Aferim! (2015) 9

1 díj · 0 jelölés

A XIX. századi Havasalföldön játszódó történet főhőse Costandin (Teodor Corban), akit egy cigány rabszolga (Cuzin Toma) megtalálására bérelnek fel. A rabszolga azután szökött meg a bojár földjéről, hogy együtt hált annak feleségével, most bújkál a megtorlás elől. Costandin és fia (Mihai… [tovább]

Román · Algol

Szereposztás

Teodor CorbanCostandin
Mihai ComanoiuIonita
Toma CuzinCarfin Pandolean
Alexandru DabijaIordache Cîndescu
Hirdetés

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

David_Lakner 

Itt-ott a vígjátéki elemeket emelték ki, pedig ez jóval több ennél, legalább annyira drámai és katartikus, mint a Mindenki a mennybe megy volt. Másik kor, másféle viszonyok, mégis ugyanaz az emberségre való képtelenség – és itt ennek fájdalmas felismerése. Ez a törvény, ilyen a világ, ezen nem lehet változtatni – halljuk újra és újra, pedig a fiú érezheti, hogy lehetne, hogy dönthetnének máshogy, de belekényelmesedtek a körülményekbe, félnek bármit is lépni. Azért minden helyzetben mindenkinek ígéri az apa, szól értük, próbál számukra jobb helyzetet teremteni – de azt azért mégsem lehet, hogy úgy igazán segítsen rajtuk, hogy ne tegye meg azt, amit a hatalom vár tőle. Szomorú.

Kevin_Krall

Valóban különleges történelmi film!
Meglepően szabadszájú alkotás, amely úgy tárja fel előttünk ezt az ismeretlen kort és az elhallgatott, mégis mai napig aktuálisnak érezhető témát hogy köpni-nyelni nem tudunk.
Szomorú, meglepő, sok jelenetében erőteljes.
Nagyon jó film.

Gabriella_Balkó 

Hát ez egy olyan dráma volt, ami nem tetszett, számomra érdektelen történetet dolgozott fel, pedig biztos ez is fontos részlete a román történelemnek.

#Lumiere

rocketdog 

Tényleg jó film, de ebben az esetben nálam nem működött a fekete-fehér látvány. Elvette a kontrasztot és a különbséget onnan, ahol nagyon is volt (bojár-rabszolgák viszonya).


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján