A világ összes pénze (2017) 20

All the Money in the World
132' · amerikai · dráma, életrajzi, thriller, krimi 16

0 díj · 4 jelölés

A 16 éves III. John Paul Getty a világ leggazdagabb embere, az olajmágnás J. Paul Getty unokája, igazi aranyifjúként él Rómában. A gyöngyéletnek azonban egy csapásra vége szakad, amikor a fiút elrabolják, és 17 millió dolláros váltságdíjat követelnek érte. John Paul erős akaratú édesanyja, Gail… [tovább]

angol
magyar

Képek 5

Szereposztás

Mark WahlbergFletcher Chase
Christopher PlummerJean Paul Getty
Michelle WilliamsGail Harris
Timothy Hutton
Charlie PlummerJohn Paul Getty III
Andrew BuchanJohn Paul Getty II
Olivia GrantMillicent
Romain DurisCinquanta
Maurizio Lombardia doktor
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 129


Kiemelt értékelések

Lili98 

Ez a film tökéletesen bemutatja, hogy én miért is gyűlölöm a pénzt…
Uralkodik fölötted, befolyásol, irányít, parancsol…
Igazából szerintem már az szomorú, hogy ez egy igaz történet alapján készült.. számomra félelmetes volt látni a történteket és tudatosulni a ténnyel, hogy valóban léteznek ilyen fukar,gusztustalan és zsugori emberek.
Olyan mérhetetlen düh fogott el a film során, hogy az valami hihetetlen.
Hihetetlen egy történet, remek színészi alakítással.
Őszintén szólva fogalmam sem volt, hogyan fog befejeződni a történet, így elég izgalmasra sikeredett a vége. Viszont eléggé hosszú a film és voltak benne kicsit lassabb, unalmas pillanatok, de szerintem abszolút megéri megnézni. Nekem nagyon tetszett, iszonyat érdekes volt.
Félelmetes belegondolni, hogy ilyenkor egy szülő mit érezhet…hát még az áldozat.

Utána olvastunk szegény Paul sorsának… Kb. a harmincas éveiben már alkoholista, drog függő volt…a végén pedig öngyilkos lett…És mit ne mondjak nem csodálom.

ScarlettBlair

Összességében nagyon tetszett, bár a film után egyből utána is olvastam egy kicsit a sztorinak. Azért sok mindent megváltoztattak/kihagytak az igazsághoz képest. Amúgy még mindig sokkolva vagyok, hogy ilyen zsugori emberek léteznek, eszméletlen.

Bohemian 

Teljesen abban a hitben álltam fel a moziszékből, hogy egy több, mint 3 órás filmet kellett végignéznem… Aztán kiderült, hogy alig volt több kettőnél. Iszonyat hosszúnak tűnt, vontatott volt bár nem iszonyat unalmas, csak nagyon lassú. Vagy lehetett volna kicsit eseménydúsabb, vagy rövidebb.

Éva21

Végig lebilincselő, fantasztikusan izgalmas film!

Rémálom 

Rendben, hogy dramatizálták a történetet, de akkor lenne benne ténylegesen dráma. Abszolút katyvasz ez az egész, bármiféle érzelmi töltet és feszültség nélkül, de tesznek bele hülye lövöldözős és enyhe akció jelentet. (Ajj, mert az kell Hollywoodba.) Másfelől meg annyira szájbarágósan próbálnak beszélni a pénz romlásba döntő hatásáról, hogy hányinger. Mindenféle nüansz nélkül, hogy még a hülyék is megértsék hatezerszer HALLJUK, hogy a pénz rossz és mennyire nem család a Getty család… Komolyan, show don't tell, nem nehéz történetírási szabály ez, csak úgy látszik, a készítők nem hallottak róla…

Filmsor

A világ összes pénze meglehetősen lapos alkotás: nem sikerült izgalmas filmet faragni a világ talán leghíresebb emberrablásából. Ugyanakkor a 88 éves Christopher Plummer energikus és karizmatikus játéka valamennyit dob az összképen: ott van a szeren a fukar nagypapa szerepében, ami miatt feljebb is tornássza az értékelést.
Bővebben: http://filmsor.net/gazdagok-es-kapzsik-a-vilag-osszes-p…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján