Batman visszatér (Batman 2.) (1992) 220

Batman Returns
126' · amerikai, angol · akció, fantasy, krimi 12

1 díj · 8 jelölés

Nem sokkal azután, hogy Batman segítségével Gotham City megszabadult a pszichopata Jokertől, újabb veszély fenyegeti a városkát. Egy korrupt üzletember a bosszúszomjas, torzszülött Pingvinnel karöltve arra készül, hogy átveszi az uralmat Gotham City felett úgy, hogy a Pingvint megválasztatják… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Michael KeatonBatman / Bruce Wayne
Michelle PfeifferMacskanő / Selina Kyle
Danny DeVitoPingvin / Oswald Cobblepot
Christopher WalkenMax Shreck
Michael GoughAlfred Pennyworth
Michael MurphyThe Mayor
Andrew BryniarskiCharles 'Chip' Shreck
Pat HingleJames Gordon parancsnok
Vincent SchiavelliOrgan Grinder
Steve WittingJosh

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

239 tag · 523 karc · Utolsó karc: 2021. július 22., 21:55 · Bővebben


Kedvencelte 45

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Rebane 

Hűűű, nekem ez nagyon tetszett! A Tim Burton filmek hangulata egyszerűen zseniális!
A kedvencem a Macskanő :) Pfeiffert egyébként is kedvelem, de ebben a filmben egy kicsit beleszerelmesedtem! Nagyon jó, ahogy fejlődik a karaktere! Meg az az elborult tekintet!
Keatont szintén kedvelem, az előző filmhez képest ez egy sokkal jobb Batman már, nem várja meg, amíg kinyírnak valakit, hanem konkrétan segíteni is próbál.
És imádtam a Pingvint is! Szintén elfogult vagyok a színész miatt, de annyira jól játszotta ezt a szerepet! Oké, azzal egyetértek, hogy lehetett volna veszélyesebb is, de szerintem egy pingvinember puszta léte is túl komikus ahhoz, hogy igazi veszélyforrásként érzékeljem. Nekem nem volt bajom a jelmezével, habár tényleg egy nagy párnát lehet sejteni elöl és hátul, de szerintem ez kiemelte a szereplő deformitását.

krlany 

Ez nekem kicsit kevésbé, mint az első… mégpedig a Pingvin miatt. Egyfelől azt gondolom, hogy Danny De Vito jól játssza azt, amit kapott, és Sztankay szinkronja hozzá zseniális (az a sok mesehang, ami leginkább csak báboknál fordul elő). Másfelől úgy érzem, hogy nincs jól megírva, nem elég veszélyes, sötét, nem borsódzik tőle a hátam, és a jelmeztervezője is béna volt. Komolyan nagypárnával kell kitömni?
Batman itt nagyon elcseszett… oly naivan besétál a kelepcébe, mintha szűzlány lenne… közben pedig lerí az egész helyzetről, hogy csapda, óvatosság, helló! … és mintha itt más szinkronizálta volna, mint az első részben, valahogy puhánynak tűnt a hangja.
A Macskanő viszont gyönyörű abban a szerkóban. Nagyon jól meg lett csinálva az egész karakter. Michelle Pfeiffer csudajó a szerepben… Mondjuk azt azért megnéztem volna, hogy a bálon abból a ruciból, honnan varázsolta elő a stukkert.;)
Gotham díszlete pedig még mindig nagyon bejövős. Sötét, komor, ugyanakkor van egy századfordulós/viktoriánuskori (most épp nem tudom eldönteni melyik) patinája, amelytől meg olyan rettenthetetlen és legyőzhetetlen…

Rahenys 

Nem, nem és nem.
Történhetett akárhogy a képregényekben, animációs filmekben, illetve ebben a filmben, nekem Pingvin története nem úgy kezdődik, hogy kidobják a szülei, mert torzszülött és a csatornában él, nekem bizony Gertrude imádott fiaként és Fish Mooney esernyőhordozójaként kezdődik.
Ezzel a Pingvinnel semmi gondom nem volt addig a pontig, míg a polgármester meg nem lóbálta előtte a nyers halat, ő pedig ment utána mint egy kiskutya a jutalomfalat után. Na itt azt mondtam, hogy ebből elég ennyi. De végül a kíváncsiságom győzött és sikerült felülkerekednem az iszonyaton, amit kiváltott belőlem a karakter. Majd a hatalmas kacsában való utazgatáson is nagy szemeket meresztettem. Viszont az esernyői tetszettek.
Egyszerűen képtelen voltam komolyan venni, számomra ez a Pingvin nem létezik.
Keaton Batmanje még mindig túl lapos, nem is tudom, hiányzik belőle a karizma.
Macskanővel viszont nem volt különösebb problémám, szerintem kellően badass karakter volt, a ruhája is tetszett. Vele szemben nem voltak túlzott elvárásaim.
Maga a cselekmény nem lett volna rossz, Batmanből bűnbakot faragni, de a megvalósítása…Robin Lord Taylor alakításában azért szívesebben megnéztem volna.

3 hozzászólás
Ascyra 

Hát igen. Nem véletlenül ez a kedvencem a régi szériából. S bár sikerült szegény Danny DeVitot annyira átváltoztatni, hogy forog olykor a gyomrom, amikor nézem (nyilván ez volt a cél, nálam elérték), azért Selina Kyle odab@sz. :D Annyira rajongtam érte anno, hogy az egyik farsangon egyszer macskanőnek akartam öltözni, de nyilván fele annyira dögös nem voltam mint ő. Ez hogy lehet?! :D Komolyabbra vége: Michelle Pfeiffer szerintem a lehető legjobbját hozza ebben a filmben, nem csak a teste, arca, szemei, szája miatt néztem, hanem egyszerűen zseniális ebben a szerepben, maximálsan 100%-ra értékelhető színészi alakítást tol le és el is viszi a hátán a filmet, hiába a többi nagyágyú. Bár Mr. Walken is megér egy misét. A szemeit – na azokban mindig, minden benne van… lenyűgözőnek tartom. Szinte elég ha azzal játszik, pontosan tudod, hogy mit gondol/érez, amit mondani akar, lenyűgöző a pasas. A monológok mind-mind fantasztikusan vannak megírva, mindnek van mondanivalója, mindenütt ön,-irónia, erotikus felhangok, áthallások, sejtelmes közlemények. Hatalmas hangulatot keltenek a szavak. A látvány meg már csak hab a tortán…
Nekem mindig ez marad az örök kedvenc karácsonyi filmem, akármennyire beteg – de hát, ilyen, ha valaki Tim Burton világában érzi jól magát :) Imádom ezt a filmet.

Kopaszkutya 

Nem sokkal maradt el az előző résztől. Keaton itt már jobb Batman, kár, hogy nem kapott jobb gonoszokat maga mellé. Például kíváncsi lettem volna egy, az előző részben belebegtetett, Billy Dee Williams által megformált Kétarcra :) A Macskanővel nincs különösebb gond, sőt a legjobb ami a mozivásznon feltűnt, de a Pingvin bemutatását eltúlozták kicsit. Tény, hogy DeVito jó választás volt, de hát nem ezen múlott.

pocokláma

lehet csak nekem de ez a film olyan fura. Mármint oké Tim Burton meg minden de eddig a DC-től csak olyan filmet láttam amiben halál komolyan veszi magát mindenki. Aztán itt van ez és wow nagyon király. Mondjuk én bevallom mindig is DC párti voltam és sosem zavart a Nolan Batman sötét hangulata sőt szerettem, hogy mondani is akart valamit és nem 100%-ban támaszkodott a CGI+akció+sekélyes érzelmek kombóra (ami a Marvel mozi filmeknél (a netflix sorozataik nagyon királyak ezt aláírom) nekem már zavaró és lehet, hogy az is csak egy szuperhős film de a batman filmek szerintem megmutatták, hogy nem kell ragaszkodni ehhez a formátumhoz). Ez a film pedig persze jóval régebbi meg minden de szerintem tökéletes példaként áll, hogy lehet egy tényleg szórakoztató szuperhős filmet csinálni. Egyaltalán nem veszi komolyan magát de mégis vicces és király marad. A színészek pedig zseniálisak és Tim Burton az aranykorában volt látszólag.

sipiarpi 

Ebből a filmből leginkább a Macskanő maradt meg emlékeimben. Szerintem nem véletlenül. Nagyszerű színészi játék, a kor nagy neveivel: Keaton, De Vito, Walken és persze Pfeiffer. Keaton denevére nekem bejött. Klasszikusnak mondanám, képregényesebbnek.

Marcsi 

Abszolút kedvenc a Batman filmek közül!
Számomra az igazi Batman Michael Keaton, Michelle Pfeiffer pedig gyönyörű és tökéletes macskanő!

2 hozzászólás
DeadBite 

Hol is kezdjem?Csak ismételni tudom magamat, Tim Burton egy zseni. Annyira mélyen és részletesen tudja visszaadni Gotham nyomasztó hangulatát, ahogy egyetlen Batman film sem. És most végre kaptunk egy Jokernél sokkal komolyabb ellenfelet, akit Danny DeVito halálian ad vissza. A DC-nél sose voltak gondok a badass ellenfelekkel. A Batmobil maga a csúcs, sőt, ki merem jelenteni, hogy minden idők legjobb Denevérjárgánya. A sztori is a helyén volt és azt külön értékelendő, hogy szakít időt Bruce Wayne-re is, nem kell mindig az a fránya maszk. Michael Keaton pedig ezzel a filmmel vált számomra az igazi Batmanné, kár, hogy a következő kalandban már nem ő húzza fel a maszkot. És ha már itt tartunk, ez volt a legképregényhűbb Batman film valaha. Köszönjük, Mr.Burton!

Marcsi0603 

Szeretem ezt a részt, Pingvinember és Macskanő feldobják az egészet, szeretem a cselekményét, illetve a sötét hangulatát, hiába Tim Burton ebben mesteri. Nem tudom, mit mondhatnék, sokszor láttam ezt is, és még fogom is, ráadásul akarok egy Batmobilt. Vagy kettőt.


Népszerű idézetek

Ellen_Ripley

Selina: – Drágám, megjöttem! Ahhh, mindig elfelejtem, hogy egyedül élek…

Drucocu

Macskanő: Valaki halat emlegetett? Ma még nem ettem egy falatot sem.
Batman: Egyen padlót! Az is szálkás.

Drucocu

Miért van az, hogy az emberek tojással meg paradicsommal járnak szónoklatot hallgatni?

Kogoro

Alfred: Bármit hozzon is a jövő, boldog karácsonyt kívánok, uram.

Drucocu

Valld be, hogy féltékeny vagy, mert én valóban szörnyeteg vagyok, neked pedig maszkot kell viselned!

Drucocu

Macskanő: Egy csók egy fagyöngycsokor alatt… tudja belehalhat, ha a fagyöngyöt megeszi az ember…
Batman: De egy csók még halálosabb lehet, ha komoly…

Drucocu

Max Shreck: Selina! Selina Kyle!!! Ki van rúgva! És Bruce Wayne? Minek öltözik denevérembernek?
Macskanő: Mert ő a Batman, maga marha!
Max Shreck: Csak volt!

Kogoro

Boldog karácsonyt, Alfred. Minden jót a férfiaknak és a nőknek.


Folytatása

Összehasonlítás

Batman


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján