Macskanő (2004) 241

Catwoman
104' · amerikai · akció, kaland, fantasy, krimi 12

3 díj · 0 jelölés

A félénk Patience Philipst (Halle Berry) elteszik láb alól, amikor véletlenül megtudja, hogy a nagy hatalmú cég, a Hedare új, öregedés elleni szere szélhámosság. Titokzatos erők közreműködése folytán azonban Patience újra életre kel. A félénk lány mellett egy erővel, gyorsasággal és kifinomult… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Halle BerryPatience Phillips / Macskanő
Sharon StoneLaurel Hedare
Benjamin BrattTom Lone
Lambert WilsonGeorge Hedare
Frances ConroyOphelia
Alex BorsteinSally
Peter WingfieldDr. Ivan Slavicky
Byron MannWesley
Christopher Heyerdahlrocker

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 28

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Netta88 

Többször is láttam már ezt a filmet, és még mindig tetszik. Szerintem Halle Berry jól alakítja a karakterét, mind a félénk lányt, mind a macskanőt. A sztori amúgy nem túl bonyolult, de nézeti magát. Bármikor újra tudom nézni.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Kezdem azzal, nem vagyok annyira oda a DC univerzumért (tisztelet a kivételnek), képregényeket nem olvastam, a Batman filmekből is alig volt, amit elejétől végéig végignéztem. Ebből következik, hogy fogalmam sincs, milyen az original Macskanő, teljesen függetlenül alkotok véleményt a filmről.
Összességében szerintem jó film, van benne pár remek poén, kellemes a hangulata, Halle Berry jól játszik, mind a két oldalát meg tudja jeleníteni a karakternek, a történet elég egyszerű, de elég pörgős, elég izgalmas ahhoz, hogy azért ott tartsa az embert a képernyő előtt, a macskák pedig aranyosak.

Törpillaa 

Imádom nagyon szeretem ezt a filmet. Örök kedvenc ez a film. Halle Berry nagyon jó színésznő és jól alakította a Macskanőt. Tetszettek a cicuk főleg Éjfél olyan kis cuki volt.
Sally kicsit butácska volt de a mondata megnevetett mindig Tom Lone nevével. :)
Imádtam Benjamin Brattet olyan helyes és a mosolya nagyon cuki. :)

Popovicsp87 

Biztos vagyok benne, hogy ezt a filmet azért készítették, hogy a férfi nézők gyönyörködhessenek Halle Berry iszonyatosan szexi testén.
Mert nem sok értelme van, az tuti.
Az egész egy bosszúsztori, egy alternatív Macskanővel. Itt nem Selina Kyle, hanem patience Phillipsa neve, köze sincs Gothamhez, de legalább próbáltak egy történetet köré építeni.
A legtöbb gondom a CGI gyengeségével, és a forgatókönyvi hibákkal volt.
Amikor akár a Macskanő, akár járművek sebességét akarják prezentálni, az annyira gyenge, hogy fárasztja a szemet. Mikor Patience meghal, a CGI macskák is rém gyengék.
Forgatókönyv: honnan szerezte és hány szexi szettje van Patience-nek? Egyik pillanatban még a randis cuccában akciózik, majd a következő Macskanős jelenetben már a plakáton látható ruciban flangál….he?!
spoiler
A legidegesítőbb karakter Sally volt. Mintha egy gagyi vígjátékból jött volna, a f….on kívül semmi nem foglalkoztatja, és folyton hülyeségeket locsog. Rohadtul idegesítő.
Sharon Stone jó, hogy van, de a szerepét bárki el tudta volna játszani.
Szeretnék egy olyan filmet látni, ahol HB-t nem a testéért mutatják. :/

5 hozzászólás
Gothic01 

A helyszín nem Gotham. Ebből kifolyólag Batman sincsen sehol, aki elvileg a Macskanő párja lenne. A Macskanő polgári neve nem Selina Kyle. A szerelmi szál erőltetett. Az effekteken észrevehető, hogy effektek. Rejtély, hogy Sharon Stone karaktere dívából hogyan váltott át pillanatok alatt fekete öves karatemesterré, de gond nélkül birokra kelt a macskák képességei által emberfeletti fizikummal rendelkező Macskanővel. DE… mégis ez a történet az, ahol a leginkább karakteréhez hű a Macskanő, ahol a legjobban elkapták a személyiségének a lényegét a mozifilmes változatok közül.

Vagány, független, megszelídíthetetlen, izgalmas, játékos és bajkeverő, ugyanakkor sokszor kerül szorult helyzetbe olyan dolgok miatt, amelyek a macskatermészetnek tudhatóak be, amikkel a valódi macskák is időnként sarokba állítják saját magukat. Azt fenntartom, hogy a Gotham (2014–2019) című sorozatban Camren Bicondova által alakított Macskanő az utolérhetetlen csúcs, az élő tökéletesség, ellenben Halle Berry verziója is előkelő helyet érdemel a dobogón.

A magabiztos kisugárzás, amit közvetít a szerepben, a mozgás, már ezek egyedül is lesöprik a színről Anne Hathaway riadt kiscicáját és Michelle Pfeiffer vagányak vagány, ám sokszor illúziórombolóan komikus hatású, önmagát parodizáló macskáját. Itt ügyeltek az apróságokra is; az azokon a helyeken való könnyed mászkálásra, ami emberi egyensúlyérzékkel elég meredek, a labdákhoz, macskamentához való viszonyulásra, arra hogy milyen kitekeredett pózokban képes kényelmesen feküdni a karakter, hogy macskákra jellemző magaslatokon alszik el, hogy árgus szemekkel figyeli az akváriumban a halakat, vagy hogy át tudja préselni magát azokon a réseken, ahol a feje átmegy… A sok negatív kritikától függetlenül nagyon szeretem.

A jelmez pedig elsőrendű

OFF: Elég para, hogy Ophelia az Elm utcában lakik… xD

Baly 

Gyerekkori kedvenc :D Nem tudom nem szeretni, elég sokszor láttam már.

3 hozzászólás
Kemiviki 

Röviden tömören, Halle Berry a világ legrosszabb Macskanője. Borzalmas volt a színészi alakitatás, és az a romantikus szál…Uhh a hideg is kiráz tőle.

Lobo

Nem hittem el, hogy annyira rossz. Megnéztem. Hinnem kellett volna

Traclon

Hogy állhat ez a celluloidra égetett borzalom 63%-on…?!
Életem egyik legnyomasztóbb filmélménye – már abban az értelemben, hogy végignézni is kínszenvedés volt, annyira minősíthetetlen minden paraméterében (sztori, cselekmény, forgatókönyv, rendezés, színészi alakítások, operatőri munka, stb.)
Halle Berry elég dögös ebben a jelmezben, és ezzel kb. minden pozitívat el is mondtam a filmről – mert a játéka már neki is kritikán aluli, nem csoda, hogy Arany Málnát kapott érte…

Liv_Lovely 

Imádom!!! Lehet hogy elfogult vagyok, mert ez a film gyerekkorom óta az egyik kedvencem. Igaz nem olvastam a képregényt de a filmet egyszerűen imádom! (és kb ő az egyetlen DC-s karakter akit szeretek). Nem értem a sok negatív kritikát, de hát mindenkinek más az ízlése. Mellesleg szerintem a film soundtrack-je is fantasztikus. :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Treszka

Ha elfogadod önmagad a maga teljességében, kiszabadulhatsz, és a szabadság hatalom.


Hasonló filmek címkék alapján