A rettegés háza (1979) 9

The Amityville Horror
117' · amerikai · thriller, horror 16

0 díj · 1 jelölés

A Jay Anson író által magáénak vallott valós történeten alapuló Rettegés Háza című film egy Long Island tengerpartján elhelyezkedő nagy házról szól, ahova három gyermekével beköltözik George és Kathy Lutz, a fiatal házaspár, abban a reményben, hogy álmaik házát találták meg, az álom azonban… [tovább]

Szereposztás

James BrolinGeorge Lutz
Margot KidderKathy Lutz
Rod SteigerDelaney atya
Don StroudBolen atya
Murray HamiltonRyan atya
John LarchNuncio atya
Michael SacksJeff
Helen ShaverCarolyn
Hirdetés

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

BeL1eVe

Lehet az én ízlésemmel van mostanában baj, de szerintem ez a film abszolút nem öregedett rosszul. Korához képest nekem baromi hatásosan tudja adagolni az ijesztéseket és hangulati elemeket. Kicsit hosszabb a kelleténél és a mellékkarakterek nagy része eléggé parlagon marad, de a főbb szereplők egészen jól helyt állnak. Tény és való, hogy nem magyaráznak meg benne sok mindent, de ez a része engem annyira nem zavart.

Blissenobiarella 

Mióta hallottam róla, engem nagyon érdekelt az amityville-i ház története. Jay Anson könyvét is elolvastam, megnéztem minden fellelhető játék- és dokumentumfilmet. A történetről való véleményemet hagyjuk, most a film a lényeg.
Szerintem ez a film nézhetetlen, borzasztóan unalmas. Nem kell ezt annak a számlájára írni, hogy 1979-ben készült, mert akkor is nagyon jó filmek készültek már (sőt, jóval korábban is). Valahol azt olvastam, hogy megjelenésének évében a legnagyobb bevételt produkálta, de biztos vagyok benne, hogy csak a hírverés miatt, elvégre a Lutz család története elég komoly botrányt kavart. A színészi teljesítményt inkább nem minősíteném, meg a többit se. Mindössze egy szó jut eszembe erről a filmről, és számomra ez tökéletesen leírja: unalmas.

2 hozzászólás
kkata76 

Ez nekem sajnos nagyon nem jött be. Semmiféle motivációt nem találtam, sok részlet kísértetiesen emlékeztetett más filmekre, nem mintha másolták volna, csak egyáltalán nem volt eredeti. De persze ez lehet, hogy a könyv miatt van, ahogy más is, ami nem tetszett. A történet semmilyen szinten nem lett lezárva, volt egy halom funkciótlan szereplő, akik nem értem, mért voltak benne. Vártam, hogy majdcsak lesz valami szerepük a sztori alakulásában, de nem lett, és egyszer csak vége lett a filmnek anélkül, hogy bármi lezárult vagy megoldódott volna. A nyitott vég is egyfajta lezárás, de itt az sincs. A filmnek ugyan vége van, de az az érzésem csak azért, mert már így is túl hosszú.
Hozzátenném, hogy csak szinkronnal találtam meg, ami nem segített a dolgon, egészen borzalmas volt.
Egyetlen kérdés motoszkált bennem: mi a túróért nem mennek el onnan?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján