Az árva (2009) 179

Kate és John harmadik gyermeke halva született. A tragédia megrendítette a házasságukat, az asszony az italban keresett menedéket. Ennek már azonban egy éve vége. Kate és John elhatározza, hogy örökbe fogadnak egy gyermeket. A Szent Marina árvaházban találkoznak a kilencéves Estherrel, aki… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 11

Szereposztás

Vera FarmigaKate Coleman
Peter SarsgaardJohn Coleman
Jimmy BennettDaniel Coleman
Aryana EngineerMax Coleman
Isabelle FuhrmanEsther
C. C. H. PounderAbigail nővér
Margo MartindaleDr. Browning
Karel RodenDr. Varava
C. C. H. PounderAbigail nővér

Kedvencelte 24

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Kifejezetten izgalmas film. Tetszett maga az ötlet és a hangulata is. Sokszor dühített és le is sokkolt kicsit, szóval hatással volt rám. Bevallom, nem azt kaptam, amire számítottam, de így még érdekesebb volt a sztori.

LoneWolf 

Na, emiatt nem bízom én az Eszter nevű gyerekekben! Rühellem ezt a filmet. A karakterek agyatlanságától idegbajt kaptam. A történet jó és ijesztő belegondolni a szituációba, de az, ahogy a lány az orránál fogva vezet mindenkit és szépen megszabadul tőlük, az valami eszméletlenül irritáló. Komolyan mondom, most is ökölbe szorul a kezem, ha visszagondolok.

7 hozzászólás
NaNa_88 

Az elején úgy voltam, hogy hátha jó lesz. Bár Achilles-sarkam a gyilkoló, ördög megszállt, vagy úgy általában gonosz gyerekek, ezt valamiért bevállaltam. Már a trailer alatt legszívesebben kinyírtam volna Esthert. Számomra ez azt jelenti, hogy jól játszott. Nagyon gyűlöltem az elejétől fogva.
Amikor először láttam (eddig 2x sikerült) teljesen lenyűgözött. Olyan fordulatot tettek bele, amire tényleg nem számítottam. A sok rossz után, ez kiemelkedően jó volt.
spoiler

rocketdog 

Egy közepes szintű kliséhalmaz horrorra számítottam, ehhez képest nagy volt a csalódás, mmint pozitív értelemben. Nagyon rendben volt, ahogy a feszültség adagolásával bántak. A casting is rengeteget tett a filmhez. Esther meg wow, pont azt hozza, amit kell; elbűvölő, közben khm.. többdimenziós :D A falfestményei is nagyon bejöttek. És a tény, hogy az egész mögé nem egy kísértetsztorit írtak, hanem a „valóságban is megtörténhet” forgatókönyvet, nagyon szuper és hatásos megoldás volt. Egyszóval minden apró részlet megfogott.
Nyilván akadnak hibák a filmben, nem is kell sokat gondolkodni rajta. De a hangulat, a történet, az alakítások, a rajzok… minden megérdemli, hogy nagyvonalú legyek.

Bodnár_Noémi

Ó, egek.Az első percben éreztem, hogy ez kemény lesz. :D
Nagyon vártam a csattanót, mert nyugtalanított, hogy hogy lehet egy kislány ilyen kegyetlen. Gondoltam valami sátánfajzat, de neeem, sokkal mókásabb volt annál. Kétszer láttam, nem valószínű, hogy harmadjára is megnézem.

Estheer

Az első nemhorrordemégismegijedtem film volt.:)
A sok tucat és gagyi horror film után fogadtuk meg barátnőmmel,hogy kivételesen nem az lesz esti filmként. Nem is kell mondanom,hogy néhol rázott tőle a hideg.
És mennyire jól jártunk…

walksdowonders 

Elborult.
Eszement.
Beteg.
De tetszett!

Végig fenntartotta a kiváncsiságomat, persze közben az idegeimet ette, de örülök, hogy az első 5 percben látott sokkoló jelenet után végül nem kapcsoltam ki. Pedig már azon voltam…
Összetevők: Töketlenség (spoiler), bizalmatlanság (spoiler), cukiság (spoiler!!!).

Az Esther-t alakító leányzónak meg sem kellett szólalnia, már a hideg kirázott tőle. Na és a vége felé, amikor spoiler… Eldobtam az agyamat.

Na jó.
Befejeztem.

hankman 

Tipikusan az a film, ahol egyre jobban belemászunk a baljóslatú dolgokba. Kiválóan felépített történet, körömrágósan izgalmas befejezéssel.
A gyerekszereplők kiválóan alakítottak, Eszter karaktere zseniálisan összetett, spoiler, és hihetetlen gyilkos, meg fagyos arc mimikákkal töltötte meg a karaktert .
Maxt alakító kislány is hozta nálam a 10-et, amit egy gyerekszínésztől elvárok, kellőképpen gyerek volt, amikor kellett sírt és igazából éreztem, hogy fél, szóval hitelesnek éreztem. Kate Colemant alakító Vera is egy kompetens szívélyes anyuka spoiler. Aztán maga a történet, mint említettem ötletes, elsőre nem lehetett megmondani merre tart igazából, aztán mikor jöttek a bajok már adta a támpontokat, de a végső csavar felteszi a pontot az i-re: spoiler
spoiler

1 hozzászólás
nattyreach

Tudtam, hogy mire számítsak – teljesen, horrorkezdő vagyok, inkább jól utánanéztem biztos, ami biztos (tudom, mit beszélek, soha többé nem nézek igazán félelmeteset, egyszerűen nem éri meg) –, és még így is spoiler Na de azt nem értem, ilyen instabil anya és a házaspár közötti konfliktusok mellett hogyan mehettek át a szülők az örökbefogadói teszten, arról nem beszélve, hogy egy ilyen sérülékeny saját gyermek mellé én azért háromszor is megnéztem volna, kit viszek. Az a kiscsaj annyira aranyos volt, olyan babás, spoiler
A történet egy kicsit valószerűtlen, hallottunk már spoiler
Tetszett, és örülnék, ha több efféle nem túl durva, csavaros film létezne, és még jó színészek is játszanának benne. Isabella jó volt, dehát ezt tudtuk.

3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján