Az Örvény (1985–1985) 20

Maelstrom
300' · angol · thriller, minisorozat 12 !
6 rész

Egy norvég milliomos, Hjarmal Jordahl jelentős összeget hagy végrendeletében egy újságíróra, Catherine Durrellre. Az örökös Norvégiába utazik, megismerkedik a családdal és – mint kiderül – két mostohatestvérével, Ingriddel és Annamarie-val. Valaki azonban az életére tör, folyamatosan azt érzi,… [tovább]

Szereposztás

Tusse SilbergCatherine Durrell
David BeamesAnders Bjornson
Edita BrychtaIngrid Nilsen
Christopher ScoularLars Nilsen
Susan GilmoreAnna Marie Jordahl
Trevor BaxterDr. Albrigtsen
Ann ToddAstrid Linderman
Shelagh WilcocksGerda

Kedvencelte 6

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Marla_Singer

Gyerekkoromban láttam ezt a sorozatot a tv-ben. A főszereplő nő örökölt egy házat egy elhagyatott szigeten. Minden csupa rejtély, gramofonból szóló sejtelmes zene, meglibbenő függönyök, és egy szoba „síró” porcelánbabákkal. Emlékszem rettenetesen féltem, de néznem kellett :) Persze ha újranézném lehet már nem lenne annyira félelmetes, de akkor óriási hatása volt rám.

4 hozzászólás
Liza 

Nagyon régóta várólistás sorozat volt, úgyhogy örülök, hogy végre sort keríthettem rá. Kicsit több misztikumot és ijesztő babát vártam volna, de gondolom ennek elmaradása a sorozat elkészülésének idejében keresendő. Az eleje picit döcögősen indult, aztán a harmadik résznél már rendesen érdekelt mi is lehet a megoldás, még annak ellenére is, hogy nagyjából rájöttem. Úgyhogy nem rendelkezik a legerősebb krimi szállal, de egész kellemes hangulata van, az meg kifejezetten meglepő, hogy Catherine mennyi idős is ekkoriban :D

Mazsola_78

Sok-sok év után újranéztem és mai fejjel 7-8 csillagra értékelném, de gyerekként annyira szerettem és annyira féltem tőle, hogy a nosztalgiafaktor miatt megkapja a 10-et.

Blissenobiarella 

Nem rég vettük elő ezt a sorozatot (életem értelmének hosszas idejébe és energiájába került beszereznie évekkel ezelőtt, pedig ma már elvileg fent van youtube-on is), mondván, hogy én nem ismerem, mert fiatalka voltam még a sugárzásakor, pedig egy ország rettegett a játékbabáktól akkoriban, és még a gyerekek is nézték lopva, titokban, hogy a szüleik ne tudjanak róla.

Mai szemmel már nyilván nem félelmetes egyáltalán, viszont egy rendkívül érdekes krimi-thriller, a megfelelő szerelmi szállal megspékelve természetesen. „Egzotikumát” a norvég környezet adja, a gyönyörű erdők, partok és városok, és hát a norvég emberek úgy egyáltalán. A sorozat nemcsak, hogy tisztában van ezzel az érdekességgel, de ki is aknázza a titkolózó, rideg északi nők szerepeltetésével.
Ha eltekintünk a nem épp ötcsillagos színészi játéktól, a nyelvleckék hanganyagára emlékeztető, felmondott (felolvasott?) dialógusoktól, rendkívül élvezetes, izgalmas minisorozatot ismerünk meg a maga hat epizódjával. Szerintem érdemes!

Néda

Gyermekkorom félelmetes kedvence. Imádtam tőle borzongani!

Marianna_von_Birken 

Hogy imádtam én ezt gyerekkoromban, amikor adták először a tévében! De ahogy visszaemlékszem rá, ma már szerintem nem tudna lekötni.

1 hozzászólás
Diosz 

Gyerekkoromban láttam, emlékszem hogy elég félelmetes volt. Többször eszembe jutott az eleje, ahogy a baba süllyed le a mélybe, de mindeddig nem jutott az eszembe a címe. Úgy emlékszem, legalább olyan izgi/misztikus volt, mint később a Twen Peaks.


Hasonló filmek címkék alapján