Macskanő (2004) 193

Catwoman
104' · amerikai · akció, kaland, krimi 12

3 díj · 0 jelölés

A félénk Patience Philipst (Halle Berry) elteszik láb alól, amikor véletlenül megtudja, hogy a nagy hatalmú cég, a Hedare új, öregedés elleni szere szélhámosság. Titokzatos erők közreműködése folytán azonban Patience újra életre kel. A félénk lány mellett egy erővel, gyorsasággal és kifinomult… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Halle BerryPatience Phillips / Macskanő
Sharon StoneLaurel Hedare
Benjamin BrattTom Lone
Lambert WilsonGeorge Hedare
Frances ConroyOphelia
Alex BorsteinSally
Peter WingfieldDr. Ivan Slavicky

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

215 tag · 438 karc · Utolsó karc: 2020. október 23., 19:21 · Bővebben


Kedvencelte 24

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Kezdem azzal, nem vagyok annyira oda a DC univerzumért (tisztelet a kivételnek), képregényeket nem olvastam, a Batman filmekből is alig volt, amit elejétől végéig végignéztem. Ebből következik, hogy fogalmam sincs, milyen az original Macskanő, teljesen függetlenül alkotok véleményt a filmről.
Összességében szerintem jó film, van benne pár remek poén, kellemes a hangulata, Halle Berry jól játszik, mind a két oldalát meg tudja jeleníteni a karakternek, a történet elég egyszerű, de elég pörgős, elég izgalmas ahhoz, hogy azért ott tartsa az embert a képernyő előtt, a macskák pedig aranyosak.

Törpillaa 

Imádom nagyon szeretem ezt a filmet. Örök kedvenc ez a film. Halle Berry nagyon jó színésznő és jól alakította a Macskanőt. Tetszettek a cicuk főleg Éjfél olyan kis cuki volt.
Sally kicsit butácska volt de a mondata megnevetett mindig Tom Lone nevével. :)
Imádtam Benjamin Brattet olyan helyes és a mosolya nagyon cuki. :)

Gothic01 

A helyszín nem Gotham. Ebből kifolyólag Batman sincsen sehol, aki elvileg a Macskanő párja lenne. A Macskanő polgári neve nem Selina Kyle. A szerelmi szál erőltetett. Az effekteken észrevehető, hogy effektek. Rejtély, hogy Sharon Stone karaktere dívából hogyan váltott át pillanatok alatt fekete öves karatemesterré, de gond nélkül birokra kelt a macskák képességei által emberfeletti fizikummal rendelkező Macskanővel. DE… mégis ez a történet az, ahol a leginkább karakteréhez hű a Macskanő, ahol a legjobban elkapták a személyiségének a lényegét a mozifilmes változatok közül.

Vagány, független, megszelídíthetetlen, izgalmas, játékos és bajkeverő, ugyanakkor sokszor kerül szorult helyzetbe olyan dolgok miatt, amelyek a macskatermészetnek tudhatóak be, amikkel a valódi macskák is időnként sarokba állítják saját magukat. Azt fenntartom, hogy a Gotham (2014–2019) című sorozatban Camren Bicondova által alakított Macskanő az utolérhetetlen csúcs, az élő tökéletesség, ellenben Halle Berry verziója is előkelő helyet érdemel a dobogón.

A magabiztos kisugárzás, amit közvetít a szerepben, a mozgás, már ezek egyedül is lesöprik a színről Anne Hathaway riadt kiscicáját és Michelle Pfeiffer vagányak vagány, ám sokszor illúziórombolóan komikus hatású, önmagát parodizáló macskáját. Itt ügyeltek az apróságokra is; az azokon a helyeken való könnyed mászkálásra, ami emberi egyensúlyérzékkel elég meredek, a labdákhoz, macskamentához való viszonyulásra, arra hogy milyen kitekeredett pózokban képes kényelmesen feküdni a karakter, hogy macskákra jellemző magaslatokon alszik el, hogy árgus szemekkel figyeli az akváriumban a halakat, vagy hogy át tudja préselni magát azokon a réseken, ahol a feje átmegy… A sok negatív kritikától függetlenül nagyon szeretem.

A jelmez pedig elsőrendű

OFF: Elég para, hogy Ophelia az Elm utcában lakik… xD

Kemiviki 

Röviden tömören, Halle Berry a világ legrosszabb Macskanője. Borzalmas volt a színészi alakitatás, és az a romantikus szál…Uhh a hideg is kiráz tőle.

Baly 

Gyerekkori kedvenc :D Nem tudom nem szeretni, elég sokszor láttam már.

3 hozzászólás
Lobo

Nem hittem el, hogy annyira rossz. Megnéztem. Hinnem kellett volna

Anna1999Gitta 

Mi volt ez a borzasztó CGI? Nem macska,hanem inkább alien-szerű mozgást próbáltak imitálni szerintem. 2004-hez képest szörnyű.

Liv_Lovely 

Imádom!!! Lehet hogy elfogult vagyok, mert ez a film gyerekkorom óta az egyik kedvencem. Igaz nem olvastam a képregényt de a filmet egyszerűen imádom! (és kb ő az egyetlen DC-s karakter akit szeretek). Nem értem a sok negatív kritikát, de hát mindenkinek más az ízlése. Mellesleg szerintem a film soundtrack-je is fantasztikus. :)

1 hozzászólás
Tejesember

Kényszer éreztem, hogy megint megnézzem. A Bones-t néztem és abban is felmerült, plusz annyi macskás dolgot láttam ma, hogy muszáj volt. :D

egridori

Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt, érdekes, hogy a gyerekként minden nap megnézett filmekből mára már csak néhány jelenetet tudok felidézni. Szóval kihívás miatt jutottam oda, hogy újra megnézzem. Ebből a korábbi rajongó szeretetből viszont semmi nem maradt. Szavakkal kifejezhetetlen borzalom a színészi játék, a romantikus szál, erőltetett az egész. Mintha önmaga paródiája kívánna lenni, de mégsem, mert ezt komolyan gondolták. Csak a régi szép idők emlékére adtam neki ennyi csillagot.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Treszka

Ha elfogadod önmagad a maga teljességében, kiszabadulhatsz, és a szabadság hatalom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján