Holdfény királyság (2012) 184

Moonrise Kingdom
94' · amerikai · kaland, dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 3 jelölés

A New England partjainál fekvő szigeten, 1965 nyarán játszódó Holdfény királyság két 12 éves gyerek történetét meséli el, akik szerelmesek lesznek, titkos egyezséget kötnek és együtt a vadonba szöknek. Különböző hatóságok próbálnak a nyomukra bukkanni, vad vihar készül kitörni a partnál – és a… [tovább]

angol · magyar

Képek 13

Szereposztás

Jared GilmanSam
Kara HaywardSuzy
Edward NortonWard
Bruce WillisSharp
Bill MurrayMr. Bishop
Frances McDormandMrs. Bishop
Tilda SwintonSocial Services
Jason SchwartzmanBen
Harvey KeitelPierce parancsnok
Bob Balabanmesélő

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 51

Várólistára tette 160


Kiemelt értékelések

Charityy 

A film nézése közben elfogott egy ismerős érzés és kiderült, hogy én ezt egyszer már láttam. talán rajzórán Az biztos, hogy nem végig, de hát miért nem emlékeztem erre a csodára?
Nagyon szeretem Wes Anderson filmjeit, imádom ahogy megrendezi az egészet. Olyan különleges.
A történet is furcsa volt ,de szeretem az ilyeneket. Azt viszont nem értem, hogy lehet a kis srác és a csaj is 12 éves. A csaj egy fejjel biztos magasabb xd

5 hozzászólás
Rekaboni

Nem vagyok egy Wes Anderson rajongó, de ez a film jó volt! Nagyon aranyos volt a két főszereplő és a többi karakter is szerethető. A furcsa vágások és kamera beállítások még mindig zavarna, de itt annyira nem rossz, mint a Grand Budapest Hotelben. Újranézni nem hiszem, hogy fogom, de egyszer teljesen elment :)

carragher 

"Kinek ajánljuk?
– Aki látott már Wes Anderson-filmet és tetszett neki.
– Aki nem látott még Wes Anderson-filmet, mert tetszeni fog neki!
– Aki volt szerelmes gyerekként.

Kinek nem?
– Aki ki nem állhatja a gyerekszereplőket.
– Akinek csak ne feszegessék itt a film határait, a krumplileves az legyen krumplileves!
– Akinek az a vizuális truváj, ha CGI-robotok zúznak szét felhőkarcolókat."

Osli75 

Cuki film volt. Kicsit, na jó, eléggé abszurd, de szerettem a színvilágát a furcsaságait. Biztos nézek még mást is Wes Andersontól. Lenyűgöz miket talál ki.

Lahara

Szokatlan, de jó. Azt hiszem, szeretem Wes Anderson rendezéseit. A film színvilága, zenéje, hangulata tetszett.

Bubu 

Hihetetlenül aranyos, vicces és mégis komoly film, Wes Anderson félreismerhetetlen rendezési stílusával. Szokás szerint a forgatókönyv és a sztori is Anderson rendhagyó jellemvonásait viseli. És ahogyan ez a furcsa szkript és bolondos ábrázolásmód találkozik, úgy tűnik a rendező/forgatókönyvíró tárháza kifogyhatatlan. Ráadásul a lehető legkevesebb (sőt talán 0%-os) CGI használatával képes ezt a bámulatos képi világot összeeszkábálni csapatával. Zseniális.

piciszusz 

Egyszer meg lehet nézni. Túlvagyok rajta na. Tetszettek a színek, a rendezés, a sztori is nagyjából, de valahogy mégse ragadott magával.

Dreamborder 

Hát ez egy nagyon, de nagyon furi és elvont film volt. :D Végig kérdőjel hegyek voltak a fejemben. Ráadásul angolul néztük, de valószínűleg teljesen mindegy, mert magyarul sem értettünk volna belőle többet. :’D
Hihetetlenül jó volt a színészi játék, és itt elsősorban nem az Edward Norton félékre gondolok, hanem a gyerekekre. Leginkább a két főszereplőnkre. A Suzy-t és Sam-et megformaló színészpalánta egyszerűen zseniális volt! Annyira de annyira átjött az őszinteség a képernyőn keresztül! Nagyon sok megható, szép és kedves jelenetet adtak nekünk.
Ebben a filmben minden volt, még fura manó szerű bemondó bácsi is… Na jó, ezt inkább hagyjuk. :’D
Szóval. Lehetett itt nevetni, keseregni, izgulni, meghatódni. Nekem tetszett. Viszont biztos, hogy nem mindenki lesz így vele. Csak akkor érdemes belevágni, ha kellően nyitott az ember a másra. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján