A 40 az új 20 (2014) 38

A negyven az új húsz · While We're Young
97' · amerikai · dráma, vígjáték, rejtély

Josh Screbnic 44 éves. A felesége, a 43 éves Cornelia, Leslie Breitbart, az elismert dokumentumfilm készítő lánya. A pár New York Village-ben éli kényelmes életét és első ránézésre tökéletesen boldogok. De nem olyan rózsás a helyzet, mint amilyennek tűnik: magánéleti szinten a párkapcsolatuk… [tovább]

angol

Szereposztás

Ben StillerJosh
Naomi WattsCornelia
Maria DizziaMarina
Adam HorovitzFletcher
Adam DriverJamie
Amanda SeyfriedDarby
Matthew MaherTim
Peter YarrowIra Mandelstam
Bonnie KaufmanIra felesége
Hector OteroFrank

További szereplők

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

TribeBubu 

Ez a film pontosan olyan, mintha egy átlagos Ben Stiller film alapsztoriját Woody Allen továbbgondolta és megrendezte volna. Szokásához híven Stiller szenvedő főhőse a történetnek, ám ezúttal nincsenek bolondos poénok, helyettük egy komoly, meglehetősen fanyar történet sok jópofa viccel.
Megrögzött Stiller rajongóknak erősen nem ajánlott, ám azoknak, akik nem bírják a pasast, erősen ajánlott a megtekintése.

tarkofetis

Kis „hétvégi pihenős filmnek” tökéletesen megfelelt számomra és szerintem azért a történet is a helyén volt, aranyosnak találtam, ha szabad ilyet írnom. Az egyik dolog, amit nagyon bánok vele kapcsolatban, az Adam Driver magyar szinkronhangja, de a karakterhez annyira azért nem volt egetrengetően rossz választás.

dontpanic

Aranyos kis film az öregedésről (vagy inkább életközépi válságról?). Néha kicsit túl didaktikus, de amúgy rendben van.

Imoran 

Nem is tudom…végül is lekötött, de nagy fordulatokra ne számítson senki, ez nem az a film. Nem lehet rajta torokszakadtából röhögni, kissé unalomba hajló, fanyar humorú, mégis nézhető. Útkeresés fiataloknak és idősebbeknek, akik nem akarnak felnőni.

Rémálom

Egynek elment, bár néhol hol túl lesarkítottnak láttam (jajj, a karakterek), hol meg erősen szájba rágott (jajj, a vége.)

Cholito

Jó szereposztás, jó történet, jó film! Kár, hogy ennek nincs még könyvadaptációja.

Little_Monster

A film eleje teljesen beszippantott és még az is felmerült bennem, hogy kedvenc film lesz. A közepére pedig úgy leült, hogy ha nem ilyen erős a kezdés, lehet abba is hagyom. A hangulata és az alapszituáció tetszett nagyon az elején, az, ahogy az ellentétek ennyire szembetűnőek, mégis ez a négyes valahogy nagyon tud együtt működni. Bírom az ilyen önironikus, független filmeseket, akik mernek őszinték lenni. Tetszett nagyon, hogy a negyvenes, húszas, gyerekes, gyerektelen réteg mind be van mutatva. Mindegyikük gyarló, önző és a saját, egyedi módján a boldogságot keresi. Örültem, hogy ez a boldogság mindenkinek mást jelent, nem pedig egy korra vagy életstílusra jellemző egyetemes dolgot. Nincs benne nagy igazság, vagy lételemző megvilágosodás, csak útkeresés. És ezen útkeresés közben kapcsolatok alakulnak, emberek távolodnak el, vagy találnak egymásra, mindez egy kis humorral megfűszerezve igazán jó egyszeri kikapcsolódás. Kedvenc sajnos nem lett belőle, mert az erős kezdés után nekem látványos volt a visszaesés, viszont míg néztem, élveztem. Jóval több időt adtam volna a képernyőn a nőknek is, mert ahogy a filmben is elhangzott, a férfiak egyedül nem lennének olyan sikeresek az élet egyik területén sem az őket támogató nők nélkül. Egy ilyen független filmtől azt várnám, hogy ezen a téren is szembe megy a hollywoodi trenddel és az egyenlő esélyek nevében nem a férfiak drámájára hegyezi ki a történetet. Erre még mindig várni kell.

csokidani 

Egyszeri délutáni filmnek nem rossz, de nem túl erős film. A témából (vágyódni h újra fiatal lehessen az ember; szembenézni h az idő halad) sokkal mélyebbet ki lehetett volna hozni, vagy egy minőségibb romkomot . Ben Stiller mindig is irritált, ebben a szerepben sem győzött meg igazán…
Senki sem hozott igazi nagy alakítást, bár Adam Driver elég jó volt (amúgy is csípem).
Közepes filmélmény.


Hasonló filmek címkék alapján