A végső ítélet (2020) 9

The Reckoning
110' · egyesült királysági · történelmi, horror !

Miután a nagy pestis idején elveszíti férjét, Grace Haverstockot igazságtalanul azzal vádolják, hogy boszorkány, és Anglia legkegyetlenebb boszorkányüldözője, Moorcroft bíró őrizetébe kerül. Kénytelen elviselni a testi és lelki megpróbáltatásokat és miközben rendületlenül őrzi ártatlanságát,… [tovább]

angol · angol

Szereposztás

Charlotte KirkGrace Haverstock
Sean PertweeJohn Moorcroft
Steven WaddingtonSquire Pendleton
Joe AndersonJoseph Haverstock
Suzanne MagowanUrsula
Ian WhyteLucifer
Rick WardenMalcolm atya
Bill FellowsSutter
Mark RyanPeck
Callum GouldenEdwin Oswald

További szereplők

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

_Norbi 

Olyan volt, mint egy jobb fajta Xena epizód kis torture horrorral. Imádtam!

Tony_Soprano 

Bántóan gagyin kezdődik, és csak a vége felé szedi össze magát, de csak annyira, hogy ne merüljön bele a bugyutaság mocsarába. Van egy gonosz kis sejtelmem, hogy Neil Marshall elvesztett egy fogadást, melynek következménye e film elkészülte. De lehet, hogy nem is ő volt a rendező, hanem valamelyik haverjának a filmsulis gyereke.

Oké, nem vagyok túl igazságos a filmmel… a képi világ itt-ott egész jó, és a filmet belengi a jószándékú gagyiság atmoszférája… ezt most találtam ki, büszke is vagyok nagyon :) na meg egyébként is, készültek már sokkal rosszabb mozik is.

A főszereplő Charlotte Kirk első ránézésre borzasztóan mesterkélt játéka később belesimul a film világába. Nem tudom, az egész mozi valahogy túl megcsinált: a díszletek (egyébként a film itthon forgott) a beállítások, a szövegek, minden túlzottan kész, túlírt, túljátszott.

Vannak azért a filmnek erősségei is, melyek közül a legnagyobb a filmzene: gyönyörű, fülbemászó, drámai, romantikus. Nagyon sokat dob a mozin. A szerző, Christopher Drake nevét érdemes megjegyezni. (egyébként videójátékok zeneszerzőjeként tűnt fel és dolgozik ma is) Mindig rossz látni-hallani, mikor egy egyébként kiváló zenét egy rossz filmre pocsékolnak el.

Meg kell említenem Sean Pertwee-t, akinek erős a jelenléte. Szomorú, hogy mennyire mellőzött, szinte csak mellékszereplőként láthatjuk ilyen-olyan filmekben.

Egyszer nézhető szofthorror, nagyszerű soundtrackkel.

Criala

Nos hát… ezt is láttam. Semmit nem vesztettem volna, ha kimarad az életemből, de biztos vagyok benne, hogy lesz, akinek tetszeni fog.
A lehetőség megvan a filmben, de valami nem klappol vele. Talán a színészi játék, vagy a film képi világa, nem tudom. Viszont hűen tükrözi a nők sanyarú sorsát azokban az időkben és hogy milyen könnyedén is válhatott bárkiből boszorkány egy szempillantás alatt!
Ami elismerésre méltó, az a főhősnő kitartása. Volt mit kiálljon szerencsétlen! De még így sem tudtam egy kicsit sem megkedvelni. Viszont akit utálni „kellett”, azokat utáltam ám rendesen! :D


Hasonló filmek címkék alapján