Biutiful (2009) 44

2 díj · 1 jelölés

Uxbal ragaszkodó apa, megkínzott szerető, megtévesztett fiú, alvilági üzletember napjaink Barcelonájában. Az elesettek barátja, szellemek kutatója. Sorsával békülni próbálva igyekszik terelgetni gyermekeit és önmagát a kilátástalanságban. Küzd, nem csak a maga életéért és a megélhetéséért,… [tovább]

Szereposztás

Javier BardemUxbal
Maricel ÁlvarezMarambra
Hanaa BouchaibAna
Guillermo EstrellaMateo
Eduard FernándezTito
Cheikh NdiayeEkweme
Diaryatou DaffIge
Taishen ChengHai
Luo JinLiwei
George Chibuikwem ChukwumaSamuel

Kedvencelte 10

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

kiruu 

Huh, hát ez hosszú volt, unalmas, és nem tudott lekötni. Valahogy ez most nem jött át.
Azt azért szeretném leszögezni, hogy Javier Bardem zseniálisan hozza a főszereplőt. Illetve, a rendező is fantasztikusat alkotott. A képek, az egésznek a hangulata, minden passzol és megfelel a valóságnak.
Ami miatt mégsem, az talán az, hogy túl sok mindenről szól. Betegség feldolgozása, család, gyereknevelés, bipoláris feleség, furcsa képesség a halottakkal, és mindez az alvilágban, rossz körülmények között. Nagyon zsúfolt, nehezen felfogható és feldolgozható ez a film, ráadásul lassú és hosszú is. A számomra érdekes részeket elhanyagoltnak éreztem, ezért lekötni sem tudott.
Ami viszont megragadta a figyelmemet a sztriptízbár, ahol a nők spoiler Ez nagyon bizarr, de annyira illett a filmbe.

Emerson 

Cirka 6 éve halogatattam, hogy megnézzem, mert tudtam, hogy sírás lesz a vége (mondjuk ahhoz képest, hogy arra számítottam, hogy végigbőgöm csak 3 olyan rész volt, ahol szipogtam úgyhogy kemény vagyok, mint a keddi kenyér).
Iñárritu az a fajta rendező, aki vagy olyan jó filmet csinál, hogy belehalok, vagy olyan rosszat, hogy belehalok. Ez most az előbbihez tartozott. Viszont Spanyolországot (és általánosan a spanyol népet) olyan undorítónak festette le, hogy bizony felháborodnék, ha ott élnék (de ha azt veszem, ez a magyar filmekre is jellemző). Eleve a téma is olyan volt, amit az ember nem szívesen lát és ezzel a képi világgal már tényleg halálra kínozta a nézőt. Nem is tudtam egy szuszra megnézni. De még szerencse, hogy itt volt Bardem, aki olyan gyönyörűen beszél spanyolul, hogy néha bele is feledkeztem és lemaradtam a felirat olvasásáról…


Népszerű idézetek

kiruu 

Ana: Dad! How do you spell “beautiful”?
Uxbal: Like that, like it sounds.
Ana: With an i?
Uxbal: Biu-ti-ful.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján