A halhatatlan gárda (2020) 148

The Old Guard
118' · amerikai · akció, kaland, fantasy, thriller

Az örökkévalóság nehezebb, mint amilyennek látszik. Egy titokzatos képességű zsoldosokból álló titkos, összetartó csapat évszázadok óta védelmezi a halandó világot egy Andy nevű harcos vezetésével. Azonban amikor a csapat elvállal egy sürgős küldetést, és különleges képességeik napvilágra… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Charlize TheronAndy
Chiwetel EjioforCopley
Harry MellingMerrick
Matthias SchoenaertsBooker
Natacha KaramDizzy
Marwan KenzariYusuf Al-Kaysani / Joe
Van Veronica NgoQuynh
Anamaria MarincaYana
Kiki LayneNile Freeman
Luca MarinelliNicky

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

Chriss 

Ebbe a filmbe tökéletesen sikerült minden klisét belesűríteni, de ettől függetlenül működött. Nem egy világmegváltó alkotás, de nem is a legrosszabb mozi, amit eddig láttam. Semmi eredetiséget ne várjunk tőle, sőt, én a nagyobb csavarokat és a főpoént is sejtettem előre… és tényleg! :D Charlize Theron hozza a formáját :) Tehát egy filmnek elmegy.

3 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Nos, nem ez életem legjobb amerikai akció, fantasy filmje, de azért nagyon tetszett. Van pár hibája, de szerintem eléggé alulértékelt. Melyik klikkvadász oldal húzta le ennyire?

FélszipókásŐsmoly

Bevallom, én egy katonás akciófilmre számítottam, a magyar címen valahogy elsiklott a figyelmem, így meglepett a feltámadós fordulat. :) Az is újonnan hatott, hogy ez egy képregényből készült film. Viszont utána még jobban kezdett érdekelni, hogy kik is ezek a halhatatlanok. A harcok kivitelezése és a háttértörténet hatásosan sikerült, a történet kicsit bicegett, de a cselekmény kellően lendületes lett.

Egy dolog zavart még: kevés volt. Szívesen néznék belőle egy sorozatot. Akár több évadnyit is. Hiányzik a Hegylakó…

Coralie 

Látom a többségnek nem jött be, szerintem viszont egész jó volt, az alapötlet is tetszett. Igaz, különösebben elvárásaim sem voltak, talán ezért nem is kerestem a hibáit. Az egyetlen, ami miatt elégedetlen vagyok, hogy ez nem egy sorozat pilotja volt. :( Úgy sokkal jobban működne, lenne idő kifejteni a többiek múltját is, illetve így a vége is egy nagy kérdőjel, szóval kellene még 1-2 évad, hogy teljes legyen a kép. Sajnos mindenkinek a képzeletére bízták, hogyan tölti ki az üres sorokat.

Emese_Szalai 

Jaj Charlize Theron! Imádlak! A történet, a karakterek, a zene (egy kivételével) annyira szuper lett! Megmondom őszintén ennek a sztorinak minimum minisorozatként kéne futnia! A három csillag levonás a temérdek abszolút logikátlanság miatt jár. Légyszi legyen kövi rész!

brena 

Egynek elment,érdekes is lehetett volna…nekem valami hiányzott belőle.

rhysciar

Lapos, unalmas, klisé.
Az alapötlet tetszik, szerintem szuper, viszont ennél unalmasabb történetet keresve sem lehetett volna kitalálni hozzá. Az elejétől kezdve minden egyes szál kikövetkeztethető alig pár perc alatt, úgyhogy semmi meglepetést nem okoz – nem értem, miért nem lehetett volna mondjuk eredettörténetet bemutatni, vagy Quynh sztoriját – azok is sokkal érdekfeszítőbbek lettek volna ennél a tucatsztorinál.
Nagy gondja a történet lapossága mellett, hogy Charlize Theronon kívül a többi karakter és színész ugyanolyan unalmasak, mint a történet. Semmit de semmit nem adnak a filmhez, semmit nem is tudunk meg róluk – üresek mind.
Az akciójelenetek viszont jók voltak, tetszettek, szépen megkoreografálták – hozzájuk a zene szintén passzolt, úgyhogy legalább ez a része elment. Kár, hogy nem éri meg a film, sokkal de sokkal jobb is lehetett volna, ha egy kis kreatívkodást hagynak a készítőknek.

monokrom22 

A halhatatlan gárda (wtf magyar cím) nem hozta azt amit vártunk tőle. A nyár egyik legnagyobb blockbustere hosszú és lapos, az ígéretes felütés után már csak álomra szenderülni lehet rajta. Az akciók nem elég izgalmasak, a boncolgatott téma nagyon király lenne, ha nem nyújtanák el, mint a rétestésztát. A zene és Charlize Theron rendben van, a többiek azonban említést sem érdemelnek, sok mindenre pedig már órák múltán sem fogunk emlékezni.

kkari

Egy újabb Netflix akció-fantasy film. Valjuk be, hogy a Netflix azért is ilyen népszerű mert bárki megtalálhatja rajta amit szeret. Ha valaki mondjuk szereti a klisés akció filmeket ami meg van spékelve egy kis természetfelettivel és nem kell rajta gondolkodni, ezt a filmet imádni fogja. Őszintén megmondom nekem is azért tetszett mert teljesen kikapcsolt az agyam a nézése közben. Sajnos a karakterekről nem tudtunk meg túl sok mindent, én azt gondolom ez a történet egy sorozatban jobban kiteljesedhetett volna.


Népszerű idézetek

DramaQueen

Nicky:-Életem szerelme az a fiú akit gyűlölnöm kellene.
Jo:- És megöltük egymást…
N:- Igen…rengetegszer.

DramaQueen

– A világon semmi sem él örökké.
– De azt mondta halhatatlanok vagyunk!
– Tudom mit mondtam.

DramaQueen

– The love of my life was of the people I've taught to hate.
– We…we killed each other.
– Many times.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján