A világ összes pénze (2017) 73

All the Money in the World
132' · amerikai · dráma, életrajzi, thriller, krimi 16

0 díj · 5 jelölés

A 16 éves III. John Paul Getty a világ leggazdagabb embere, az olajmágnás J. Paul Getty unokája, igazi aranyifjúként él Rómában. A gyöngyéletnek azonban egy csapásra vége szakad, amikor a fiút elrabolják, és 17 millió dolláros váltságdíjat követelnek érte. John Paul erős akaratú édesanyja, Gail… [tovább]

angol
magyar

Képek 9

Szereposztás

Mark WahlbergFletcher Chase
Christopher PlummerJean Paul Getty
Michelle WilliamsGail Harris
Timothy Hutton
Charlie PlummerJohn Paul Getty III
Andrew BuchanJohn Paul Getty II
Olivia GrantMillicent
Romain DurisCinquanta
Maurizio Lombardia doktor

Kedvencelte 1

Várólistára tette 146


Kiemelt értékelések

unknown

A világ összes pénze…

Jean Paul Getty? – Ássa el magát. Ha ténylegesen olyan gazdag, amilyennek beállították, akkor hogyhogy nem használhatta fel a pénzét, csak befektetésre? A saját unokája se érdekelte. Leszerepelt előttem, nagyon megutáltam. Egy önző, magának való, kapzsi, büszke vénember. spoiler
Gail mindent kiakart volna fizetni a fiáért, csak hát egy centet sem kapott először. Miután tárgyaltak, akkor is, Getty a saját érdekeit tette elsőbb helyre.

A kedvenc szereplőm Cinquanta volt. Ő ember volt. Pault védte állandóan, és a pénz már nem is érdekelte annyira. Meg is mondta: ő bármit megtenne a családjáért, akár kölcsönt is venne fel. Ennek ellenére Getty? Aggódott, hogy csökken a vagyona, holott állítólag a leggazdagabb ember volt. De hiába gazdag, ha értéktelen, semmirekellő. Komolyan megutáltam.

A rablók helyében én egy centet sem engedtem volna a 17 millióból.
Getty-t továbbra is kritizálom erősen. A többi színész jól játszott.

Minden csak a pénzről szólt…
Pedig az emberi élet felbecsülhetetlen.

Törpillaa 

Hát nekem ez nagyon nem jött be. Vontatott volt, egysíku, semmi változás, csak a hiszti, meg a zsarnokoskodás… brr. Minek valakinek annyi pénz, ha fel sem használja? Ilyen kőszívű ember létére a saját véréről volt szó, hogy lehetett ilyen kegyetlen? Számomra rettentően unalmas film lett belőle, semmi izgalom, semmi akció. Pedig szeretem az igaztörténeten alapuló filmeket, de ez… nekem nem jött be. Egyik szereplő sem volt rám hatással, még Mark Wahlberg sem. Egy unalmas alak, sok a duma, semmi megoldás. Egyszer nézhetős lett belőle.

Lili98

Ez a film tökéletesen bemutatja, hogy én miért is gyűlölöm a pénzt…
Uralkodik fölötted, befolyásol, irányít, parancsol…
Igazából szerintem már az szomorú, hogy ez egy igaz történet alapján készült.. számomra félelmetes volt látni a történteket és tudatosulni a ténnyel, hogy valóban léteznek ilyen fukar,gusztustalan és zsugori emberek.
Olyan mérhetetlen düh fogott el a film során, hogy az valami hihetetlen.
Hihetetlen egy történet, remek színészi alakítással.
Őszintén szólva fogalmam sem volt, hogyan fog befejeződni a történet, így elég izgalmasra sikeredett a vége. Viszont eléggé hosszú a film és voltak benne kicsit lassabb, unalmas pillanatok, de szerintem abszolút megéri megnézni. Nekem nagyon tetszett, iszonyat érdekes volt.
Félelmetes belegondolni, hogy ilyenkor egy szülő mit érezhet…hát még az áldozat.

Utána olvastunk szegény Paul sorsának… Kb. a harmincas éveiben már alkoholista, drog függő volt…a végén pedig hosszas betegeskedés és szenvedés után meghalt…És mit ne mondjak nem csodálom,hogy hozzányúlt az efféle kábítószerekhez…

3 hozzászólás
ScarlettBlair

Összességében nagyon tetszett, bár a film után egyből utána is olvastam egy kicsit a sztorinak. Azért sok mindent megváltoztattak/kihagytak az igazsághoz képest. Amúgy még mindig sokkolva vagyok, hogy ilyen zsugori emberek léteznek, eszméletlen.

Éva21 

Végig lebilincselő, fantasztikusan izgalmas film!

Bohemian 

Teljesen abban a hitben álltam fel a moziszékből, hogy egy több, mint 3 órás filmet kellett végignéznem… Aztán kiderült, hogy alig volt több kettőnél. Iszonyat hosszúnak tűnt, vontatott volt bár nem iszonyat unalmas, csak nagyon lassú. Vagy lehetett volna kicsit eseménydúsabb, vagy rövidebb.

Rémálom 

Rendben, hogy dramatizálták a történetet, de akkor lenne benne ténylegesen dráma. Abszolút katyvasz ez az egész, bármiféle érzelmi töltet és feszültség nélkül, de tesznek bele hülye lövöldözős és enyhe akció jelentet. (Ajj, mert az kell Hollywoodba.) Másfelől meg annyira szájbarágósan próbálnak beszélni a pénz romlásba döntő hatásáról, hogy hányinger. Mindenféle nüansz nélkül, hogy még a hülyék is megértsék hatezerszer HALLJUK, hogy a pénz rossz és mennyire nem család a Getty család… Komolyan, show don't tell, nem nehéz történetírási szabály ez, csak úgy látszik, a készítők nem hallottak róla…

L_Reggie 

Érdekes film volt, jól mesélte el ezt az egész kálváriát. Jean Paul Getty nem lehetett egy egyszerű alak. Az egy dolog hogy nem akarta rögtön kifizetni a váltság díjat, de akkor sem tett semmit. A kis ujját sem mozdította hogy segítse a nyomozást, segítsen Gail-en. És mindez miért? A világ összes pénzéért. Igazából azok a részek tetszettek a legjobban mikor az elrabolt fiút mutatták. Láttuk hogy az olasz maffia nem sz*rozik, és hogy szegény srácon már az egyik el rablója segített. Legalább ő, hamár a saját nagyapja nem…

Filmsor

A világ összes pénze meglehetősen lapos alkotás: nem sikerült izgalmas filmet faragni a világ talán leghíresebb emberrablásából. Ugyanakkor a 88 éves Christopher Plummer energikus és karizmatikus játéka valamennyit dob az összképen: ott van a szeren a fukar nagypapa szerepében, ami miatt feljebb is tornássza az értékelést.
Bővebben: http://filmsor.net/gazdagok-es-kapzsik-a-vilag-osszes-p…

Ruby_εïз 

Erőltetett, egysíkú, erős kezdés után unalmassá váló. Alig vártam, hogy vége legyen.


Népszerű idézetek

Sydney 

J. Paul Getty: … és levonható az adóból. Majdnem minden levonható, csak tudni kell a módját!

Sydney 

J. Paul Getty: Nekem 14 unokám van, ha elkezdek fizetni az egyikért, 14 elrabolt unokám lesz!

Sydney 

Riporter: Mr. Getty, milyen lépéseket szándékozik tenni az unokája biztonsága érdekében?
J. Paul Getty: Öö, semmit.

Sydney 

A férfi, akinek gyereke van, túszokat szolgáltat a szerencsének!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján