48 óra (48 óra 1.) (1982) 110

48 Hrs.
96' · amerikai · akció, vígjáték, krimi 16

Jack Cates nyomozó igen nehéz helyzetbe kerül egy gyilkossági ügy nyomozása során. Ganz, a helyi maffiózó az első számú gyanúsított, akit azonban szinte lehetetlen lenne elkapni, ha egykori embereinek egyike nem segít a rendőrségnek. Cates Reggie Hammond személyében talál is ilyen embert.… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Nick NolteJack Cates
Eddie MurphyReggie Hammond
Annette O'TooleElaine
Frank McRaeHaden
James RemarAlbert Ganz
David Patrick KellyLuther
Sonny LandhamBilly, a "Medve"
Brion JamesBen Kehoe
Jonathan BanksAlgren
Kerry ShermanRosalie

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Mai szemmel nézve, ez egy eléggé sablonos krimi.
Ami menti a helyzetet, az Nolte és Murphy párosa. Bár utóbbinak a „nagydumás néger” szerep jut, nagyon jól áll neki és a kémia is működik kettejük között.
Sok vicces beszólást, egysorost lőnek el.

Ellen_Ripley

Előbb-utóbb meglesz az összes kult filmem :) Azt nem tudom, hogy ezek tényleg ilyen jó filmek, vagy azért szeretem őket, mert tinikoromban láttam, amikor egy filmet akár 50szer is megnéztem és így örökre a fejembe égett. :)

1 hozzászólás
Hippoforaccus 

Tipikus 80-as évekbeli akciófilm. Adott egy rosszfiú, akit a mogorva zsaru el akar kapni, mert csúnyaságot művelt valakivel, de nem bír vele, így egy kistílű bűnözőtől kér segítséget. Sablonos, de mégis jó.

csgabi

Kellemes, szórakoztató akció-vígjáték. Egy időben kicsit többször adták, így aztán sajnos megcsömörlöttem, de szerencsére már „kiürült a csömör”. Ez nem az a fajta film, amit az ember szántszándékkal sokszor is megnéz, vagy éppen a polcán szeretne tudni, mitn örök darabot, de hát nem is ezért készült.

ChEebor 

Nem egy különösen újító akciófilm, sok eleme teljesen sablonos, de jó. Stimmel a történet, a fordulatok, a karakterek, meg persze Eddie Murphy is hozza, amit elvár tőle a néző.


Népszerű idézetek

Popovicsp87 

Reggie: Nektek meg, ha még nem vettétek volna észre, új sheriff jött a városba. Úgy hívják: Reggie Hammond. Úgyhogy lapulás, de nagyon.

NaNa_88 

Reggie: – Közveszélyesen kanos vagyok.


Folytatása

Összehasonlítás

48 óra


Hasonló filmek címkék alapján