Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie) (2013) 26

Barbie Mariposa and the Fairy Princess
79' · amerikai · animációs 6

A Barbie Mariposa és a Tündérhercegnőben visszatér Mariposa és szőrös kis barátja, Zee. Ebben a mágikus kalandban Mariposa Pillangófölde királyi nagykövete lesz, és az a küldetése, hogy összebékítse országa népét Csillámvölgy kristálytündéreivel. Noha első találkozásukkor Mariposa nem tesz túl… [tovább]

magyar

Szereposztás

Kelly SheridanMariposa hangja
Tabitha St. GermainWilla / Zee hangja
Maryke HendrikseCatania hercegnő hangja
Alessandro JulianiCarlos herceg hangja
Kathleen BarrGwyllion / Anu hangja
Hirdetés
Barbie – Mariposa és a Tündérhercegnő (2013)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
Universal Pictures

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

christine

Ennek nagyon vagány volt a grafikája, de a történet nulla, a szereplők unalmasak, és tulajdonképpen semmi sem történt.

kedaiyun

Pár évvel ezelőtt elkezdtem nézni a Barbie-filmeket. Persze először csak „poénból”, mert nem én vagyok a célközönség, és gondoltam, na ez biztos jó giccses lesz, de valahogy kellemesen csalódtam. Giccses, rózsaszín, de nem annyira. És még vicces is időnként. Talán az animáció nem olyan szép, de a történet aranyos. És valamelyik este úgy éreztem, megint szükségem van egy kis nyugtató, kikapcsoló békés filmre, erre esett a választásom. A Fairytopia-sorozat minden részét láttam, ez pedig egy spin-off második része, melyben ismét Mariposa a főszereplő. Az alapötlet tetszett, hogy ő mint nagykövet jelenik meg a kristálytündéreknél. A film üzenete az, hogy ne a sztereotípiák alapján ítélkezzünk, és ha túl keveset tudunk egy távoli csoportról, dologról, akkor könnyű elhinni bármit. Itt pedig ezt a konfliktus egyik fő eleme, mely természetesen megoldódik. A másik történetszál mesésebb, egy gonosz (?) öreg tündér okoz problémát. Ezt a szálat egy kicsit jobban is beleilleszthették volna a történetbe. Tetszett, csak egy kicsit széttagolt lett a film, de tulajdonképpen ez nem okozott gondot. A történet befejezése olyan, amit szeretek.
A karakterek a szokásosak, mindenki szép, és a színvilág is nagyon „barbis”, rózsaszín, lila, pasztell… talán egy kicsit túlságosan is, de ezt már megszokhattuk a többi Barbie-mesétől.
Összességében jó kis mese, a békés történeteket kedvelő gyerekeknek ajánlom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján