Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 4

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Valamiért mindig is Barbara Gordon – vagyis Batgirl – volt a kedvenc hőssegédem, ezért is érdekelt nagyon a 'Gyilkos Tréfa', nem beszélve arról, hogy egy legendás történetről van szó. (És végre Damien a közelben sincs.) A grafika, a hangulat és a történetvezetés a régi, Bruce Timm-féle DC rajzfilmeket idézi, így a minőségre nem lehet panaszunk. (Mark Hamill és Kevin Conroy jelenléte már csak hab a tortán.)
Kezdésnek, amolyan kiegészítőként Batgirl karaktere remek kis plusz bemutatást kapott spoiler Ami a fő sztorit illeti, Joker szép hátteret kapott, mégsem érzem úgy, hogy őt el tudnám fogadni így. Hiába a szomorú múltja, annyi rosszat tett, hogy szerintem így is képtelenség őt sajnálni. Most őszintén: Hitler tetteit jobban elnéznénk, ha mondjuk a szeme láttára ölték volna meg a várandós feleségét? Egy gyilkosnak megbocsátod, hogy megöl, csupán azért, mert neki pocsék élete volt? Nem. Ez nem így működik és talán pont emiatt nekem a vége is furán hatott… Itt egy kicsit korrigálnám az értékelőmet, ugyanis egy apró részletre nem figyeltem. spoiler Ettől függetlenül persze visszaadott mindent, amit a készítők ígértek és egyedül az éneklős részt vágattam volna ki belőle (ezért még egy csillag mínusz.) Örültem az Oracle-ös plusz jelenetnek is, hiszen ezért is szerettem Barbara karakterét. Ajánlanám hát mindenkinek, aki szereti a DC univerzumot és az eddigi animációs filmeket, mert ez a kissé lelombozó 'Igazság Ligája vs. Tini Titánok' után igazi csemege. Picit egy lapon említhető az 'Under the Red Hood'-dal, tehát gondolhatjátok.

Kopaszkutya 

Csalódott vagyok. A film első fél órája felesleges volt, a többi meg súlytalan. Elhangzott néhány kemény mondat Jokertől, de sokkal többet vártam ettől az egésztől. Pozitívum még Conroy és Hamill párosa, nekem ők az igazai Batman és Joker. El is olvasom újra a képregényt azt hiszem, hogy kicsit helyre billenjek.

Mr_White 

Képileg rendben van, de a szöveg fájdalmasan bugyuta.
A befejezés meg, hogy stílszerű legyek: röhejes.

Kemiviki 

Vegyük két részre a filmet.
Az első rész Batgirl története, ami nem volt rossz, de engem felcseszett hogy hogy lehet ilyen hisztis, buta liba hozzáállása. Nem is értem hogy kaphatott ilyen lehetőséget, mikor simán megvezetik.
spoiler
A második rész, azaz Joker háttere érdekes volt, de mégsem ütött valamiért olyan nagyot. Valahogy súlytalannak éreztem. Túl sok gonoszságot tett ahhoz hogy bocsánatot nyerhessen a bűnei miatt, bármi is vezette erre az útra.
A rajzolás, a karakterek kinézete nagyon jó lett. És csak eredeti nyelven ajánlanám, mert Hamill hangja annyira illik Jokerhez hogy az hihetetlen.

4 hozzászólás
Irasalgor

Ahelyett, hogy kanyarítottak egy magában konzisztens, de az alaptörténet egészét nézve irreleváns történetszálat és szolgai módon megpróbálták kockáról-kockára adaptálni a művet, egyszerűbb lett volna, ha azt a rövidke alapsztorit töltik meg plusz motivációkkal, vagy a mozgókép számára szükségesebb mélységgel, mert ez így bizony gyenguszka volt. Jobb volt, mint a mostani „eredeti” DC-s animációs filmek, de ettől sem esett le az állam, nem úgy, mint a Sötét Lovag Visszatérésének adaptációjától. Azért egyszer mindenképpen megéri megnézni, főleg rajongóknak.

Értékelés: 6.5/10
(Később honlapon)

ppayter 

Azért ironikus, hogy ez a rajzfilm minden hibájával és hülyeségével együtt is jóval bátrabb és értelmesebb, mint az utóbbi idők nagyjából összes élőszereplős szuperhősfilmje. Vajon tényleg az kell a tisztességes munkához, hogy az egekbe tolt költségvetés ne nyomassza annyira a rendezőt és a forgatókönyvírót?

1 hozzászólás
Damien_Lambert 

Nem mondom, hogy az eleje annyira unalmas lett volna, de annyira nem illett bele ebbe a történetbe még ha csak időhúzásnak is kellett. Sokkal szívesebben néztem volna még pár módszert arról, hogy Jóker miket művel Gordon felügyelővel, mert abból meg túl keveset éreztem ahhoz, hogy azt mondhassa mindent megtett azért, hogy a felügyelő megőrüljön.

sgtGiggsy

Baj van, mikor a DC egy legendás történet egy az egybeni vászonra ültetésével még egy rajzfilmet sem képes tisztességesen megcsinálni. Jó, az egy az egybeni vászonra ültetés kicsit sántít, mert hozzátettek az eredeti sztorihoz, de a film nem (csak) amiatt nem működik. Az animáció mintha valahogy rosszabb lenne (érzésre mindenképp) mint a korábbi filmekben, nem is igazán illik a hangulathoz, és valahogy a sztori filmben egyszerűen nem adja vissza az adaptálni kívánt képregény szellemiségét. Nehéz lenne megfogalmazni, hogy mi a gond vele, de egyszerűen nem működik a Killing Joke rajzfilmként.

Mr_Catharsis91 

Alapvetően tetszett. A rajztechnika teljesen rendben volt. Nem volt nagyon anime-szagú, amit én nem minden esetben preferálok. Joker-t itt nagyon creepy-nek tartottam, Batman meg Batman volt. A történet szintúgy jól volt végigvezetve, az ominózus befejezésig, ami szerintem az egyik legjobb és legsokatmondobb rajzfilmbefejezés ever. Azon kívűl még hihetetlen tozr és hátborzongató is valahol.


Folytatása

Összehasonlítás

DCUAOM


Hasonló filmek címkék alapján