Agyfürkészők (1981) 14

Scanners
103' · kanadai · sci-fi, thriller, horror 18

Az agyfürkészők, vagy más néven szkennerek, telepatikus és telekinetikus képességekkel rendelkező emberek. A ConSec, egy fegyverekkel és biztonsági rendszerekkel foglalkozó cég, elfogja Cameron Vale-t (Stephen Lack) egy bevásárlóközpontban. Habár hatalmas agyfürkésző-képességek birtokában van,… [tovább]

angol

Szereposztás

Stephen LackCameron Vale
Michael IronsideDarryl Revok
Patrick McGoohanDr. Paul Ruth
Jennifer O’NeillKim Obrist
Lawrence DaneBraedon Keller
Kovács Gézagyilkos a lemezboltban
Kovács TamásEgy nő pasija

Kedvencelte 1

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella 

Nagyon sokat csökkentett a filmélményen az, hogy egy trágyalé hang-alámondásos verziót sikerült beszereznem csak, de azt hiszem, nem csak ezen múlott, hogy kínszenvedés volt végignéznem ezt a filmet.
Igazi Cronenberg-féle agymenés, de az elvontabbik fajtából, szóval hol unatkoztam, hol meg a fejemet fogtam, hogy mi jöhet még. Ráadásul még gusztustalan is. Nekem ez most túl sok volt, nem jött be.

AnnaAnn

A film elején még nem gondoltam volna, hogy izgatottan fogom várni a végét, de ez történt. Határozottan nem a kedvenc Cronenberg, de hatásos a befejezés, nem számítottam rá. Az ötlet is érdekes, kicsit emlékeztetett Stephen King Tűzgyújtó történetére (és persze a filmre). Cameron Vale szerethető figura volt, Revok viszont Ironside megszemélyesítésében ijesztő.


Hasonló filmek címkék alapján