Batman – A köpenyes lovagok visszatérnek (2016) 7

A nemjóját, Batman! Gotham City leggonoszabb gonosztevői, többek között Joker, Pingvin, Rébusz és Macskanő összeszövetkeznek, hogy előbb elfoglalják a várost, aztán a világot is. Egy ördögi fegyverrel képesek bárkit lemásolni, hogy görbe tükröt tartsanak Batman és Robin elé. Miközben a várost… [tovább]

angol

Szereposztás

Adam WestBruce Wayne / Batman (hang)
Burt WardDick Grayson / Robin (hang)
Julie NewmarMacskanő (hang)
Wally WingertRébusz (hang)
William ShatnerKétarc (hang)
Jeff BergmanJoker (hang)
Sirena IrwinMiranda Moore (hang)
Jim WardGordon felügyelő (hang)
Steven WeberAlfred Pennyworth (hang)
Hirdetés

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Egyszerűen kínos nézni… Lehet, hogy ez a 60-as években nagy számnak számított, de mai szemmel nézve szörnyű. Szerintem még gyerekként is csak a fejem fogtam volna a szóhasználatokon és a erőltetett színpadiasságon. „Gyerünk, Robin, az átkelőhöz!” Ez most komoly? Milyen tudatmódosító szereket fogyasztott, aki ezeket írta? Egyedül az animáció minősége miatt adom meg rá a 3 csillagot.

LukeSkywalker 

Annak idején a Batman tv sorozatot nem tudtam hová tenni. Eleinte komolyan vettem, de nem értettem, miért néz ki ilyen bénán Batman. Végtére is számomra az első Batman az 1989-es mozifilm volt, ott pedig igencsak dögösen nézett ki a Sötét Lovag. Ezek után – valamelyik német csatornán elkapva – látom, hogy ez a lagymatag fazon balettharisnyában, homlokára festett szemöldökkel, holmi farsangi Batman-jelmezben szerencsétlenkedik. Aztán rájöttem – bár kissé csalódottan –, hogy ez egy paródia. Már annak idején is annak szánták, illetve holmi habkönnyed vígjátéknak, ahol az ütések szó szerint látszódnak, mert megjelenik a felirat, hogy BUMM! és BANG! és POW!.
Ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor a sorozat mára valóban kultuszjelleggel bír. Az 50-es, 60-as évek Batman képregényeit egy az egyben átültették (tv)filmre, és a történeteknek, lássuk be, megvan a maguk gyermeteg bája.
Mára számos klasszikus poénnal bír, mint a cápariasztó spray, amit Batman pont akkor ránt elő szerszámövéből, amikor éppen egy cápát kell ártalmatlanná tennie, vagy a mindig szépen oldalra fésült hajú Robin, aki állandóan „Szent trombitavessző!” és „Szent csatornafedő!” és hasonló felkiáltásokkal ad hangot elképedésének.
De személyes kedvencem, és talán az egyetlen valóban menő dolog a sorozatban a Batmobil.
Nos, ez az új animációs film gyakorlatilag egyetlen nagy szerelmeslevél a klasszikus tv sorozathoz, amiben az összes szereplőt, stílusjegyet és jellegzetes helyszínt újrateremtették, és természetesen megőrizték a vígjátéki hangulatot is.
Tulajdonképpen ez egy afféle tökéletes retroremake. Annak viszont nagyszerű. Se több, se kevesebb. Aki szerette a ’66-os sorozatot, ezt is szeretni fogja, sőt, inkább imádni. Aki pedig csak egy aranyos kis Batman-rajzfilmet akarna nézni, amiben kivételesen nem veszik halálosan komolyan magukat a szereplők és a készítők, az is jól fog szórakozni.
Az egyetlen problémám Batman hangja. Adam West sajnos az időközben eltelt ötven(!) év során bizony jócskán megöregedett és ez meglehetősen érződik a hangján. A 30-as, 40-es évei derekán járó Bruce Wayne egy öregember karcos, fátyolos hangján szólal meg, amin sajna a hangmérnökök sem nagyon tudnak segíteni. West egy kissé erőre kap, amikor átvedlik Batmanné, ez pozitívum. De ha azt nézzük, hogy az eredeti szereplők kölcsönzik a hangjukat ikonikus szerepükhöz, az már önmagában óriási dolog, úgyhogy ennek kell örülni. Örülök is. :)

A nemrégiben bemutatott Batman: The Killing Joke után ez most egy abszolút ellenpólus, egy habkönnyű blődli Batman-szuflé. Kizárólag ínyenceknek.

leroykid

Hangulatában és képi világában egyaránt a régi 50-es, 60-as évekbeli képregényekre emlékeztet, a jelmezek is még ahhoz hasonlóak. Az eredeti TV sorozatból egy részt sem láttam, ennek ellenére élvezhető volt. Komolyan venni semmiképpen nem kell, de szórakoztató volt, főleg Dick folyamatos béna káromkodása. Joker meg olyan volt, mintha azt se tudná, hol van.
A hangok is rendben voltak, egyedül Catwoman volt, akin nagyon érződött szerintem, hogy azért már 80 fölött van Julie Newmar, ami néha engem eléggé kizökkentett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján