A bolygó neve: Halál (Alien 4.) (1986) 271

Aliens
137' · amerikai, angol · akció, sci-fi, thriller, horror 18

2 díj · 4 jelölés

57 évvel később egy mentőhajó talál rá Ripleyre (Sigourney Weaver), akinek az utolsó pillanatba sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy annak idején egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden… [tovább]

angol

Képek 32

Szereposztás

Sigourney WeaverRipley
Carrie HennRebecca 'Newt' Jorden
Michael BiehnDwayne Hicks
Paul ReiserCarter Burke
Lance HenriksenBishop
Bill PaxtonHudson
Jenette GoldsteinVasquez
William HopeGorman hadnagy
Al MatthewsApone őrmester
Mark RolstonDrake

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 108

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Nevra 

IMÁDOM!!
Köszönöm az élményt Sigourneynek az én istennőmnek, és egy nagyszerű rendezőnek James Cameron-nak.

7 hozzászólás
Kopaszkutya 

Zseniális folytatás. Nagyon jót tett neki, hogy műfajt váltottak a műfajon belül és még izgalmasabb is lett, mint az elődje. A kettőt érdemes egymás után megnézni. Úgy tűnik fel igazán, hogy egy lassan építkező első részből hogy válik kemény akciófilmmé a széria.

Bubu 

Most, nem sokkal a könyv elolvasása után megnéztem életemben először a film rendezői változatát. Számomra nem sokat tett hozzá a mozis verzióhoz ez a kiadás, de azért azok a bővített részek, amikben az idegen királynő szerepel, szenzációsak voltak. Azt viszont sajnálom, hogy Burke nem járt úgy pórul a forgatókönyvben, mint a könyvben. Pedig nagyon vártam, hogy lássam a mocskot szenvedni :D
Mindenesetre a mozis és a bővített változat is a legjobb sci-fi-ok egyike. Cameron ekkor még zseniális forgatókönyvíró és rendező volt. És, bár nem ez a legjobb alkotása, A bolygó neve: Halál a filmtörténelem része. Igazi alapmű.

4 hozzászólás
csartak 

Legutóbb a 13 éves unokahúgommal néztem újra az első részt. Valahonnan hallott róla, és elkezdte érdekelni. Most hogy meglátogattuk őket, mondta is, hogy nézzük meg a következő részt. Még a macska nevét is megjegyezte, mondogatta is nekem, hogy hívogatták: „Jonesy, Jonesy” Na, gondoltam, tényleg érdekelheti. :)
Ez kicsit akciósabb rész, de jól hozza a hangulatot.

Emerson 

Gyerekkoromban már láttam, ezzel ki is pipáltam az Alien filmeket, mert úgy gondoltam egy kaptafa, de be kell látnom azért mindig sikerült valami újat lépni, ha csak az áldozatok és a helyszín összetételében is. Most rögtön a szpesöl edisönnel kezdtem, ami több, mint két és fél órás (anyááám) és hogy őszinte legyek, lövésem sincs, mennyivel nyújt ez többet, mint a mozi verzió. Szerintem többet menekültek benne. Néha kicsit untam is, hogy csak szaladnak és szaladnak, közben sikongatnak… egyre kevesebben. Ripley pedig badass. Mostanában miért nincsenek ilyen női hősök?

3 hozzászólás
borostyan

Mindig is ez tetszett a legjobban az Alien filmek közül.

Zajec_Sternenkind 

Úgy volt, hogy reggeli takarítás mellett újranézem – nem így lett, mint mindig, most is kegyetlenül a monitorra szegezett.
Mindig némi bűntudattal mondom, hogy ez a legjobb Alien rész, magasan veri az összes többit. Azért a kelletlen érzés mégis, mert az első rész volt az, ami megszerettette velem ezt a világot, a sötét, hideg, baljós atmoszférát, a bezárt, feszült hangulatot, Ripley-t és az idegeneket. Mégis, ez a film akciódúsabb, de megtartotta a szűk tereket, az elszigeteltséget, a tipikus „alienes” érzetet, amit az első részből megismertünk, és amit majd a harmadiknál rettenetesen fogunk hiányolni (a negyedik egészen más műfaj már).
Ha az első részt bármennyiszer meg tudom nézni, ezt a bármennyit triplázzuk meg ennek a filmnek az esetében. Imádom.

tomi0803

Annó ezt láttam elsőnek a sorozatból, s már akkor is nagyon megtetszett. Most újra nézve még mindig nagyon jó – igaz, kicsit lassan indult be, de a hangulata végig jó volt. Nem tudom eldönteni, hogy ez, vagy az első rész a legjobb a sorozatból. :)


Népszerű idézetek

Zajec_Sternenkind 

Hudson: Hé, Vasquez, téged néztek már férfinak?
Vasquez: Nem. És téged?

Rebane 

Newt: Nem akarok aludni, rosszakat álmodok!
Ripley: Lefogadom, Caseynek (Newt babájának) nincsenek rossz álmai. Nézzük csak! (belenéz a baba fejébe) Nem, nincs semmi rossz bent. Látod, úgy kéne csinálnod, ahogy ő, nem?
Newt: Ripley! Ő azért nem álmodik rosszakat, mert csak egy darab műanyag!

Rebane 

Gorman: Nézze, ott nem lövöldözhetnek. Gyűjtse össze a tárakat mindenkitől!
Frost: Mivel védekezzünk akkor? Az éles nyelvünkkel?

10 hozzászólás
Rebane 

Olyan, mintha valamilyen gyűlést tartanának.

Rebane 

Newt: Jobb lesz visszamenni. Mert nemsokára sötét lesz. És ők akkor jönnek. Többnyire.

BeL1eVe

Drake: Te Hicks! Olyan ocsmányul nézel ki, mint ahogy én érzem magam.
Apone: Na szépségeim! Mire vártok? Ágyba vigyem a reggelit?! Örüljetek, hogy itt lehettek. A különleges osztagnál minden új nap új kaland, minden étkezés lakoma, minden zsold főnyeremény, úgy becsüljétek meg magatokat.
Hudson: Ó, hogy a jó életbe! Odafagy a talpam.
Apone: Mi a bánat van?! Máskor készítsem ki a papucsodat?!
Hudson: Megtenné uram? Boldog lennék!
Apone: Nyald ki a szemfenekemet!
Mozgás gyerünk emberek!

1 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Alien


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján