A négyzet (2017) 5

The Square
142' · francia, német, svéd, dán · dráma, vígjáték, szatíra 16

1 díj · 0 jelölés

A sikeres múzeumigazgató, Christian tökéletes életének gépezetébe egyszer csak porszem kerül: egy ügyesen kitervelt átverés révén fényes nappal zsebelik ki egy forgalmas téren. Christian nem hagyja annyiban a dolgot, és bosszúhadjáratra indul a feltételezett tolvajok ellen. Közben egy erőszakos… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Claes BangChristian
Dominic WestJulian
Christopher LæssøMichael
Elisabeth MossAnne
Terry NotaryOleg
Annica LiljebladSonja
Hirdetés

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

snowden

Nem tudom, utoljára mikor untam ennyire filmet. Teljesen indokolatlan a 142 perces játékidő, nincs egyértelmű fókusz, belekap a szolidaritás témakörébe, kicsivel később művészetelméleti fejtegetésekbe bocsátkozik, aztán boncolgatja a kiüresedett emberi kapcsolatokat és a jóléti társadalom visszásságait is, de mindvégig borzasztó epizodikus és felszínes formában. Annyira inkoherens az egész, annyira nem tart semerre se, hogy bármiről is legyen benne szó, az számomra jórészt közömbös marad. Persze van annyira hosszú film ez, hogy egy idő után valamennyire összeálljanak a történetdarabkái és kirajzolódjon valamiféle fő csapásirány, de összességében nem mond újat, a problémafelvetései pedig ilyen formában meglehetősen érdektelenek és a legkevésbé se frissek. A majomemberes jelenet amúgy nálam (is) egyértelmű csúcspont, egyébként még a humora is működik, de ezeken kívül bőven felejthető.

yeliel

Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy mennyire rossz ez a film. Nem az az egyszerűen szar, hanem rossz. Művészieskedő, kínos, 'én most valami rohadtfontosat fogok mondani, úgy, hogy nem mondok semmit'. Unalmas, indokolatlanul hosszú, a főszereplő irritáló. Szóval ne.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján