Borg/McEnroe (2017) 19

100' · svéd, dán, finn · dráma 12

Wimbledon, 1980. Évtizedek óta a legcsapadékosabb nyár. Mindenki várja, hogy a világ első számú teniszezője, Björn Borg megszerezze az ötödik wimbledoni bajnoki címét. De csak kevesen tudnak a színfalak mögött zajló drámáról: a mindössze 24 éves Borg az összeomlás határán áll: fásult, kimerült,… [tovább]

Szereposztás

Shia LaBeoufJohn McEnroe
Stellan SkarsgårdLennart Bergelin
Tuva NovotnyMariana Simionescu
David BamberGeorge Barnes
Sverrir GudnasonBjörn Borg
Robert EmmsVitas Gerulaitis
Jane PerryKay McEnroe
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Akkoriban néztem még teniszt, amikor ilyen fickók játszottak a pályán. Ezek a maiak valahogy egyáltalán nem tudnak lekötni. Jött BumBum Becker és az erőtenisz.
A film némileg csalódás volt. Kissé elbillent az egyensúly Borg javára (nem véletlen, svéd film), az ő fejlődését, növekedését valamelyest megismertük, ellenben McEnroe-ról éppen csak felvillanásokat kaptunk. Az egész film tulajdonképpen arról szól, hogy Borg szenved a nyomás alatt, és ez a nyavalygás egy idő után nem tudott lekötni. Aztán a végén a döntő túl nagy hangsúlyt kap, jó hogy le nem adták az egész meccset egy az egyben. Mintha az egész film csak egy felvezetés lett volna a nagy meccshez.
Biztos, hogy lehetett volna egy sokkal jobb forgatókönyvet írni az életükből.

Szencsike 

Nem értek a teniszhez, nem tudom kik ők, de ez jól sikerült film. Külön tetszett, hogy néha bevágták az eredeti meccs felvételeit. A két főszereplő jól hozta a karakterét, igazi gigászok csatája lehetett ez a valóságban is. Nem kell nagy tanulságokat keresni a filmben, de egy méltó emlék ez is a nagy sikereknek.

2 hozzászólás
ZsoltNagy_2 

Sport rajongóként számomra eszméletlen egy film volt. Amúgy is szeretem az igaz történetes filmeket, de ha ezt a műfajt sporttal kapcsolják össze a legjobb kombináció. A Rush forma-1-es filmhez tudnám hasonlítani. Mindkét filmben 2 hatalmas sportoló csatáiról és versenyéről amiből barátság születik. Minden sport rajongónak kötelező film.
Számomra talán ez volt az első olyan sport film amiben elég közelről és bőven megmutatták, hogy az él sportolók élete valóban nem olyan könnyű és nem igazán tudnak nyugalomba élni amelyre ők is vágynak néha.
Igaz a film 2017-es de én abban nem láttam így számomra ez 2018 legjobb sport filmje.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján