A dzsungel könyve (1942) 8

Jungle Book
108' · amerikai, angol · kaland

Színpompás dzsungel-szimfónia egzotikus helyszínekkel, óriási állatsereglettel, izgalmas kalandokkal. Rudyard Kipling nyomán remek film készült a farkasbarlangban talált emberkölyökről. Maugli, a „meztelen béka” és nevelőszülei, Farkas apó, Farkas anyó, valamint barátai: Balu, az álmos öreg… [tovább]

angol

Szereposztás

SabuMaugli
Joseph CalleiaBuldeo
Rosemary DeCampMessua
Patricia O'RourkeMahala (Buldeo lánya)
Ralph ByrdDurga
John Qualena borbély
Frank Pugliaa falu papja
John MatherRao
Faith Brookaz angol nő
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

Bubu 

Ebben is van pontatlanság és átírás a könyvhöz képest, több, mint amire emlékeztem, de sokkal hűbb Rudyard Kipling klasszikusához, mint a Disney rajzfilm. Az meg elképesztő, hogy milyen mesés látványt volt képes létrehozni ez a Korda csapat 1942-ben. Ráadásul úgy néz ki, az állatokkal is jól bántak a forgatás alatt (ami akkoriban nem volt túlzottan jellemző.) Azt viszont sajnálom, hogy ilyen kevés állatszereplőt beszéltettek. Akkoriban persze nem volt rá lehetőség, hogy mozgassák a szájukat, de anélkül is el lehetett volna készíteni. Mindazonáltal szerintem az egyik legjobb, ha nem a legjobb adaptációja a könyvnek.

Andro 

Anno rongyosra néztem VHS-en. Nekem az egyik kedvenc Dzsungel könyve feldolgozásom. Főleg, mert nem mű állatok vannak benne.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján