A rózsaszín párduc (A rózsaszín párduc 1.) (2006) 113

The Pink Panther
93' · amerikai, cseh · kaland, vígjáték, krimi 12

A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben végeznek a francia focicsapat edzőjével, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a Rózsaszín párduc. Az ügyet a fáradhatatlanul körülményes Clouseau felügyelő (Steve Martin) kapja. Clouseau és új asszisztense, a higgadtságát minden körülmények között… [tovább]

angol

Szereposztás

Steve MartinClouseau
Kevin KlineDreyfus
Beyoncé KnowlesXania
Jean RenoPonton
Jason StathamYves Gluant
Emily MortimerNicole
Henry CzernyJurij
Kristin ChenowethCherie
Clive OwenNigel Boswell, 006-os ügynök
Hirdetés

Kedvencelte 34

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

brena 

Angolul néztem,olyan társaságban akik havonta újra nézik,szóval dőltünk a röhögéstől. Állítom,ha itthon,egyedül néztem volna meg kb 5 csillag lenne,de így nagyon nagyon tetszett!

1 hozzászólás
Gothic01 

Voltak benne elemek, amik akkor is idegesítettek/fárasztottak, amikor korábban láttam a filmet, amiket akkor sem tudtam igazán hová tenni, – például, hogy Clouseaunak mégis miért van ennyire kínos és gyötrelmes francia akcentusa, mikor a film 95%-a Párizsban játszódik, ergo minden karakter, beleértve őt is ezáltal, franciául beszél. Eleinte próbáltam ráhúzni, hogy tájegységenként másmilyen a raccsolás, stb, ami által egy párizsinak pl. érthetetlen lehet egy déli beszéde, de ez túl aprólékos lenne egy vígjátékhoz- de felnőtt fejjel újranézve ez is igencsak sokat veszített a bájából.

Például, amikor gyerekként néztem, akkor nagyon nem jött le, hogy ebben ennyi felnőtt poén van, pontosítva, hogy ennyire szemérmetlenül sűrűn szerepelnek. Amikor Clouseau és Nicole a korábbi nézéseimkor összekerültek, akkor jót nevettem az esetlen közös kis mozgásattrakcióikon, de most már, hogy tudom, hogy ezzel mit akartak imitálni, hogy a készítők milyen formában szánták viccnek, így már elég kiábrándító és közönséges az egész. Closeau összességében egy kimondottan perverz és szexista alak benyomását kelti új szemszögből nézve, ami valamelyest ijesztővé teszi az alapvetően szánnivalónak és nevettetően idiótának szánt karaktert. Nem tudok annyira jó ízűen nevetni rajta úgy, hogy minden jelenetében legalább egyszer elhagyja a száját a cici vagy a tanga szó.

Nulla agytevékenységet igénylő, hébe-hóba hasat üttetően nevetséges, hébe-hóba kifejezetten fárasztó, hébe-hóba egyes csoportokra nézve sértő agymenés, egy olyan infantilis főhőssel a középpontban, aki bátran lehet Mr. Bean vetélytársa a legleg címért.

OFF: Ha Closeau anyja Clouseau állítása szerint kínai, ebből kifolyólag félig Clousaeu is kínai, akkor a második részben mi volt az a rakás rasszista poén az ázsiaiakkal szemben? Amellett, hogy p.raszt viselkedés, még ezzel Clouseau a tulajdon anyját, és önmagát is változatosan lealázta. Vagy ezt a kis részletinformációt a készítők elfelejtették…?

4 hozzászólás
Banditaa

Aki nem szereti ezt a filmet, annak nagyon szoáré és rögvest guruljon odébb a fotőjjel!

Lulu23 

Ennek a filmnek minden porcikáját imádtam. (Na jó, talán az egy bélgázos poén kivételével, az nem az én stílusom.)
Steve Martin valahogy olyan, hogy vagy fergetegesen vicces filmet ad, vagy túl szenvedőre veszi a figurát és inkább unom az egészet. Szerencsére ez az előbbi. A blőd minden határán átgázoló, fapofával marhaságokat beszélő Clouseau sokkal, de sokkal szórakoztatóbb számomra, mint Sellers kicsit bamba, esetlen felügyelője volt. Hozzáteszem, hogy azért a zseniális szinkron is kellett ehhez az élményhez!
Reno mindig higgadt és kikezdhetetlen figurája tökéletes párost hoz, Kline Dreyfus figurája megint telitalálat.
Na de azért igazán jó a film, mert az eleve jó színészek mellett Akcióhős Statham és Énekes Beyonce mellékszereplése is beleilleszkedik ebbe a könnyed, önmagát a legkisebb mértékben komolyan venni nem hajlandó stílusba, és az ember komolyan elgondolkodik a forgatások röhögő szünetein…
A történet pont annyira komolytalan és szimpla, ahogy azt egy képregény átlapozásakor megszokhattuk. A dramaturgia és az epizódok kidolgozottsága, lendülete csodásan hozza a rózsaszín flegmát.
Újranézhető, élvezhető, nevettető.
Szerettem.

ChöppMoly

Én nagyon bírtam! Igaz, vannak benne nagyon fárasztó poénok is, de éppen hangulatban voltam a filmhez.

RoseMarry

Nagyon szeretem ezt a filmet. Clouseau egyszerre fondorlatos és esetlen. Szeretem a benne lévő poénokat is:))

gpok

Tegnap láttam, soksok év után!
Még mindig garantált hasfájósan-nevetős! :D

Emerson 

Ez a film akkor érne többet 5 csillagnál, hogy franciául lett volna spoiler.
Jean Reno elég jól tud franciául… Kevin Kline is… meg úgy általában Párizsban mindenki… Steve Martin helyett meg biztos lett volna egy francia vagy egy franciául tudó színész, aki elvállalja, hogy magára ölti Clouseau félkegyelmű karakterét…

a_girl92 

Örök kedvenc filmeim közé tartozik^^ :D <3


Népszerű idézetek

Lili98

Nő: Jaj de guszta ez a hamburger.
Clouseau: Jüj da zsuszta amburzsi
Nő: Jaj de guszta ez a hamburger.
Clouseau: Íj de zsüszta ez á ábörzsör.
Nő: Nem,nem jó. Vegyük szavanként. Jaj
Clouseau: Ööö.
Nő: JAJ
Clouseau: Áááá
Nő: de…
Clouseau: dööö?
Nő: DE
Clouseau: Tüü tüüü?
Nő: GUSZTA
Clouseau: Zsüzda
Nő: Guuuusztaaaa
Clouseau: Zsüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
Nő: Eeeeeeez
Clouseau: Öz
Nő: EZ!
Clouseau: Ízs?
Nő: A?
Clouseau: Oá
Nő: Aa?
Clouseau: Uii?
Nő: AAA
Clouseau: öÖÖÜÜÜ
Nő: HAAAM
Clouseau: hÁÁÁMM
Nő: HAM!
Clouseau: Böfböf
Nő: Buuuuuuur
Clouseau: Eeeeeeer
Nő: hamburger
Clouseau: embörgee
[…]
Nő: J A J, D E G U S Z T A E Z A H A M B U R G E R !!!!
Clouseau: DÖBRÖGI.

3 hozzászólás
sirdavegd

"Ártalmatlan zsebkés.
Egy ártalmatlan…
Nuncsaku?
Nekem… nincs is büzogányom.
Nem tüdom, hodzs került oda.
Ezeket még sosem láttam."


Folytatása

Összehasonlítás

A rózsaszín párduc


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján