Az Emoji-film (2017) 63

The Emoji Movie
86' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték

3 díj · 0 jelölés

Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk – talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak.
Ám mindig mosolygós… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

T.J. MillerGene (hang)
James CordenHigh-5 (hang)
Patrick StewartPoop (hang)
Anna FarisJailbreak (hang)
Maya RudolphSmiler (hang)
Steven WrightMel Meh (hang)
Jennifer CoolidgeMary Meh (hang)
Christina AguileraAkiko Glitter (hang)
Sofía VergaraFlamenca (hang)
Hirdetés

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Kivételesen címet is adok ennek az értékelésnek:
Következik: A Facebook Lájk Film.

Azt hiszem, az animációs film – és talán a film en bloc – ezennel eljutott mélypontjára. A gyerekeket világszerte nem lehet ennél hülyébbnek nézni. Az internet-generáció elbutításából származó bevételmaximalizálás állatorvosi lovával állunk szemben. Kaka és szmájli emotikon (angolul emoji? Vagy ez egyezményes internet-nyelv lenne?…) ugrál és viccelődik(?) egymással, egymáson, másokon. És vajon tényleg ennyire agyatlanok, ennyire primitívek volnának a mai fiatalok? Fontos kérdés.
Elég messzire jutottunk Walt Disney-től és Mijazaki Hajaotól. Vagy úgy egyáltalán a jóízléstől, a kultúrától és a színvonaltól. Legyen ez a „film” annak tanúságtétele: mindig lehet mélyebbre süllyedni, lehetünk még egyszerűbbek, még hülyébbek és kiüresedettebbek. Ha hagyjuk.

7 hozzászólás
kiruu 

Nem tudom mi történt velem, biztos a tömény mennyiségű Fargo miatt van, de szerintem nagyon cuki volt ez a film. Barátságról, szerelemről, elfogadásról. Az emberi világ nyilván nem az igazi, meg az egész kicsit bugyuta, de rám most hatott, és tetszett.

Midnightsp 

Ez a film szatírának 10/10 lenne. :D Konkrétan olyan mondatok hangzanak el benne, hogy „Hé, Kaki!”, „Széklet, nagyon haragszol?” vagy „Gene, az Instagramban vagy?” :DDD Egészen szürreális élmény.
Meg oktatófilmnek is egész jó lenne, gondolkodtam is rajta, hogy felrakjam-e a szüleimnek, lehet így végre megértenék, mi az az Instagram meg Spotify.
Egyébként meg nem látok én ebben semmi kirívóan szörnyűt. A mai tabletfüggő 6 évesek igényeit tökéletesen kielégíti.

6 hozzászólás
Irasalgor

Nem értek egyet tehát azokkal, akik a filmipar haldoklását látják ebben a filmben, hiszen az Emoji-film ugyanúgy egy tendenciára építve próbál kontextust teremteni, mint a 80-as évek nosztalgiafaktorát meglovagolni próbáló alkotások, amelyekben a nézők számára csak az adja a varázst, hogy újra felidézhetik a „hős 80-as éveket”. Az Emoji-film a modern technológiai kütyüket ülteti át az Agymanókhoz nagyon hasonlító világba, amelyben az élettelen alkalmazásokat élettel ruházzák fel, mindezzel megágyazva egy saját kis külön univerzumnak a telefonok világán belül, ahol az alapvető emberi értékek ugyanúgy megtalálhatóak. Sőt, mi több, jobban előtérbe helyeződnek, hiszen az emotikonok mind-mind egy-egy érzelmi archetípus sematizált megjelenítése, ezzel pedig még a gyerekek számára is egyszerűbben felfogható a mondanivaló, amelyben azért akadnak komoly témák. Ilyen például az uniformizálódás gondolata, a társadalmi megfelelési kényszer, valamint a másságtól való félelem és annak elfojtása, nem beszélve a népszerűség zsarnoki oldaláról. Rendben, hogy vannak benne rossz poénok, vagy gagyinak tűnő megoldások, de még mindig több lelket és kreatív ötletet véltem felfedezni ebben a mesében, mint a Gru 3-ban, vagy esetleg a Bébi úrban, hogy az idei alkotásokat említsük.

Értékelés: 8.5/10
(Később a honlapon)

negike 

Nem mondom azt hogy annyira szörnyű mese volt, de nem is a legjobb, olyan semleges, tanulsága nem nagyon volt, de ha mégis akkor elég fura. A vége aranyos volt, de a többi részt én elégé untam, nem tudom lehetett volna ebből egy jó filmet is csinálni.
Volt egy-két jó poén is benne, és zenék se voltak olyan rosszak.
Egyszer nézősnek elment.

Horváth_Evelyn 

Ez fájt. Semmi pozitívat nem tudok elmondani. A zene néha jó volt. Ennyi. Talán.

sgtGiggsy

Őszintén? Tizedannyira sem volt pocsék, mint amennyire az emberek imádják szidni. Bőven nézhető film, akadnak benne értékelhető poénok és néhány egész jó kikacsintás is a jelen mobilfüggő világára. Agymanók szint? Még csak véletlenül sem. Többször megnézős örök klasszikus? Ugyan! De egyszer végig lehet nézni, és uram bocsá, néhol még szórakozni is rajta? Igen.
Az egyetlen pechje szerencsétlennek, hogy a sokak által az internet rákfenéjének tartott emojikat tette középpontba, és emiatt rengeteg embernél rögtön -5 ponttal indult. Reálisan tekintve ez egy nézhető film meglehetősen kevés emlékezetes pillanattal, de messze nem egy rettenet, ahogy sokan állítják.

Juci

Nem volt ez olyan rémes, sokkal rosszabbra számítottam. Egyszer megnézhető komoly szürkeállomány-vesztés nélkül is (de csak a gyerekek kedvéért).


Népszerű idézetek

kiruu 

Csók Fánk néni! Sétálni viszed az újsütötteket?

Nocharity 

Eddig abban bíztam, hogy kivételes kézügyességem és karizmám juttat újra a csúcsra, pedig nem kell más, csak egy hacker!

Nocharity 

Most elmegyek, és amikor visszatérek ide, szuper flegma leszek!

Nocharity 

Komolyan, skacok, hányas OP-rendszerben éltek ti? Upgrade-eljetek már agyilag! Googlézzatok többet!

Nocharity 

– Mit mondtál neki?
– Az a gond, amit nem mondtam.

Midnightsp 

A világ, amelyben élünk annyira csodás. Oly rejtélyes, sőt, varázslatos. Hé, nem az a világ, hanem ez! Az okostelefon.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján