Bazi nagy francia lagzik (Bazi nagy francia lagzik 1.) (2014) 228

Serial (Bad) Weddings · Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?
97' · francia · vígjáték 12

Claude Verneuil és felesége, Marie katolikus szellemben nevelték fel négy lányukat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t. A három legidősebb közülük már megházasodott, szüleik legnagyobb tragédiájára mindegyikük más-más vallású és etnikumú, szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjekhez. A… [tovább]

magyar

Képek 12

Szereposztás

Christian ClavierClaude Verneuil
Chantal LaubyMarie Verneuil
Frédérique BelIsabelle Verneuil
Julia PiatonOdile Verneuil
Emilie CaenSégolene Verneuil
Elodie FontanLaure Verneuil
Ary AbittanDavid Benichou
Medi SadounRachid Benassem
Frédéric ChauChao Ling
Noom DiawaraCharles Koffi

További szereplők

Kedvencelte 58

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez egy nagyon bolond család. De végig röhögtem az egészet, a legjobban akkor visítottam amikor a pap fel röhögött. :-D :-D Most láttam másodszorra, de még mindig ugyanolyan vicces, jópofa vígjáték, mint első nézéskor. A szereplők nagyon jók, és viccesek, szórakoztató és humoros, élvezhető. :-D :-D

Lili98

Anyu csak ennyit tudott mondani a film végénél: „Dejó,hogy nekünk csak két lányunk van!”
:)))))))) no comment

Szeszj 

Nagyon jó volt, annyit nevetem rajta. Kész, imádom! ^-^ Ilyen bolondos családot, igaz az elején még nem nagyon kedvelik egymást, de a végére olyan szép család lesz belőlük. Egyébként mostani problémákat vett fel a film, ami végül szépen van lezárva. A viccek zseniálisak, egyeseken annyit röhögtem! :D
A vők voltak a kedvenceim, zseniálisak! :D Meg persze a két após! :D :D
Biztos hogy még megnézem máskor is! :D

Rekaboni

Nagyon jó és vicces film, aktuális problémákat vet fel. Mindenki fergetegesen játszik, de egyértelműen a vők a legjobbak :D
Mindenkinek ajánlom :)

Charityy 

Végre egy jó vígjáték! Jól szórakoztam rajta, a poénok jók voltak, egyáltalán nem sértőek és alpáriak.
Azért nem semmi ez a család. Annyian vannak és annyi különböző vallás és származás. Mégis a veszekedések ellenére egy igazi családdá kovácsolódtak össze.

Bancsurka 

Én ezt imádtam. Nem sokszor fordul elő velem, hogy egy filmet végig nevetek, de ezzel most így történt. Nagyon jó benne, hogy tényleg aktuális problémákat vet fel.

Kriszta

A címe borzasztó (ki adja ezeket a magyar filmcímeket???), de ez ne riasszon el senkit, mert a film nagyon vicces és szórakoztató. Mondjuk én alapból szeretem a francia vígjátékokat.
Szerintem ez a történet nagyon aranyosan mutatja be a multikulturális jelenséget, a bevándorlást, a faji és vallási többszínűség ütközését a konzervatív nézetekkel. Mindezt egy szerető, összetartó családon belül, jópofa poénokkal.
Nekem nagyon tetszett :)

Judit_Cseh

Rég nevettem ennyit filmen. Tetszett, ahogy az összes létező sztereotípiát és konvenciót kifigurázta. Szuperek voltak a karakterek, és a színészek is! A vők kimondottan szemrevaló srácok voltak
Ötletes sztori, az összes várható és váratlan poénjával, bár a lezárás kissé sutának tűnt. Tetszett, bármikor újranézős! :)

Sister 

Kicsit lassan indult be számomra, de a film felétől már nagyon élveztem és többször is nevettem fel hangosan is. :) Látszólag könnyed és szórakoztató filmről van szó, ám igen élesen kirajzolódik a ma világra jellemző multikulturalizmus. Jó pár kacagtató jelenet van benne, és a vége is igazán mesébe illő – nem fog senkit sem meglepni.
Azért a franciák még mindig tudnak. :)

meseanyu

A témaválasztás nagyon aktuális, és nagyon helyes vígjátékot sikerült belőle összehozni, határozottan szórakoztató volt.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Marie: A kanapén alszom, nem bírom a rasszista szövegedet.
Claude: Persze, menj csak. Játszadozz a pockaiddal, bolond banya!
Marie: Hallottam ám, fasiszta.
Claude: Bigott, és még vörös is!

Cendrillon0002 

Rachid: Je suis pas ton ami, je suis ton avocat.
Srác: Moi les avocats je les mange.

1 hozzászólás
Cendrillon0002 

Pap: Ne vous inquiétez pas, elle va arriver. Les jolies femmes sont toujours en retard.

Cendrillon0002 

David Maurice Isaac Benichou : Le marché du casher est en pleine expansion. Le marché du bio aussi. Les deux réunis, ça va faire boum !
Le banquier : Ça va faire plouf !
David Maurice Isaac Benichou : Plouf ?
Le banquier : Plouf ! Il y a à peu près 600 000 juifs en France. Parmi ces 600 000, combien mangent régulièrement casher ? 20 % ? Allez 30 %, soyons généreux… Parmi ces 180 000, il y a au maximum 10 % qui mangent bio, n'est-ce pas ? Cela ne fait même pas 20 000 clients potentiels. Voyez, c'est un micro marché votre affaire. Vous devriez plutôt allez voir des organismes de micro-crédit, c'est plus adapté. Bravo !

Cendrillon0002 

Claude: Mahmoud est un nom difficil á porter. Ca s'entend „mammouth”.

Cendrillon0002 

André:A la moindre réflexion je le cogne.
Charles: Pff… Papa. St'plait ! Tu peux être cool pour une fois !
André: Tu m'as prix pour l'oncle Benz ?


Folytatása

Összehasonlítás

Bazi nagy francia lagzik


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján