptam meg a Kaszás Attila-díjat, azt mondta: „Figyelj ide, Zolikám! Itt két ember van, aki úgy igazán megkaphatta volna ezt a díjat: te meg én. Én megkaptam!” És röhögött egy nagyot. Hát, ő kapta meg elsőnek, persze. Jó, ez persze vicc volt, nyilván sokan megérdemelték azok közül – és nem véletlenül kerültek a háromba – akik megkapták, tehát nem akarom őket egyáltalán… Egyáltalán bántani, de azt gondolom, hogy én nagyon megérdemeltem volna.

1. évad 273. rész – Csankó Zoltán

Hasonló filmek címkék alapján