Kedvencelte 2

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Emerson 

Nem olvastam előtte se kritikát, se leírást, trailert is hanyagoltam. Elég volt, hogy Tim Roth végre egy angol sorozathoz adta a nevét. Az most mellékes, hogy a stáb nagy része kanadai volt. És hát a táj, meg a hangulat, meg a zene… uh. Instant beszippantott. Az első pár epizód egy az egyben hozta a 19-2 hangulatát és stílusát. Gondolok itt a brutálisan jól megválasztott zenére, az operatőri munkára és az „alternatív/dupla” karakter megjelenítésre (sajnálom, hogy az utóbbiról mintha elfeledkeztek volna az alkotók és egy-két jelenet után elmaradt a „kikacsintás”)
Nem zavartak a mellékszálak, sodródtam az eseményekkel és egészen az utolsó részig tartott a lelkesedésem. Aztán két karakter spoiler mintha kifordult volna önmagából és ott álltam tök értetlenkedve, hogy akkor most ezt miért kellett. Meg hogy? És különben is… mi van? De rájöttem, hogy minek akadok fenn, ha a brit sorozatokat rendre így fejezik be. The Silence, Rellik és társaik… szóval jó volt ez, csak kapják be! Logikát meg ne keressek spoiler
Tim Rothnak baromi jól állnak ezek a félig (vagy teljesen) őrült, túlmozgásos (vagy túlmozgástól) szétesett figurák. El se tudtam volna képzelni, hogy mással is működhetett volna a sorozat. A többiekre se volt panasz, Christopher Heyerdahl a másik elmebetegfejű, akit mindig öröm látni. A fiatal színészek sem rontották le a színvonalat (végre nem valami elhasznált fejű celebgyerekeket állítottak csatasorba ) – csak az volt zavaró, hogy Oliver Coopersmith-nek olyan mű kontaktlencsét nyomtak a szemeibe, mint amilyeneket a koreai divatmakik alkalmaznak előszeretettel csak hogy úgy nézzenek ki, mint valami üvegszemű porcelánbaba. (azért itt megjegyzném, hogy a flashbackben megjelenő fiatal Whitey-t játszó gyerekszínész messze überelte Coopersmith -t – és neki nem műszeme volt)
Egyenlőre nem tudom elképzelni, mi lesz a második évadban. Kb. úgy vagyok vele, mint a Fortitude-dal, rohadt jó volt az első évad, de ott kellett volna megállni.
Megkapja a 10 csillagot, de kedvenccé egyenlőre nem tudom avatni. Meglátjuk mit hoz a jövő (de azt se bánnám, ha visszaugranának egy kicsit az időben).

7 hozzászólás
Rits

Lehetett volna kétszer ilyen jó is, de nem lett…
Nagyon jó az ötlet, Tim Roth egy állat, álomszép helyeken játszódik, szuper az operatőr, de tele van egy halom klisével, és elnagyolt fölösleges szálakkal (pl.: olajtársaság és indiánok nélkül is ütős lett volna a történet), persze így belefért még pár fordulat, de ezek mind erőtlenek a fősodorhoz képest.
Sokat emel a sorozaton, hogy tele van beteg emberekkel. De annyira, hogy végén mi is olyat kívánunk amire az elején azt mondtuk volna, hogy ez elmebeteg ötlet :)

A második évadot kár volt megcsinálni, elfogyott a muníció. Értelmetlen kliséhalmaz.

Orsolya_Tikászné_Gárdos 

Hát ez szahar, úgy, ahogy van. Tim Roth ellenére. A végére már az ő játéka sem tetszett. Kanada tájai gyönyörűek. nem nézem meg a 2. évadot. Gondolom még ennél is rosszabb.

csokidani 

Ot resz utan kasza, eleg unalmas par resz ota. Az elso 1-2 reszt meg elvitte a szep taj, de Tim Roth egyszeruen nem tudta eleg karakteresen hozni a szerepet, es egyebkent is nem volt eleg feszkos. A fogonosz gyerek meg egy vicc…

6 hozzászólás
Kispé_Szabolcs 

Annyira tetszett az egész évad, aztán elrontják az utolsó résszel… :/ Teljesen érthetetlen emberi reakciók voltak benne. Erősítsetek meg hogy érdemes a 2-ik évadnak is neki kezdeni, mert ez az utolsó rész úgy felidegesített hogy teljesen elvette a kedvem tőle. Simán beraktam volna a kedvenc sorozatok közé, de így esélytelen rá.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján