A hatodik napon (2000) 136

The 6th Day
123' · amerikai, kanadai · akció, sci-fi, thriller, rejtély 16

Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) egy este arra ér haza, hogy valaki, egy tökéletes hasonmás csókolgatja a feleségét és eszi a születésnapi tortáját. Szörnyű igazságra kell rájönnie: véletlenül hagyták életben, a klónja pedig elfoglalta jól berendezett, nyugalmas életét. A megrázkódtatást… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerAdam Gibson
Michael RapaportHank
Robert DuvallDr. Graham Weir
Tony GoldwynDrucker
Michael RookerMarshall
Sarah WynterTalia
Wendy CrewsonNatalie Gibson
Rodney RowlandWiley
Terry CrewsVincent
Ken PogueSpeaker Day

Kedvencelte 11

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Filmdoki 

Ami gyerekként ütős mozinak számított, az most egy tisztes középszernek hatott. Nem mondom, hogy Spottiswoode filmje rossz lenne, viszont a történetben rejlő potenciált nem mindig aknázza ki. A helyzetet szépen felvezeti, maga a felvázolt jövő is príma, viszont én azt éreztem, hogy a mozi a történet mélységét sokszor feláldozza az akciók oltárán. Pedig az egészben ott rejlett egy második Total Recall lehetősége. És ha már Schwarzi marsi kirándulása szóba került. Ide bizony Paul Verhoeven kellett volna. A rá jellemző kissé kiforgatott jövőkép már itt is megvolt, viszont a holland direktor jó eséllyel a tartalmat és az akciókat is egyensúlyba hozta volna. Ennek ellenére így is érdemes megnézni, illetve a gyerekkori filmélményem így sem rongálódott meg túlzottan.

Negative_Singularity

Woh… nem tudom, ez hogy maradhatott ki nekem, mindig csak a bemutatóját láttam, de soha nem néztem meg a tv-ben. Most is csak egy kihívás miatt szedtem elő, mert felpiszkálta azért a fantáziámat a klónozás része.
Az eleje nem ígért túl sokat, de ahogy ment előre, és bonyolódott a történet, egyre inkább lekötött és kíváncsivá tett. A végén pedig egyenesen izgultam, de nyilván nem Gibsonért, hanem a dokiért… igen, én mindig a főgonosszal vagyok. A zárást pedig ahhoz képest, hogy Schwarzenegger film, majdnem megkönnyeztem, mert én nem vagyok biztos benne, hogy ilyen egyszerűen ment volna spoiler.

revelácifa

Nem mai darab, anno még tékából kölcsönözve láttam először. Egy igazi klasszikus a maga nemében amin azért, mai szemmel lehetett volna még csiszolni és még maradandóbbat alkotni. Szórakoztató, 90-es évek szagú, akciófilm egy kis sci-fivel és nem is akar több lenni ennél.

Hippoforaccus 

Egy, a számomra igen elgondolkodtató témát boncolgató film, akcióval, és némi humorral körítve. Nem egy unalmas film.

Solo_Mayer 

Schwarzi egyik legjobb filmje, sokszornézős. <3

ChEebor 

A rengeteg akció ellenére egy egész tisztességes sci-fi, érdekes témával és helyenként tényleg elgondolkodtató párbeszédekkel. Ugyanakkor a film elég óvatosan játszik, igazán komoly végkövetkeztetéseket nem von le. A képi világa teljesen korrekt, elég futurisztikus, de azért nem annyira, mint más hasonló alkotásokban. Mint akciófilm, korrektül működik de sci-fiként is megállja a helyét.

Gabriella_Balkó 

A film 3/4-nél úgy éreztem, hogy már egy kicsit el van nyújtva. Egyébként érdekes témát boncolgatott, bár kevesebb akcióval is megoldhatták volna. Mindenesetre egyes kérdéseket érdemes átgondolni. Meddig etikus a tudomány, és mikor lépi át az ember az Isteni vonalat.

Czkitty

Jó színész, izgalmas film.
Elég merész belegondolni, hogy mi lenne, ha igaz lenne…

Zsófia

19 éves film, mégis nagyon sok pontján felvet aktuális problémákat. Kicsit több befejezése volt, mint amit én szeretek, de összességében izgalmas, látványos és gondolatébresztő.

Zsanni 

Átlagos akciófilm, a jobbik fajtából, szórakoztató és azért van benne elgondolkodtató tartalom is. Akciófilm-kedvelők valószínűleg jobban értékelik, én csak ejtőzésből néztem meg :-)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján