A kilencedik kapu (1999) 149

The Ninth Gate
133' · francia, amerikai, spanyol · thriller, rejtély

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Johnny DeppDean Corso
Lena OlinLiana Telfer
Frank LangellaBoris Balkan
Emmanuelle SeignerLány
Barbara JeffordKessler báróné
Jack TaylorVictor Fargas
James RussoBernie
Allen GarfieldWitkin

Kedvencelte 10

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Valcsa

Óriási csalódás volt. Johnny Depp neve számomra garancia volt arra, hogy ez egy jó film lesz, hát nem lett… Pedig jól indult, de aztán nagyon nem jó irány vett, a végére meg már nem is találok szavakat…
(A könyvet azért majd még elolvasom, állítólag sokkal jobb, mint a film.)

6 hozzászólás
Zsófia 

A film legnagyobb vonzerejét a hangulat és a rejtvény megoldásáig vezető út adja, ami izgalmas, érdekes, főleg akkor, ha még régiség/könyvrajongó is az ember. Mivel megoldás igazán nincs, legalábbis úgy éreztem, a rendező teljesen a nézőre hagyja az egészet, és nekem túl misztikus volt, a film vége csalódás lehet annak, aki egy bravúros fordulatot vár. Nekem nem hiányzott, tetszett, amíg tartott.

adrica

Hangulatos egyszernézős, pont olyan keveréke a realitásnak és az okkultizmusnak, a thrillernek és a kriminek, amit még szeretek. Ami behúz, az a hangulat: a sárgás-barnás-vöröses színek dominanciája, a gyönyörű könyvtárak, könyvszobák, kastélyok, félszuterén antikvárium, olasz könyvkötő műhely, a feszültségfokozó zene, és a hatásvadászattól mentes, mégis hatásos képsorok. Könyvmolyoknak ideális. :)

Horváth_Kata

Az ötlet maga nem rossz, de elég lapos a kivitelezés.

fayakezdet 

Én ezt a filmet négy – öt évente simán újra tudom nézni. Már nem okoz újdonságot, de régen nagyon megfogott, ezért néha elő veszem. Meg is lepődtem amikor régen olvastam a kommenteket, hogy mennyire le húzzák, de ez nem változtatott az én véleményemen. Lassan csordogál a cselekmény, de ez nem baj, sőt, az atmoszférához ez illik. Hangulatos. Nálam 10/10.

ypszilon

Legalább valami befejezést adhattak volna neki.

Kiskakukk 

A vége miatt (és mert néhány helyen annyira wtf, hogy hangos röhögésben törtem ki) 5 csillag. Lehetett volna sokkal jobb a lezárása.

Hippoforaccus 

Izgalmas, feszült film, egy kis természetfelettivel, ami majdnem végig élvezhető, de a vége teljesen elrontja. Semmi értelmet nem ad az egész történetnek és mindent lezáratlanul hagy. spoiler Kár érte.

csgabi

Ahogy nézegettem a csillagozásokat és az össz. százalékot, látom, hogy sokaknak nem igazán jött be a film. Nekem tetszett, bár tényleg voltak benne gyenge részek. Johnny Depp miatt kapott egy kicsivel több csillagot. Ettől függetlenül: izgalmas film.

lilla_csanyi

Polanski ide, Polanski oda, azért ne feledjük el, hogy ez a film abban az évben jött ki, amikor a Mátrix! Ez a tempó nyugdíjasnak számított, már akkor is.
Az alapötletet imádtam, és Johnny Depp is kiválóan alakítja a pénzéhes szemétládát, a sztori is kellemes, de szerintem az egész túl vontatott.


Hasonló filmek címkék alapján