Babylon 5: A gyülekező (1993) 6

Babylon 5: The Gathering
89' · amerikai · sci-fi 12

A Babylon 5 sorozat bevezető filmje.
A XXIII. évszázadban járunk. A semleges, rivális birodalmak közti területen található Babylon 5 űrállom a diplomácia és kereskedelem központja. Az egyébként is ingatag projekt veszélybe kerül, amikor a parancsnok, Jeffrey Sinclair lesz az első számú… [tovább]

Szereposztás

Michael O'HareJeffrey Sinclair
Tamlyn TomitaLaurel Takashima
Jerry DoyleMichael Garibaldi
Mira FurlanDelenn
Blaire BaronCarolyn Sykes
John FleckDel Varner
Peter JurasikLondo Mollari
Andreas KatsulasG'Kar
Johnny SekkaDr. Benjamin Kyle
Patricia TallmanLyta Alexander
Hirdetés

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Nuwiel

Gyerekként a ’90-es évek frissen induló kereskedelmi tévéi és sorozataik, mint a Sliders, Csillagkapu, Androméda na meg a Babylon 5, máig ható élményeket nyújtottak. Nehéz lenne legjobbat választani közülük, legmeghatározóbbat azonban nem az: a Babylon 5 új epizódjait vártam mindig a legjobban, így nem is lehetett kérdés, hogy újra kell néznem. Az internetnek hála megtudtam, hogy készültek filmek is a sorozathoz (a fő sorozaton kívül csak a Crusade-et ismertem), így végre teljességében élvezhetem majd az állomás történetét.

A gyülekező szép példája annak, miért is szerettem meg a sorozatot. Van benne humor, kellő mennyiségű akció és jó történet. A szereplők közti viszonyrendszer sem sekélyes, mindenkinek megvan a múltja, a motivációja, amit kellő mértékben bemutatnak ahhoz, hogy érthetővé váljon minden, mégis maradjon elég rejtély a továbbiakhoz. Kora ellenére pozitívum, hogy alig öregedett, egyedül az űrhajók animációi lettek megmosolyogtatóak mára, és mégis, ez is hozzájárul ahhoz, hogy nosztalgiával gondoljak vissza arra, ahogyan először néztem.


Népszerű idézetek

Razor

Delenn: Jól van? Kér valamit?
Sinclair: Kávét, két cukorral, tejszínnel és aszpirinnel.

Razor

Garibaldi: There are some days, I just love this job.

Razor

(Sinclair bemesélte G'Karnak, hogy egy nanoméretű nyomjelzőt kevert az italába, mire az dühösen távozik és a liftnél Garibaldiba és Londoba fut.)
Garibaldi (G'Karnak): Bíp, bíp!
Londo: Bíp, bíp? Ez biztos valami földi humor.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján