Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Coralie 

Fúúúú, de idegesítő volt ez! Amúgy elég valóságosnak hatott, csak amiket a másodpilóta művelt!! Döbbenet, hogy mennyire rosszul kezelte a helyzetet! spoiler Nem tudom mi értelme volt ennek a filmnek.

3 hozzászólás
Bunney 

Picit számomra nyomasztó volt már a végére és kicccsit ingerszegény is a film, azért is, mert az egész egy pilótafülkében játszódik. De néha izgultam, érdekelt mi lesz a vége. Az ok, amiért mondhatni tetszett, hogy élethűen megcsinálták és mivel tudjuk,hogy ilyenek megtörténnek, könnyű volt komolyan venni. De amúgy nagyon sok értelmét nem láttam. Egyszernézős ^^

ghtori 

Ez volt az első random film, amit próbaképp elindítottam a Prime-on, nem is találkoztam vele azelőtt, nem tudtam miről szól, de már az első öt perc után a képernyő elé szegezett, így végig néztem. A történet szerint, egy Berlinből Párizsba tartó utasszállító repülőgép felett, nem sokkal felszállásuk után terroristák próbálják meg átvenni az irányítást. A cselekmény nem bonyolult, és nem is egyedülálló a témáját tekintve, de végig nagyon nyomasztó és megrázó, amit pedig Joseph Gordon-Levitt művel az valami elképesztő. Eddig is tudtam, hogy mennyire jó színész, már sokszor bebizonyította. Viszont ezeknél a filmeknél mutatkozik meg igazán valaki tehetsége, mikor nincs menő CGI és autós üldözés minden második percben, ami kompenzálhat. Ez egy egyhelyszínes dráma, hosszú snittekkel, ahol a színész csakis a saját képességeire tud támaszkodni, Gordon-Levittnek pedig van bőven mire. Nem egy könnyű film, a történet nagyon is életszerű sajnos, lelkileg elég megterhelő lehet, de ha másért nem is, az ő játékáért mindenképp megéri végignézni.

Ascyra 

Kettő darab értékelést írnék ehhez a filmhez, rendhagyó módon. A csillagozásban a magasabbat hagyom, mert „ész nélkül” abszolút fogyaszható, és Isten mentsen attól, hogy a nézőket illessem eme pejoratív kijelentéssel, inkább arról van szó, ha nem gondolunk bele, hanem leülünk pusztán „filmet nézni” és nem kimondottan értelmezni, tehát szórakozni, akkor bizony, ez a film sok szempontból kitűnő választás.
Tehát:
1.)
10/7 – Mr. Gordon-Levitt hihetetlenül jó színész. Bizonyítja ezt a fülke klausztrofób szuggesztív magánya: igen, egyedül viszi a filmet, és ha nem elég ez a presszió, ezt így is tervezték. Egy szó mint száz, f.sz.a gyerek, és csak elismerően tudok bólogatni a színészi játék előtt. Ennek hátránya, hogy mindenki más rendkívül bénának és kezdőnek tűnik mellette, még a németek is szekunder szégyent generáltak nálam. Továbbra is a rendkívül frusztráló cockpitben maradva: egy helyszínből ennyi képet kihozni, így rendezni – hogy közben üvöltöztünk a képernyő előtt – hihetetlen rutinra vall. Végig izgalmas, jó sztori, jó a kivitel, nem olcsó-mű-gagyi CGI, igazi képek, igazi repülőgép belső. Én baromi jól szórakoztam.
2.)
10/3 – én büntetném az ilyesfajta agymosó forgatókönyv írást. Komolyan mondom. Vérlázító, hogy szerencsétlen muszlimokat veszik elő, és ez a film ráadásul még ostoba, unintelligens kecskepásztorokká is avanzsálja őket, agy nélküli zombikká varázsolja a szereplőket, aztán ezt láttamozza és piacra dobja valaki! Mi a franc lett volna, ha mondjuk … mondok egy random országot, ausztrál terroristákkal ábrázolják a filmet? Komolyan, nem mindegy?! Nagyon gáz, hogy ismét sikerült nekik beletenyerelni ebbe az uszításba, és nem, még mindig nem volt elég, még mindig tovább lapátolják rájuk a sz.rt. Én fel vagyok háborodva. És ha már itt tartunk, azok, akiket érint (és megérint) ez a téma, azok inkább ne nézzék meg, mert még kárt tesznek a saját ökleikben… Kár érte.

balagesh 

A repülős katasztrófafilmek többségével ellentétben ez egy nagyon hihető eltérítéstörténet. A realitást erősíti, hogy csak kisebb kihagyások, tömörítések vannak, az események gyakorlatilag a valós időtartamban zajlanak. A másodpilóta által átélteket, megismerteket látjuk. Mivel ő a középpont, ezért nincsenek nagy belemagyarázások, bölcselkedések, hanem csak a száraz tények és néhány párbeszéd. Ez egyszerre előny és hátrány. Előny, mert nem bénázzák el a filmet, nem is lenne túl hihető; hátrány viszont, mert a dokumentumfilmeket nem véletlenül narrálják. Valami nagyon hiányzik ebből a filmből. Valami, ami nyomot hagy. Talán csak az élet túl egyszerű.


Hasonló filmek címkék alapján