Amikor a gonosz leselkedik (2023) 26

When Evil Lurks · Cuando acecha la maldad
99' · amerikai, argentin · horror

Amikor két testvér, Pedro és Jimmy felfedezik, hogy egy közeli tanyán démoni fertőzés tanyázik – amelynek puszta közelsége megmérgezi a helyi állatállományt –, megpróbálják elűzni az áldozatot a földjükről. Mivel nem tartják be az ördögűzés megfelelő rítusait, meggondolatlan cselekedeteik… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 11

Szereposztás

Ezequiel RodríguezPedro
Luis ZiembrowskiRuiz
Demián SalomónJimi
Emilio VodanovichJair
Federico LissLeo
Marcelo MichinauxSantino
Virginia GarófaloSabrina
Paula RubinszteinSara
Silvina SabaterMirtha
Isabel QuinterosMaría Elena

További szereplők

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Tony_Soprano 

A Hereditary által vágott utat követi, legalábbis hangulatában. Azt meg kell adni, hogy van atmoszférája, nem is gyenge. A cselekményt eleinte tudtam követni, mert érdekes és érthető is volt, aztán valahol a film háromnegyedénél egyre inkább zavarossá vált, a végén meg már nem is nagyon értettem, hogy akkor most ki, mit, miért…

Pet Sematary, The Plague… ezeket szintén eszembe juttatta és meg is idézte a mozi. Pozitívumai mellet azért egy jellemzően „nagyobb a füstje, mint a lángja”-eset áll fent, ugyanis az egekig magasztaló kritikákat nem érzem igazán helytállónak: valóban erős és kegyetlen, dicséretre méltó, hogy nem finomkodik spoiler ám a nagy egészet nézve töredezett, zavaros, nem áll össze szerves egésszé. Ettől függetlenül ajánlom minden horrorkedvelőnek, mert megalkuvást nem tűrő, erőteljes hangulatú darab.

Továbbá ebben a filmben hallható az utóbbi idők egyik legacélosabb horror-soundtrackje: egy igazán sötét, gonosz, reménytelen aláfestőzene.

BeL1eVe 

Vegyes érzéseket hagyott bennem ez az argentin horror. Azt megadom neki, hogy a hangulata rendben van, a praktikus effektek pofásan néznek ki, tartalmaz gyakran mellbevágó pillanatokat (a kutyás résznél például egy kövér, elnyújtott „B+” elhagyta a számat), viszont a színészek túlgesztikulálásai már-már paródiába húzóan zökkentettek ki a komolyságból. Az első felében még egész jól homályosított, hogy milyen gonosz munkálkodik a háttérben, azonban ahogy feldobja a komplikált szabályrendszerét, a második felére egy szinte már követhetetlen katyvasszá ért be. Vállalható film, de érzésem szerint többet akart fogni, mint amennyit markolt.

csokidani 

Nem egy europai filmelmeny, az biztos.
Helyenkent meghokkenten gyomorforgato momentumok vannak benne.
Egyebkent tetszett, jo volt kicsi mas filmes nyelvet nezni a szokasos europai-amcsi vonaltol.

silverstark92

Nem valami hűdehűha, kicsit a The Wailingre emlékeztet legalábbis a feelingje, de az jobb ennél. Most fel van kapva rendesen és nem is rossz, csak kicsit azért többre számítottam. Nem finomkodik, nem amcsi (látszik is rajta), viszont a színészi játék nekem nem igazán tetszett, ijesztő se igazán volt, legfeljebb undi és véres. Felvetett pár érdekes kérdést, de nem lett megoldva, csak vége lett aztán pont.

gyurmapok

Az utobbi evek hollywoodi horrortermese mellett „feludules”, nagyon jo hangulata van es egy ideig a legkulonbozobb testnedvek valtozatos megjelenese is megteszi a vart hatast, azonban a vegere nemelyik jelenet szamomra boven tul volt eroltetve es mar-mar felrohogtem, illetve logikailag is eleg sok sebbol verzett a tortenet.
Egyebkent regen olvastam csak rola es azota teljesen mashogy emlekeztem a tortenetre, ami miatt bar abszolut pozitivan ertek meglepetesek, megis erdekelne egy olyan verzio is, ahol spoiler


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– A gonosz szereti a gyerekeket, és a gyerekek is szeretik a gonoszt.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján