Átmeneti állomás (2013) 24

Short term 12
96' · amerikai · dráma

A történtet egy különösen veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozó ideiglenes nevelőotthon huszonéves felügyelőtanára, Grace szemén keresztül ismerjük meg. A szenvedélyes és kőkemény Grace remekül bánik a rábízott gyerekekkel, ám egy új lány, a tehetséges, de zűrös Jayden megjelenése előre nem… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Brie LarsonGrace
John Gallagher Jr.Mason
Stephanie BeatrizJessica
Rami MalekNate
Alex CallowaySammy
Kevin HernandezLuis
Kaitlyn DeverJayden
Keith StanfieldMarcus
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

LooneyLuna23

Ha Brie Larson nem kapott volna Oscar-díjat idén februárban, akkor én valószínűleg soha nem hallottam volna erről a filmről, ugyanis egy, a színésznőről készült cikkben találkoztam először a film címével.
A téma nekem abszolút újdonság volt, korábban ugyanis még nem hallottam ilyen átmeneti otthonokról. Eleinte furcsa volt, hogy a történet nem a bentlakó gyerekekre, hanem a segítőikre koncentrált, de ez a koncepció sem volt rossz ötlet. Kicsit zavart ugyan, hogy csak Grace-ről és Masonről tudtunk meg fontos dolgokat, én a többiek hátterére is kíváncsi lettem volna. A bentlakó gyerekek történeteivel kapcsolatos pillanatok nagyon meghatóak voltak: gondolok itt Marcus dalszövegére vagy Jayden meséjére.
A film végével kapcsolatban az különösen tetszett, hogy felcserélődtek a szerepek, hiszen az egyik segítőnek az egyik bentlakóval való beszélgetése segített abban, hogy túllendüljön a múltjában történt rossz dolgokon.
A remek színészgárda és a film által feldolgozott téma miatt mindenképp érdemes megnézni (én pedig mostantól még jobban odafigyelek a függetlenfilmekre, mert rengeteg kincsre lehet rálelni ezen alkotások között)!

The_General 

Ez egy meglepően jó kis filmdráma, néhány igen jó alakítással. Fontos dolgokról szól, és jól is mutatja be mindezt, és e mellé nem giccses. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Plusz Brie Larson már itt is igazán remek.

Szencsike 

Teljesen véletlenül bukkantam rá a filmre, de ez olyan, amit szívesen néztem volna tovább is. Ez a rövid bepillantás Grace-Mason és a srácok életébe elég volt ahhoz, hogy a „mi lesz később”-ön gondolkodjak. Hihetetlenül szimpatikus film, nem akar csodát tenni, és nem fordul át giccsesbe, de elég megható annyira, hogy a néző szívét elnyerje.


Népszerű idézetek

ancsr

Sammy: Can we play Big and Small?
Grace: Is that a real game, or is that a game you just made up?
Sammy: It's a real game that I just made up.

Bogesxd 

Grace: It's impossible to worry about anything else when there's blood coming out of you.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján