Ázsiai filmek zóna

Shad 
Ázsiai filmek

Előbb vagy utóbb csak utolérem magamat, bár sanszosan inkább utóbb, mint előbb:P
DE Nyári Snitt tali időpontjait kiírtam. Augusztus és Szeptember hónap szombatjai. Annyit azért hozzá tennék, ha Szeptember lesz, akkor valószínűleg idén az utolsó, mert December szerintem mindenkinek nagyon zsufis, kevés embernek férhet bele :) de meglátjuk mindenki nézze át, aki jönne :)
Mint mindig regisztráció a honlapon nem kötelező, de ha van, akkor későbbiekben is tudjátok módosítani a napokat, amik jók vagy nem jók:)
https://pollunit.com/polls/a2n-povbvnbthha_2b0ipq

Ezen kívül Discordon @gezilla felhozta, hogy amennyiben a Budapestieknek/környékieknek lenne kedve (illetve bárki aki meg tudja oldani, hogy ez esti program) egy esti vacsorához valamikor a Chinatown Teraszon (1107 Bp Jegenye u 30--> Kőbánya alsó vasútállomásnál) összefuthatnánk:) Gyors egyeztetéssel @paeonia -val és @gezilla -val végül egy pénteki nap mellett döntöttünk és ez pedig a 2023. Június 9 lenne. A találkozó helyét/idejét majd előtte egyeztetjük:) nagyon örültem @gezilla javaslatának ♥

6 hozzászólás
BallaBella 
Ázsiai filmek

Sziasztok!
A mai napon megérkezik egy 2009-es dél-korei sorozat 1.része magyar felirattal, egy kedves Nézőm kérésére. A retro stílus mindig kellemes nosztalgikus hangulatba kíséri az embert, remélem nektek is tetszeni fog ^^
⇨ Loving You a Thousand Times | https://snitt.hu/listak/azsiai-sorozatok-es-filmek-magyar-felirattal
⇨ Romantikus Ázsia: https://ballabella.wixsite.com/romantikusazsia

Kapcsolódó filmek: Cheonmanbeon Saranghae (2009–2010)

Cheonmanbeon Saranghae (2009–2010)

오르쉬
Ázsiai filmek

[KOREAI FILMKLUB SZEGEDEN – 2023. május 9. (kedd) 17.00-19.30]
Ügynök a barátnőm 7급 공무원 (112', romantikus akció-vígjáték)

A film eredeti hanggal és magyar felirattal látható. A filmvetítést a Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원) támogatja.

A vetítés ingyenes, bárki számára nyitott, regisztráció nem szükséges.

Helyszín: Szent Györgyi Albert Agóra, Élményterem (Szeged, Kálvária sgt. 23.)

Kapcsolódó filmek: Ügynök a barátnőm (2009)

Ügynök a barátnőm (2009)

Kritizátor 
Ázsiai filmek

Pár évvel ezelőtt még az anime szó hallatán a moziba járó közönség jelentős részének nagy valószínűséggel csak Miyazaki Hayao és az ő filmjei juthattak eszébe. Szerencsére ez mostanra már megváltozott, és olyan rendezők neve is bekerült a köztudatba, mint Hosoda Mamoru és Yuasa Masaaki. Mindannyiuk közül viszont Shinkai Makoto az, aki a legnagyobb sikereket érte el. Az olyan filmjei, mint a Your Name és a Weathering with You a bevételi rekordok megdöntése mellett több nemzetközi fesztivál programjában is versenyeztek. Legújabb alkotása, a Suzume is hasonló babérokra tör, melyet a Crunchyroll jóvoltából a hazai nézők is láthatnak.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/ajto-egy-masik-vilagba-suzume…

Kapcsolódó filmek: Suzume (2022)

Suzume (2022)

Gergely_Jezerniczky
Ázsiai filmek

Ezt az évekkel ezelőtti cikket most találtam itt a 3x. oldalon és mivel nem láttam értelmét, hogy oda kommenteljek, így inkább itt teszem:

https://asianmoviesanddoramasblog.wordpress.com/2018/02…

Mindig jókat szoktam mulatni az animések kínjain, amikor egy-egy jisshabanról igyekeznek minél karcosabban megnyilvánulni, mert az látszik rajtuk mindig, hogy nagyon otthon vannak az animékben, de lövésük sincs a (japán) filmiparról. Nálam pont fordítva van, életemben láttam talán 3 animét és nem is nagyon szeretnék többet, a filmeket viszont ezresével szeretem fogyasztani.
Ami biztos, hogy a képregényfeldolgozások legkésőbb az 50-es évek óta a japán mozi szerves részét képezik (Nemuri Kyoshiro volt az egyik első karakter talán, még Tsuruta Kojival a főszerepben) és ahogy a cikkben is le van írva, sok sztoriról nem is jutna eszébe az embernek, hogy manga/anime adaptációt lát.
Részemről az az empirikus tapasztalat, hogy mivel feltételezzük azt, hogy az alapul vett anime jó, hiszen miért is adaptálnának élőszereplős filmre valami szart, így az a jó adaptáció, amely alapján el tudom képzelni, hogy ez a sztori jó és valóban működhet akár hosszabb, több részre nyúló változatban is. Ennek pedig semmi köze a látványhoz, a CG-hez, sőt, igazából a filmhez, mint műfajhoz sem, mert ugyanúgy ráilleszthető akár egy színházi elődásra is (lásd Spirited Away Live on Stage, amit imádtam, pedig az animét sose láttam).
Nekem az tűnt fel, hogy aki az animéhez viszonyítja az élőszereplős filmet, az valóban az animét szeretné viszontlátni benne (ahogy a cikkben is jól le van írva), azonban a filmekre a mozis vetítések miatt teljesen más szabályok vonatkoznak, mint egy tévére, vagy webre optimalizált rajzfilmes cuccra, ráadásul a filmesek is igyekeznek profitot termelni, ezek miatt pedig sokszor kiesnek a 18+-os jelenetek (a Gantznál hiányoltak ilyesmit sokan például), a külföldi színészek (noname emberkéket tudnának megfizetni csak, de azok szereplésére se a külföldiek, se a japánok nem ülnének be), meg a gyerekszereplők (a diákokat szinte mindig jócskán túlkoros népek szokták alakítani).
Mindezekkel együtt van egy csomó sztori, ami remekül működik élő szereplőkkel, mert leköti a nézőt végig (Gantz, Chihayafuru, 20th Century Boys, Space Battleship Yamato, Parasite, Yatterman, Tonde Saitama, stb.), meg vannak olyanok is, amik rettenetesen irritáltak és botrányosan rossznak tartottam őket (Tokyo Ghoul, a shojo manga adaptációk általában, Full Metal Alchemist, Violence Action, stb.).
Filmes szemszögből nézve egyébként tartani szoktam az anime átiratoktól, mert soknál azt veszem észre, hogy mondjuk egy regényadaptációhoz képest túlságosan egysíkúak, kisarkítottak a szereplők, nem mindig lehet őket komolyan venni. Kivételek persze mindig vannak, pl. az A Life Turned Upside Down húsbavágóan jól mutatja be, amit be akar mutatni.

2 hozzászólás