Az utazó (2010) 312

The Tourist
103' · francia, amerikai, angol, olasz · akció, kaland, romantikus 13

0 díj · 3 jelölés

Az amerikai Frank Tupelo matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel. Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise… [tovább]

magyar

Képek 12

Szereposztás

Angelina JolieElise Clifton-Ward
Johnny DeppFrank Tupelo
Paul BettanyJohn Acheson
Steven BerkoffReginald Shaw
Timothy DaltonJones parancsnok
Rufus SewellAlexander Pierce
Christian De SicaLombardi ezredes
Alessio BoniSergente Cerato
Alec UtgoffFedka
Bruno WolkowitchCapitaine Courson

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Ebből a filmből is csak részleteket láttam még a mamáéknál, akkor nem nagyon érdekelt. Igaz hogy a kedvenc színészem is szerepelt benne, de valahogy nem vonzott. Aztán egyik nap egy kedves ismerősöm beszélt róla hogy ő mennyire szereti ezt a filmet. Gondoltam én is megnézem. Nem is kellet csalódnom mert tetszett persze elégé rálett jönni hogy mi lesz a vége. Meg elég klisés is. De azért aranyos is, és gyönyörű helyek vannak benne. A kedvencem Velence. De Párizs is nagyon szép volt.
Johnny Depp ebben is szerintem jó volt, mind a legtöbb filmben! :D Angelina Jolie remek színésznő, itt se kellet csalódnom. Az ő kettő románcuk is aranyos volt.
Szóval szerintem egy délutáni filmnézésre tökéletes.

Mentavirág

Emlékszem, anno hatalmas promóciós kartonja volt ennek a filmnek a plázában, és a mozi után még évekig valamelyik üres üzlet kirakatában tárolták. Úgy emlékszem, nem tetszett a kritikusoknak (bár ennek most nem néztem utána), és mivel akkoriban még mozi terén max. szárnypróbálgatás volt ránk jellemző, nem is merült fel, hogy megnézzük. Így elég sokáig elmaradt, hiszen most láttam először. Bánom is, meg nem is. Annyira nem extra, de nagyon örülök, hogy végre láttam, mert összességében azért eléggé tetszett. Johnny és Angelina között meglepően működik a románc, a végét pedig fordulatosnak is mondhatnánk, bár szerintem sokan – mint ahogy én is – rájövünk hamarabb. Ha lesz még a tévében, szívesen újranéznem, gyönyörű tájakat mutattak benne, jó volt látni olyan helyeket, mint Párizs vagy Velence, ahol különös szerencsémnek köszönhetően már magam is megfordultam. :))

Oroa 

Tökéletes egyszer, vagy akár többször nézhetős film. A színészek remekül játsszák a szerepüket. A vége kiszámítható, de annyi baj legyen.

rocketdog 

Gratulálok a pocsék, klisés forgatókönyvhöz, amibe zéró energiát fektettek! Egy szempontból azért értelme is van: negatív példaként tökéletesen funkcionál.
Fullasztó volt ez a sekélyesség, ami végig áradt minden csatornán keresztül a néző felé. Szeretném minél előbb elfelejteni.

6 hozzászólás
christine

Wao.
Egyszer már elkezdtem ezt a filmet, de akkor valamiért félbemaradt, de most bepótoltam. A sokak által említett szikra Depp és Jolie között tényleg megvan, ez rátett egy jó nagy lapáttal az egészre. Az alapszitu mondhatni a megszokott, bár voltak csavarok, amelyektől a film valahogy feljebb tornázta magát a jó-ról a majdnem kiemelkedőre.
Összességében? Az „egynek elmegy”-től egy fokkal jobb, de éreztem hiányosságokat. (Pl. a „nagy" csavart én is jobban kiegészítettem volna egy-két apróbb információ morzsával)

MrsCumberbatch 

Amennyire jól indult olyan gyengén folytatódott. Erős kezdés, izgalom, a szemem le nem vettem a filmről. De aztán… Átment egy unalmas kis semmiségbe. A végére mikor végre szorult a hurok, már kicsit újra izgalmas lett… De nem dobtam hátast. Mondjuk a legvége szintén jó volt. Tipikusan egy olyan klisé, amit már a legelején tudtam, de úgy voltam vele úgy sem lépik meg… De megtették, viszont nem bántam meg. :D

KillerCat

Ez egy korosztályos romantikus akció film. Azért korosztályos, mert nem a tízen húszon éveseknek való pörgős filmről van szó ahol feszes ritmusba kötelezően 5 percenként akció jelenttel kell az adrenalin szintet fenntartani. Sokkal inkább egy városnézős krimi apró kis poénokkal. Jolie 35 évesen is elegáns, magával ragadó akárcsak Velence apró lagúnái és sikátorai.

krlany 

Thrillernek nem thriller, viszont szórakoztató, jók benne a vígjátéki elemek. Nem egy nagy világmegváltás, a csavar nekem is lejött, azon dolgozhattak volna még, de engem így is kikapcsolt.
JD úgy nézett ki, mint Jeff Bridges Tökiként A nagy Lebowski-ban, egy csomó résznél beugrott a másik film. AJ pedig lehetne tényleg csodaszép nő, de amikor közelről mutatják olyan, mintha egy plasztikai sebészet reklámarca lenne.

Serafina_Darion 

Amikor először láttam utáltam. Johnny Depp nem volt jó erre a szerepre. Sőt egyenesen rossz volt. Olyan volt, mintha Jack Sparrowt láttam volna 21. században és ehhez a karakterhez egyáltalán nem illet. Egyszerre áldás és átok neki az a karakter. Áldás mert tényleg egy nagyszerű kalózt hozott létre, akit szerintem lehetetlen lesz felülmúlni. De átok, mert nem tudom elvonatkoztatni Depptől Sparrowt és maga a színész sem, és ez érződik az összes Karib-tenger…filmek után megjelent filmjeiben.
Elsőnek értékelhetetlennek találtam, egyedül Jolie és Betthany miatt szenvedtem végig. Viszont másodjára megtetszett. De sajnos megint nem Depp miatt, hanem az előbbi kettő miatt. Megtetszett a történet, a csavar, a macska-egér játék. Izgultam és drukkoltam, hogy minden flottul alakuljon. :) Pedig már láttam egyszer, így tudtam minden részletéről és csavarjáról. Ha nem Depp játszaná a főszerepet, és ha nem is lenne benne, hanem valaki más, akkor ez lenne az egyik kedvenc akció filmem. De nem így történt, így csak az egyszer nézhetős, elmegy kategóriába sorolnám, hiába játszanak benne kiemelkedő színészek.
Johnny Depp tehetséges. Különc, érdekes karakterei imádnivalóak. Egyszer végre hagyja otthon Jack Sparrowt és mindannyian meglátjuk, milyen ezerarcú színész a kedvencünk.

Lunemorte 

Halálra untam magam. Erőltetett szerelmi szál állandó rohangálással és idegesítő „zenével". Nagyon lapos a sztori. Johnny Depp is idegen ebben a filmben eléggé, de a vége tetszett.


Népszerű idézetek

Zikk

Elise Clifton-Ward: Hívjon meg vacsorázni!
Frank Tupelo: Tessék?? Velem vacsorázik?
Elise Clifton-Ward: A nők gyűlölik a kérdéseket!
Frank Tupelo: Vacsorázzon velem!
Elise Clifton-Ward: Ez így túl direkt.
Frank Tupelo: Együtt vacsorázunk?
Elise Clifton-Ward: Megint kérdez.
Frank Tupelo: Vacsorázni készülök. Velem tarthatna.

Zikk

Elise Clifton-Ward: Húszmillióért plasztikáztattad magad és ezt az arcot választottad?
Frank Tupelo: Miért, nem tetszik?
Elise Clifton-Ward: Hm, elmegy.

Zikk

Frank Tupelo: Nem baj, ha dohányzom? Nem igazi cigaretta.
Elise Clifton-Ward: Hanem?
Frank Tupelo: Elektromos. Ugyanannyi nikotin van benne, de vízpárát szívok be. Nézze: ledfényes.
Elise Clifton-Ward: Ez elég kiábrándító.
Frank Tupelo: Jobban tetszene, ha igazit szívnék?
Elise Clifton-Ward: Az tetszene, ha azt csinálná, ami jólesik!

Ninácska 

Ez egy római isten, Janus. Édesanyám adta nekem, amikor még kicsi voltam. Meg akarta tanítani nekem, hogy mindenkiben megvan ez a kettősség. A jó és a rossz. A múlt és a jövő. Szóval, ha szeretünk valakit, ezt is elfogadjuk.


Hasonló filmek címkék alapján