A 42-es (2013) 28

A „hős” szót gyakran használják a sportvilágban, de a hőstettek nem mindig a játéktéren születnek. Így volt ez a második világháborút követő években, amikor a fajgyűlölet még mélyen gyökerezett az amerikaiakban. 1946-ban történt, hogy a baseball ligában a legendás Brooklyn Dodgers menedzsere,… [tovább]

magyar
angol
angol

Szereposztás

Chadwick BosemanJackie Robinson
Nicole BeharieRachel Robinson
Harrison FordBranch Rickey
Christopher MeloniLeo Durocher
Ryan MerrimanDixie Walker
Hamish LinklaterRalph Branca
Lucas BlackPee Wee Reese
T.R. KnightHarold Parrott
André HollandWendell Smith
Alan TudykBen Chapman

További szereplők

Hirdetés
A 42-es (2013)
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

Gyártó
Warner Bros.
Legendary Pictures

Kedvencelte 8

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

gazibla

Hűha! Nem értek a Baseball-hoz, de ez a film nagyon jó lett. Rickey és Jackie szembeszálltak a rasszizmussal és ha csak egy területen is, de legyőzték azt. A mai ember is sokat tanulhat ebből a filmből. 10/10

dulkap 

Remek kis film a sportág legnagyobb legendájáról és az ő küzdelméről egy fehérek által uralt világban, ahol nem csak magáért kell harcolnia, hanem a csapatáért és az afro-amerikai társadalomért. A szereplőgárda nagyon rendben van és a rendezéssel sincs baj, még ha nem emlékezetes.
Jól látszik, hogy azért az Akadémia jobban támogatja a hatásvadász filmeket, mint az őszintéket.

Emerson 

Elképesztő szembesülni, hogy milyen fokú volt az rasszizmus régen (nem mondom, hogy a mai állapotok idillikusak, de legalább az intelligens emberek kinőtték ezt a fajta betegséget).
Igaz történet, így a sztoriba nem lehet belekötni, de számomra akkor is furcsa, hogy 42-esünk csak egy véletlennek köszönhette, hogy hős lett belőle… mert egy fehér ember pont rá bökött, hogy na játsszál… Érdekes, hogy ezután néztem a Blind Side-ot. Na erre mondják, hogy a történelem ismétli önmagát.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján