A Kölyök (1921) 69

The Kid
68' · amerikai · dráma, vígjáték

Egy leányanya – karján újszülött babájával – elhagyja a szülőotthont, mögötte cinikusan összenevetnek a kapusok. Az anya fájdalmas tépelődés után egy limuzinba teszi kisbabáját, majd reményvesztetten elindul a folyó felé. Mire lelkiismeret-furdalástól és érzelmi sokktól gyötörten visszafut… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Charles ChaplinCsavargó
Edna PurvianceAnya
Jackie CooganKölyök
Carl MillerApa
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

krlany 

Szomorú, vicces, szívfacsaró és kedves… és egy kicsit görbetükör is.
Az álomjelenetről Dalí-álomjelenete jutott eszembe a Hitchcock-filmből, ami persze messze nem szürreális, mint a mesterré, de azért ironikus, hogy még álmunkban is betör a mennyországba a bűn, és a minden jó, ha jó a vége a valóságban üt be, nem az álmunkban…
… és ha kicsit jobban odafigyelünk, akkor tulképpen az akciófilmek ősét is felfedezhetjük ebben az alkotásban… Bond-mester sem mászkált profibban a tetőkön, mint Chaplin barátunk!;)
Élvezetes, szórakoztató!

bonnie9 

Chaplin és a kissrác aki amúgy egy nagyon cuki kislánynak néz ki és egy kevésbé szép felnőtt lett belőle annyira helyes párost alkotnak, hogy hihetetlen.
Gyerekkorom óta nem néztem rendes némafilmet (csak rövidfilmet), de emlékszem papámmal jókat nevettünk akkoriban Chaplinen. Aztán teltek az évek és nem éreztem késztetést, mert féltem csalódnék az emlékekben, és Chaplin már nem állná meg a helyét a mai világban. Pedig nagyon is működik.
Egyrészt teljesen másképp kell nézni, mint egy hangos filmet, nem tudom, mi a jó szó, talán koncentráltabb a figyelem. Másfelől még mindig képes megnevettetni – meg is lepődtem, mennyire. Nem kell hozzá sem kretén mellékszereplő, sem CGI, sem alpáriság, sem túlbonyolított történet, sem semmi extra, minden a maga egyszerűségében működik jól. Dráma, vígjáték, családi film egyben.

3 hozzászólás
Nyx

Vicces, megható és felemelő. Mindig ámulatba ejt a vizuális történetmesélés ereje, mikor némafilmeket nézek – ami megjegyzem túl ritkán fordul elő. Ezen hamar változtatnom kell!

sipiarpi 

Simán kenterbe veri a mai vígjátékokat, humorban, drámában és minőségben.

Honey_Fly 

Szavak nélkül hatásos. A szívem szakadt bele.

mazsolafa

A burleszk és némafilm mivolta miatt nagyon régóta elkerültem ezt a filmet. Elkönyveltem egy olyan filmnek, amit biztosan utáni fogok. Valamiért Chaplin alakja sem volt sosem szimpatikus. Ehhez képest kaptam egy intelligens humorral forgatott filmet; ami messze túlmutat saját korszakán (még ma is megállja a helyét), és amelyet nemhogy nem untam, de kifejezetten élveztem.

Charityy 

Ez volt az első némafilm amit néztem és szerencsére egy jó élményt hagyott maga után. Meglepődtem, hogy mennyit tudtam nevetni a filmen, tényleg élveztem. A főszereplő Páros is szuper, a kislány pedig nagyon aranyos.

Osli75 

Édes-bús megható történet. A kisfiút nagyon bírtam benne. Annyira cukipfofi, lehetetlen nem szeretni. Kíváncsi lennék a mai rendezőknek menne-e fekete-fehér némafilmet alkotni… Most látom csak mennyire fontos egy-egy mozdulat, arckifejezés (és ezek eltúlzása) Élveztem ezt az alkotást, na. :D

Zohannna

Életem első némafilmje, de tuti nem az utolsó! Nagyon tetszik, hogy szavak nélkül is mennyire jól tudják átadni az üzenetet. Ehhez tehetség kell, és Chaplinnek van! Megható, ugyanakkor sokszor vicces történet volt.

carragher 

Igazán szeretni való film. Chaplin és a kölyök összjátéka pedig nekem nagyon tetszett. Egyedül Vivaldi féle zene nem tetszik benne én nem sok némafilmet láttam de én azt hittem mindegyiket zongorával kísérik.


Népszerű idézetek

Bubu 

A jótékonyság egyeseknek kötelesség, másoknak öröm.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján