Aki bújt, aki nem (Aki bújt, aki nem 1.) (2001) 72

Jeepers Creepers
90' · amerikai, német · thriller, horror 16

Trish (Gina Philips) és öccse, Darry (Justin Long) vidáman hajtanak hazafelé a tavaszi szünetben, amikor egy teherautó kis híján leszorítja őket az útról. Éppen túlteszik magukat az ijedtségen, amikor egy templom mellett elhaladva észreveszik az ámokfutó furgont. De ez még nem minden! A kocsitól… [tovább]

Szereposztás

Gina PhilipsTrish
Justin LongDarry
Jonathan BreckThe Creeper
Patricia BelcherJezelle Gay Hartman
Eileen BrennanMacskás hölgy
Brandon SmithDavid Tubbs őrmester
Peggy SheffieldBeverly
Jeffrey William EvansÉtteremfőnök
Patrick CherryBinky Plutzker
Jon BesharaRobert Gideon rendőr

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Rahenys 

Tetszett a film eleje, főleg, mikor a srác beleesett a csőbe, ezáltal a pincébe került, ahol felfedezte a spoiler
Viszont teljesen idióta film, a testvérpárnak lehetett volna annyi esze, miután látták amint az a bizonyos férfi eltünteti a csőben az emberméretű „csomagot”, hogy nem mennek oda nézelődni, mert például bármikor visszamehet a gyilkos, vagy lehetnek társai is, akik lent vannak. De nem, ők visszamentek, szétnéztek és halálra rémültek.
Ezek után akad rájuk a „pasas”, Ők pedig ahelyett, hogy odahívták volna azonnal a szüleiket, hogy vigyék haza őket, esetleg valami ismerőst vagy akár felszálltak volna egy buszra (mert kellett lennie), inkább a rendőrséget értesítették és hisztit csaptak a büfében.
Maga a szörny egész badass volt, miután legalább hatszor átmentek rajta az autóval, szárnyat növeszt és kimutatta a foga fehérjét. :'D
Kicsit hasonlít Stephen King Az című művére, ahol 27 évente szedi az áldozatait Pennywise, ez az alak pedig 23 évente. Na de ezt már inkább figyelmen kívül hagyom, eredeti ötlet az megint nem volt.
A film vége végtére is tetszett, spoiler

Törpillaa 

Nem volt rossz, de azért annyira jó sem. Imádom a horrorfilmeket, de ennél többet vártam volna, mint kaptam. Az egész annyira vontatott, és még a szereplők sem győztek meg.

Mr_Catharsis91 

Ha ezt a 2000-es évek elején láttam volna gyerekként, mekkorát ütött volna. Mint a koccintásból készült VBK, mikor még nem tudtuk, hogy vannak jobb piák is. Nah ez pont ilyen.
Jól kezdődik, aztán csak kliséssé válik és nyitva hagy egy csomó kérdést, míg azért a végén csak elhúzzuk a szánkat, hogy hát….meh. Pedig a mitológiába jobban belemehetett volna, meg ha már játszik kicsit a folklore-ral (végül is ha már 23 évente visszajön, akkor csak volt ennek a lények vastagon előtörténete), akkor abba is. Alig karcolta, kár érte.

Rebane 

Nagyon jól indul a film, de a közepe-vége felé valahogy szétesik, vontatott lesz. Egyszer meg lehet nézni :)
A templomos/vermes rész tök jóra sikerült, meg jó kis autók vannak benne, a szereplők értékrendje rendben van, és a reakcióik is logikusak, amit hiányoltam, hogy magáról a démonról, vagy miről nem nagyon tudunk meg semmit.

remenant

Igazából semmi extra kis low budget horror, de valamelyik filmes csatornán sokat nyomták ismétlésben, és számunkra egyfajta kultusz lett. Sok év után néztem meg újra, már a puszta emlékétől is paráztam, aztán a második felében rájöttem, hogy valójában nem is annyira ijesztő. A történet is tényleg teljesen semmi, testvérpár megy hazafelé kocsival, majd hülyeséget csinálnak, de a megvalósítás mégis olyan kis eleven, részletgazdag és ötletes. A templom alatt pince nekem nagyon léleksimogató látvány volt, a főhősök kimondottan szerethetőek és nem is annyira kétdimenziósak, mint amennyire azt egy ilyen filmtől el lehet várni (számomra pl. az addigi beszélgetéseik után izgalmas, meglepő, de teljesen konzekvens döntésnek tűnik, mikor a csaj spoiler ). A srácot játszó Justin Long szerintem erre született, valami öröm nézni, ahogy szétesik a rettegéstől.
De azért a film erőssége mégiscsak a finoman adagolt, elmebeteg fekete humor. Csak nézzétek meg azt a plakátot a háttérben, mikor a szörny felemeli a rendőr fejét ( spoiler ). Zseniális.

Heni_D

Szerintem klasszul indult a film. Izgalmas volt, mikor az autóúton kezdte őket követni a lény. Egyébként ez az izé még vezetni is tud? Amikor a srác leesett a csatornába, a lány hozhatott volna legalább egy kötelet, biztos akadt volna egy a kocsiban. :/
Darry nekem szimpatikus volt, viszom a nővére leginkább csak kiabált és …ennyi volt.
A végén a rendőrös rész szinte már vicces volt. A második részét imádtam a filmnek, hiszen valljuk be hiába horrornak van beállítva, simán elmegy vígjátéknak is.
Összeségében az első rész nem volt rossz, de én jobbra számítottam.

Popovicsp87 

Pörgős volt, jól szórakoztam rajta, de a végére kicsit elfárad.
Legalább tudtam izgulni a karakterekért, és a szörny is eléggé ötletes volt.


Folytatása

Összehasonlítás

Aki bújt, aki nem


Hasonló filmek címkék alapján