Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 1

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Talán az egyik legcsúnyábban meganimált DC rajzfilm, de mégis az egyik legszórakoztatóbb. Míg Batman megőrizte a rá jellemző profizmust és hidegvérét, addig a teknőcök szolgáltatták a humort, így a hangulat végig egyensúlyban maradt. A fő sztori természetesen nem egy nagy eresztés, csak a szokásos Ra's féle Gotham pusztítási kísérlet, de itt főként a Bat-family és a teknőcök közti dinamikán volt a hangsúly. Alfred, Batgirl és meglepő módon Damien is remek jeleneteket kapott, plusz a denevérünk legnagyobb ellenfelei is mind feltűntek egy kis 'upgrade' kíséretében, ami egyszerre lett bizarr és 'badass'. Azt is kiemelném, hogy míg a különálló TMNT történetekben Zúzó (Shredder) egy igencsak szerencsétlen, álladóan lealázott ellenfélként jelent meg, addig itt furcsa módon Batman-t is durván megizzasztotta, aminek nagyon örültem, mert mindig is úgy éreztem, hogy méltánytalanul gyengén kezelik a karaktert. Mivel amúgy elég kemény ellenfeleket is bedobtak a levesbe, így egy minimális mennyiségű vért is láthatunk benne, miáltal egy 12-es karikát simán megérdemel a dolog.
Összességében, egy mozgalmas, laza és vicces alkotás, csak a grafikája lehetett volna picit szebb, szóval ajánlom mindenkinek, aki kedveli Batman-t, a TMNT-t, vagy akár mindkettőt.
ui.: Különös egyébként, hogy a Marvel-nél van a Hand nevű szervezet, Zúzó klánját pedig Foot-nak hívják… Mik ezek a testrész inspirálta ninja klánnevek? Amúgy olvastam, hogy a TMNT eredetsztoriját eleve Daredevil (Fenegyerek) balesetére alapozták anno a készítők, szóval ehhez is lehet köze.

4 hozzászólás
FélszipókásŐsmoly 

Az előzetes elvárásokhoz képest nagyon is kellemesen csalódtam benne. Az alapjául szolgáló képregényt imádtam, bár ott egy kicsit más, dimenziók közti átjárós háttérsztori volt hozzá, de voltak hasonlóságok (mutagéntől átváltozó ellenfelek, a teknőcök beszökése a barlangba stb.). Meglepett viszont, hogy nem bírtak el rögtön az ellenfelekkel, és többször alulmaradtak. A teknőcök viccesek, hozzák a karakterüket. Batman, Robin és Alfred is megszokott volt. Batgirl mutatkozott talán kicsit túlzottan bakfis tudóslánykának (folyton mondogatta, hogy „undi” :D). Remek hangokat adtak a szereplőknek, és tetszett, hogy egyedi ábrázolása volt a négy teknőcnek (nem ugyanazt a sablont húzták rájuk).


Hasonló filmek címkék alapján