A szerelem visszavár (2019) 19

See You Soon · До скорой встречи
107' · amerikai, orosz · dráma, romantikus 12 !

Az amerikai sztárfocista Ryan Hawkes talpa alól kicsúszik a talaj, amikor ittasan súlyos autóbalesetet szenved. Hogy összeszedje magát egy luxus hajóútra megy, ahol találkozik a válófélben lévő orosz anyukával, Lanával, akivel azonnal szerelembe esnek.

orosz
angol

Képek 24

Szereposztás

Liam McIntyreRyan Hawkes
Jenia TanaevaLana Kalinina
Harvey KeitelBilly
Poppy DraytonElise
Oleg TaktarovRuslan
Larisa MalevannayaMarina nagymama
Carla AbruzzoAmanda
Petr TereschenkoDanny
Carles Puyolönmaga

Kedvencelte 3

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

judybee 

Anyukámnak ajánlanám sok szeretettel! Ő nagy rajongója ezeknek a romantikus semmitmondó történteknek. Tudjátok: Minden, ami Álom-mal kezdődik: Álomhajó, Álomhotel, Álom és szerelem… („Miről álmodik a lány? Hogy jön egy királyfi tán, hófehér paripán!” – Zágon István) Akinek néz ilyesmiket az édesanyja vagy a nagymamája (vagy ő maga), tudja mire gondolok. ;) Anyukámra való tekintettel kapott tőlem 3*-ot, mert el kell ismernem, van közönsége, akik számára ráadásul minden más szenny, pornó és erőszak. És bár tucatfilm, anyu az ilyeneket havi szinten akár háromszor-négyszer is újranézi – gátlástalanul.
Jó pont mindenképp, hogy rengeteg szép kép van benne Szentpétervárról. Azok a Fehér Éjszakák! Az egyik kedvenc városom, ahova szívesen elrepülnék egyszer. Érdekességként (futball örültek előnyben!) megemlíteném, hogy a futballjeleneteket a kolozsvári Kolozsvár Arénában rögzítették.
Mondjuk abból, amit itt több portálon is olvastam, hogy a történet a női emancipációról (is) szólna… spoiler
Maga az alaphelyzet pedig már nagyon ismerős lehet mondjuk a Várlak… / Szerelmi történet (1939)-ből, aminek ugyan nem egy újabb feldolgozása, de elég erős az áthallás afelé. Az más kérdés, hogy az a film, de még annak ’57-es feldolgozása a Félévente randevú (1957) is oscaros jelöléseket kapott a maga korában, addig ez…
Ez inkább olyan, mintha egy kezdő háziasszony, akinek azért futotta némi alapanyagra, meg csillámporra, megpróbálta volna otthon, házilag lekoppintani a Tortakirály (2009–)t. Szép-szép, de nem olyan. Talán, ha nem Jenia akarta volna eljátszani a saját történetét, hanem az ő szerepére hoznak be egy nagyobb nevet Keitel helyett… Mert hát az azért látszik, hogy volt némi pénz a film mögött. Jenia Tanaevának például sok szép szőke haja van, gyönyörű a mosolya, ez tény. Fantasztikus az a szőke lobonc! Kár, hogy ki se látszik mögüle – mármint a színésznő.
Másrészt… értékelendő, hogy valaki, elindul egy álommal Szentpétervárról Los Angelesbe, hogy színésznő lesz, filmeket készít és csinál egyet. Egy sajátot. Amibe beleírta a saját életét, tapasztalatait, szerzett egy szponzort, megnyert hozzá egy igazi világsztárt, és kétgyermekes édesanyaként még a főszerepet is eljátszotta. Ha másként nem ment. Hányan mondhatjuk ezt el magunkról???
A film 2020.09.27-ig még visszanézhető online a Prime oldalán:
https://tv2.hu/prime/teljes-filmek/7602_a-szerelem-viss…

July 

Hát ez irtó aranyos. Tipikus romantikus film, de kellett a lelkemnek. Nekem még az is tetszett, hogy nem – számomra – ismert nevek játszanak benne. Azt hiszem párszor még megnézem majd.


Népszerű idézetek

judybee 

Danny: A házimunkában? Nem lehet, allergiás vagyok rá!

judybee 

Ryan: Ott van még a szputnyik, meg ugye az a sok hó, meg az utcákon… nagy fehér medvék masíroznak.
Lana: Tényleg? Nálam az erkélyen lakik egy.

judybee 

Lana: Nézze! Én nem vagyok olyan, mint más nők és valószínűleg nem vagyok az esete sem.

judybee 

Lana: Ryan! Amikor egy ajtó becsukódik, mindig kinyílik egy másik. Nem érdemes sokáig bámulni a csukott ajtót.

judybee 

Marina nagyi: Mindig hasznos dolog, ha valamit eldugsz mélyen a zsebedbe. [mutatja] Sosem lehet tudni!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján