Bocsánat, hogy szeretlek (2014) 47

Sorry If I Call You Love · Perdona si te llamo amor
120' · spanyol · romantikus

Alexet, a sármos reklámszakembert villámcsapásként éri, mikor megkéri barátnője kezét, az hirtelen összecsomagol és elhagyja. Hónapokra magába roskad, romokban hever az élete. Egy zűrös reggelen forgószélként robban be az életébe a fiatal, elbűvölő, ellenállhatatlan Niki, aki magával sodorja és… [tovább]

spanyol

Képek 13

Szereposztás

Paloma BloydNiki
Daniele LiottiÁlex
Irene MontalaElena
Patricia VicoSimona
Jaime PujolRoberto
Pablo ChiapellaPedro
Adrià ColladoEnrique
Jordi RicoFelipe
Lucía DelgadoDiana
Lucía GuerreroErica

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Londonna 

Vannak a filmnek gyenge pontjai, és valóban „bicskanyitogatósan” indul, de… ennek ellenére úgy érzem, hogy a film üzenete alapvetően korrekt, így a bizonyos dolgok felett – minimális csillaglevonásokkal – átsiklottam.
De hogy ne intézzem el csak ennyivel: igen, tény. A lány nagyon nyomul. Ami hagyján, de látványosan nyomul. Na, ez engem is megakasztott. Viszont: ez közel sem életkori sajátosság, így viselkedni nem csak tizenévesek, de huszon-, harmincas-, negyvenes, stb. nők is simán tudnak / szoktak. Avagy, ez szimplán habitus-kérdése. És, valakiknél bejön ez a nyílt módszer, valakiknél meg nem. (Nekem sem jönne be egyébként, de nem vagyunk egyformák.)
Amikor a történet végre átlendül ezen a „csaj rámászik a pasira” vonalon, már sokkal komfortosabb az egész. Úgy értem, tényleg meglepően jól működnek egymással, s innentől kezdve nálam rendben is van a dolog. Mi több, elfelejtem az elejét, és csak az előttem zajló „jelenre” koncentrálok, mert annyira aranyos.
Ami bennem ilyen-olyan kérdéseket vetett fel, az a lány baráti köre. A pasinál még értettem, az más, de Niki… Valahogy nem állt össze a vihogós tinilány-banda, meg az idősebb férfiak érdekelik vonulat. Ergo, én más cimbiket képzelnék ennek a csajszinak, bár ha meg onnan nézzük, hogyan is kezdődött az egész… Végülis…

Ami még nem igazán tetszett: 37 évesen egy ilyen pasi még nem látja ilyen „gyászosan” a világot, de legalábbis akkor biztos nem, ha pont egy ilyen személyiségű csajjal jön össze. (Apropó, és akkor még egy sántika: nekem nem fér össze a magányos világítótorony utáni mély áhítat, meg a hülye tinidiszkó…)

Niki karaktere alapvetően tényleg koravén. Mégis van benne kellő játékosság, amit Álexből sikerrel kigyomláltak. Tényleg összeillenek, mindkét fél tud mindkét tekintetben megfelelő arányban kompenzálni a másik felé.

Aztán: a volt nő. Júúúúj. Inkább nem írom le, mit gondoltam, amikor spoiler. Ez nem így működik. spoiler -.-" Pfú, de megcibáltam volna a loboncát!… (Niki viszont nagyon tetszett, annyira jó dolgokat mondott!…)

Na, szóval oda akarok kilyukadni, hogyha az ember túlteszi magát az első perceken, akkor egy szuper, sztereotípiákkal szemberugaszkodó age gap filmecskét fog kapni a' arcába. spoiler, of course. :-)

ziara

Ez nem az én filmem. Nem volt benne igazi mélység. Kár.
Nekem Schmied Zoltán magyar hangjával bármit el lehetne adni, de most ez is kevés volt. Niki karaktere idegesített, nem éreztem őszintének semmilyen megnyilvánulását, pedig ki lehetett volna belőle többet is hozni, így viszont lapos maradt.

UViki 

Nagyon csöpögős és hiába volt várólistás, nagyon nem jött át.

Nofrit

Láttam már anno, de most valami könnyed darabra vágytam. A kiscsaj kezdeti nyomulása felnőtt fejjel idegesítő volt, de a végére totál megszerettem.
spoiler

5 hozzászólás
Timi98 

Nem vagyok a romantikus műfaj rajongója, de ez nagyon tetszett :)

Sonnenschein 

Azt hiszem, ez a film pont olyan, mint a két főszereplő közötti 20 év korkülönbség.
17 éves (nő) körüli aspektusból remek és a szokásosaktól kicsit eltérő tini romantikus film.
Egy 37 éves (férfi) körüli aspektusból viszont még a kellemes ls szórakoztató részek ellenére sem lehet nem tudomásul venni a következetlen és néhol idétlen párbeszédeket, az életszerűtlenségeket illetve a helyenként felmerülő morális kérdéseket*.

* Nem, nem a 17 év miatt. Azt tisztázzák a filmben, h ott 16 a korhatár.

adaline

Szörnyen gyenge film. A sztori sem egy nagy újdonság. A férfi főszereplő nagyon szimpatikus a csaj már kevésbé, ő nagyon idegesített végig.


Népszerű idézetek

Londonna 

A szerelemben az a szép, hogy felrúgja a számításokat.

Londonna 

– Lefeküdtél vele, vagy nem?
– Hmm… Egy picikét.
– És hány éves?
– Egy picit idősebb.
– Egy picit mennyivel?
– Eléggé.
– Mennyire eléggé?!?!
– 37.
– Hogy?!
– Egy húszassal idősebb…
– Magadra húztál egy nagymenőt?!

Londonna 

Ha elhasználódsz a monotóniától, olyan társra van szükséged, aki rávesz, hogy add át magad; légy szabad!

Londonna 

[…] az igazi szerelem fenekestül felforgatja az életed.

Londonna 

„Ne kérd a Holdat, szerezd meg.” Ez tetszik! Ez működhet.
– Akkor is, ha tiltás?
– Akkor is, ha tiltás.

Londonna 

Ne sokat tűnődj, ne kérj semmit, ne töltsd az időt azzal, hogy vágysz a boldogságra: légy boldog! Ilyen egyszerűen. Ha akarsz valamit, szerezd meg.

Londonna 

– Lehet, hogy furán hangzik, de amint megláttalak, tudtam, hogy te vagy.
– Én? Ki? A pasi a toronyból?
– A pasi, akire vártam. Ki más lehetsz?

Londonna 

– Egy húszassal vagyok idősebb.
– Na és?! Nem mindegy?! Annyi minden megesik az életben.
– Még nem is ismerjük egymást igazán.
– Igen. De én beszéltem a szíveddel. Nem emlékszel? Csak idő kérdése. Apránként.

Londonna 

– Van egy ötletem. Kössünk egyezséget! Így jobban megismerjük egymást, és rá fogsz jönni, hogy nem élhetsz nélkülem.
– Na és mi lenne az egyezség?
– Én segítek neked a munkádban, és… te is segítesz valamiben.
– Valamiben?
– Ü-hümm…


Hasonló filmek címkék alapján