Az árva (2009) 144

Orphan
123' · francia, amerikai, kanadai, német · thriller, horror 18

Kate és John harmadik gyermeke halva született. A tragédia megrendítette a házasságukat, az asszony az italban keresett menedéket. Ennek már azonban egy éve vége. Kate és John elhatározza, hogy örökbe fogadnak egy gyermeket. A Szent Marina árvaházban találkoznak a kilencéves Estherrel, aki… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Vera FarmigaKate Coleman
Peter SarsgaardJohn Coleman
Jimmy BennettDaniel Coleman
Aryana EngineerMax Coleman
Isabelle FuhrmanEsther
CCH PounderAbigail nővér
Margo MartindaleDr. Browning
Karel RodenDr. Varava
Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Na, emiatt nem bízom én az Eszter nevű gyerekekben! Rühellem ezt a filmet. A karakterek agyatlanságától idegbajt kaptam. A történet jó és ijesztő belegondolni a szituációba, de az, ahogy a lány az orránál fogva vezet mindenkit és szépen megszabadul tőlük, az valami eszméletlenül irritáló. Komolyan mondom, most is ökölbe szorul a kezem, ha visszagondolok.

7 hozzászólás
NaNa_88 

Az elején úgy voltam, hogy hátha jó lesz. Bár Achilles-sarkam a gyilkoló, ördög megszállt, vagy úgy általában gonosz gyerekek, ezt valamiért bevállaltam. Már a trailer alatt legszívesebben kinyírtam volna Esthert. Számomra ez azt jelenti, hogy jól játszott. Nagyon gyűlöltem az elejétől fogva.
Amikor először láttam (eddig 2x sikerült) teljesen lenyűgözött. Olyan fordulatot tettek bele, amire tényleg nem számítottam. A sok rossz után, ez kiemelkedően jó volt.
spoiler

Bodnár_Noémi

Ó, egek.Az első percben éreztem, hogy ez kemény lesz. :D
Nagyon vártam a csattanót, mert nyugtalanított, hogy hogy lehet egy kislány ilyen kegyetlen. Gondoltam valami sátánfajzat, de neeem, sokkal mókásabb volt annál. Kétszer láttam, nem valószínű, hogy harmadjára is megnézem.

Estheer

Az első nemhorrordemégismegijedtem film volt.:)
A sok tucat és gagyi horror film után fogadtuk meg barátnőmmel,hogy kivételesen nem az lesz esti filmként. Nem is kell mondanom,hogy néhol rázott tőle a hideg.
És mennyire jól jártunk…

walksdowonders 

Elborult.
Eszement.
Beteg.
De tetszett!

Végig fenntartotta a kiváncsiságomat, persze közben az idegeimet ette, de örülök, hogy az első 5 percben látott sokkoló jelenet után végül nem kapcsoltam ki. Pedig már azon voltam…
Összetevők: Töketlenség (spoiler), bizalmatlanság (spoiler), cukiság (spoiler!!!).

Az Esther-t alakító leányzónak meg sem kellett szólalnia, már a hideg kirázott tőle. Na és a vége felé, amikor spoiler… Eldobtam az agyamat.

Na jó.
Befejeztem.

hankman

Tipikusan az a film, ahol egyre jobban belemászunk a baljóslatú dolgokba. Kiválóan felépített történet, körömrágósan izgalmas befejezéssel.
A gyerekszereplők kiválóan alakítottak, Eszter karaktere zseniálisan összetett, spoiler, és hihetetlen gyilkos, meg fagyos arc mimikákkal töltötte meg a karaktert .
Maxt alakító kislány is hozta nálam a 10-et, amit egy gyerekszínésztől elvárok, kellőképpen gyerek volt, amikor kellett sírt és igazából éreztem, hogy fél, szóval hitelesnek éreztem. Kate Colemant alakító Vera is egy kompetens szívélyes anyuka spoiler. Aztán maga a történet, mint említettem ötletes, elsőre nem lehetett megmondani merre tart igazából, aztán mikor jöttek a bajok már adta a támpontokat, de a végső csavar felteszi a pontot az i-re: spoiler
spoiler

1 hozzászólás
nattyreach

Tudtam, hogy mire számítsak – teljesen, horrorkezdő vagyok, inkább jól utánanéztem biztos, ami biztos (tudom, mit beszélek, soha többé nem nézek igazán félelmeteset, egyszerűen nem éri meg) –, és még így is spoiler Na de azt nem értem, ilyen instabil anya és a házaspár közötti konfliktusok mellett hogyan mehettek át a szülők az örökbefogadói teszten, arról nem beszélve, hogy egy ilyen sérülékeny saját gyermek mellé én azért háromszor is megnéztem volna, kit viszek. Az a kiscsaj annyira aranyos volt, olyan babás, spoiler
A történet egy kicsit valószerűtlen, hallottunk már spoiler
Tetszett, és örülnék, ha több efféle nem túl durva, csavaros film létezne, és még jó színészek is játszanának benne. Isabella jó volt, dehát ezt tudtuk.

3 hozzászólás
kedaiyun 

A plakát meg néhány részlet alapján valami teljesen másra számítottam. Azt hittem, valami gonosz kislányról lesz szó, akit megszállt egy démon, vagy ő maga az, vagy valami ehhez hasonló természetfeletti dráma. Nos, mint kiderült, egyáltalán semmi paranormális nem volt a filmben. Csak para.
Inkább thriller, családi tregédiából kiindulva, és emiatt először rokonságot éreztem a Stevie c. filmmel, ahol szintén halva született kisbaba, örökbefogadott gyerek, családi probléma áll a középpontban, de ott valóban vannak szellemek. Itt nincsenek.
Esther egy elbűvölő kislány, olyan, mint aki itt maradt a 20. század elejéről, mint egy kis porcelán baba, de ez csak a látszat, és emiatt volt gyanús is. Egy igazi manipulátor, aki kijátssza egymás ellen a szülőket és a két gyereket, maga mellé állítja azt, akire éppen szüksége van a nagy tervhez. A végén pedig kiderül valami, ami teljesen új megvilágításba helyezni a dolgokat, elég meglepő. Hihetetlen, és mégsem az. A film középpontjában a családi dráma áll, melyet Esther mesterségesen gerjeszt is, és felszínre hozza az elnyomott problémákat. Nem kell ide poltergeist, hogy ijesztő legyen a helyzet.
A szereplők jól játszottak, az Esthert alakító színésznő különösen.

Lahara

Ez a film tényleg ijesztő. Olyan félős. És beteg. Tényleg. Amúgy nem nézek ilyesmit, magamtól nem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján